Trump a băgat în boală presa internaţională: „Trumpocalypse“, „Dumnezeu să ierte America“, „SUA cade în mâinile populismului agresiv“

W.T.F. Cum au arătat ziarele din toată lumea în această dimineaţă

Presa internaţională a reacţionat după anunţarea rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, în urma cărora Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american, cu titluri publicate pe primele pagini precum „Trump a câştigat“, „Dumnezeu să ierte America“ şi „Trumpocalypse“, scrie News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe prima pagină a ziarului „The New York Times“ rezultatul alegerilor a fost anunţat cu titlul „Trump a triumfat. Un mogul străin a capturat preşedinţia, şocând-o pe Clinton în statele «fronturi»“, alături de o imagine a republicanului.

„The Boston Globe“ a publicat pe prima pagină titlul „Un şoc cu Trump. Republicanul câştigă preşedinţia, învingând-o pe Clinton şi provocând valuri la nivel mondial“.

Pe prima pagină a ziarului „Daily News“ a apărut titlul „House of Horrors/ Casa Groazei“, pe un fundal cu imaginea Casei Albe şi drapelul american coborât.

„The Wall Street Journal“ a publicat pe prima pagină o fotografie a lui Donald Trump şi o hartă în care sunt reprezentate statele care au votat pentru el şi cele care au votat pentru rivala sa democrată, Hillary Clinton. „Preşedintele Trump. Un val populist i-a dat avantaj republicanului“, arată titlul ziarului.

„The Washington Post“ a publicat pe prima pagină o imagine cu Donald Trump pe patru din cele şase coloane, cu titlul „Trump a câştigat. Batjocura votanţilor pentru status quo provoacă prăbuşirea lui Clinton“ (foto 2).

Cotidianul „New Zealand Herald“ titrează lângă chipul stilizat al lui Trump, în albastru şi roşu: „Dragă America... Nu poţi!“ (foto 3).

Pe prima pagină a ziarului canadian „Le Journal de Montreal“ a apărut titlul „Oh Doamne!“ (foto 4), alături de imaginea lui Donald Trump, care zâmbeşte. 

Ziarul australian „The Daily Telegraph“ a scris pe prima pagină iniţialele „W.T.F.“ (foto 5), cu referire la o înjurătură în limba enegleză, alături de Donald Trump în timp ce arată că totul este în regulă.

„The Guardian“ a anunţat pe prima pagină: „Trump sfidează aşteptările într-o noapte plină de disperare pentru democraţi“.

Ziarul spaniol „El Periodico“ a anunţat că Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american şi a publicat titlul: „Dumnezeu să ierte America. Populismul candidatului republican s-a impus şi a provocat prăbuşirea lui Clinton“ şi o imagine în care Trump face un gest acuzator. 

„El Pais“ a publicat pe prima pagină titlul „SUA cade în mâinile populismului agresiv al lui Trump“.

Ziarul „La Republica“ a anunţat: „Candidatul republican a surprins lumea. Trump!“, în timp ce ziarul argentinian „Clarin“ a publicat titlul „Trump a câştigat şi SUA începe o eră care şochează lumea“.

„Liberation“ a publicat o ediţie specială cu chipul lui Donald Trump şi titlul „Trumpocalypse“ (foto 1), un cuvânt format din termenii „Trump“ şi „apocalipsă“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările