Trump a băgat în boală presa internaţională: „Trumpocalypse“, „Dumnezeu să ierte America“, „SUA cade în mâinile populismului agresiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump a dat naştere unor titluri de ziare memorabile FOTO EPA
Donald Trump a dat naştere unor titluri de ziare memorabile FOTO EPA

Presa internaţională a reacţionat după anunţarea rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, în urma cărora Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american, cu titluri publicate pe primele pagini precum „Trump a câştigat“, „Dumnezeu să ierte America“ şi „Trumpocalypse“, scrie News.ro.

Pe prima pagină a ziarului „The New York Times“ rezultatul alegerilor a fost anunţat cu titlul „Trump a triumfat. Un mogul străin a capturat preşedinţia, şocând-o pe Clinton în statele «fronturi»“, alături de o imagine a republicanului.

„The Boston Globe“ a publicat pe prima pagină titlul „Un şoc cu Trump. Republicanul câştigă preşedinţia, învingând-o pe Clinton şi provocând valuri la nivel mondial“.

Pe prima pagină a ziarului „Daily News“ a apărut titlul „House of Horrors/ Casa Groazei“, pe un fundal cu imaginea Casei Albe şi drapelul american coborât.

„The Wall Street Journal“ a publicat pe prima pagină o fotografie a lui Donald Trump şi o hartă în care sunt reprezentate statele care au votat pentru el şi cele care au votat pentru rivala sa democrată, Hillary Clinton. „Preşedintele Trump. Un val populist i-a dat avantaj republicanului“, arată titlul ziarului.

Coperta presa internationala

„The Washington Post“ a publicat pe prima pagină o imagine cu Donald Trump pe patru din cele şase coloane, cu titlul „Trump a câştigat. Batjocura votanţilor pentru status quo provoacă prăbuşirea lui Clinton“ (foto 2).

Cotidianul „New Zealand Herald“ titrează lângă chipul stilizat al lui Trump, în albastru şi roşu: „Dragă America... Nu poţi!“ (foto 3).

Pe prima pagină a ziarului canadian „Le Journal de Montreal“ a apărut titlul „Oh Doamne!“ (foto 4), alături de imaginea lui Donald Trump, care zâmbeşte. 

Ziarul australian „The Daily Telegraph“ a scris pe prima pagină iniţialele „W.T.F.“ (foto 5), cu referire la o înjurătură în limba enegleză, alături de Donald Trump în timp ce arată că totul este în regulă.

„The Guardian“ a anunţat pe prima pagină: „Trump sfidează aşteptările într-o noapte plină de disperare pentru democraţi“.

Ziarul spaniol „El Periodico“ a anunţat că Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american şi a publicat titlul: „Dumnezeu să ierte America. Populismul candidatului republican s-a impus şi a provocat prăbuşirea lui Clinton“ şi o imagine în care Trump face un gest acuzator. 

„El Pais“ a publicat pe prima pagină titlul „SUA cade în mâinile populismului agresiv al lui Trump“.

Ziarul „La Republica“ a anunţat: „Candidatul republican a surprins lumea. Trump!“, în timp ce ziarul argentinian „Clarin“ a publicat titlul „Trump a câştigat şi SUA începe o eră care şochează lumea“.

„Liberation“ a publicat o ediţie specială cu chipul lui Donald Trump şi titlul „Trumpocalypse“ (foto 1), un cuvânt format din termenii „Trump“ şi „apocalipsă“. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite