Topul celor mai şocante morţi din seriale

Topul celor mai şocante
morţi din seriale

Eddard Stark, cel care părea a fi figura centrală a serialului „Game of Thrones“ nu a putut fi cruţat de soarta care îl aştepta FOTO Captură

Telespectatorii devotaţi serialelor au fost întotdeauna atraşi de deznodământul evenimentelor pe care le urmăreau. Uneori, firul poveştii le oferea surprize neplăcute şi le arăta cum personaje pe care le îndrăgeau dispăreau prematur din acţiune. De la „Lost“ la „House of Cards“ şi până la „Grey’s Anatomy“ sau „Seinfeld“, toate au conţinut astfel de scene. Atenţie, articolul de mai jos poate releva detalii pe care încă nu le ştiţi.

De cele mai mult ori, fiecare nou serial lansat pe micile ecrane creează isterie în jurul fanilor care apreciază poveştile persoanejelor implicate în acţiune, în aşa măsură încât ajung să formeze un adevărat „cult“ în jurul producţiilor de televiziune. Dar până unde poate merge aceast ataşament al publicului fidel?

Cel mai recent exemplu vine din Belgia, acolo unde un profesor de matematică şi-a „ameninţat“ studenţii că va divulga numele personajelor care mor în noul sezon din seria „Urzeala tronurilor“ dacă vor continua să facă gălăgie la ore. Chiar dacă la început nu au crezut în spusele profesorului şi au început să râdă, dascălul a trecut la practică şi a scris pe tabla o listă lungă cu personajele care mor în noul sezon, el ştiind deznomântul seriei după ce a citit cărţile care stau la baza producţiei, romanele „Cântec de gheaţă şi foc“, scrise de scenaristul american George R. R. Martin „Demoralizaţi, studenţii au tăcut imediat! A fost o tăcere religioasă în timpul ultimei ore de curs“, a dezvăluit un student partaş la eveniment.

Exemplul evidenţiat demonstrează simpatia exagerată a unor categorii de telespectatori care apreciază producţiile de gen într-atât încât nu vor să afle deznodământul sau rămân uimiţi atunci când află că unul dintre personaje dispare prematur. Indiferent dacă provoacă un val de uimire sau nu, morţile unor personaje au la bază un scenariu bine pus la punct, astfel încât acţiunea să aibă continuitate, dar şi un aer de noutate. În astfel de cazuri, telespectatorii rămân şocaţi din moment ce se aşteptau ca personajele favorite să continue mult mai mult în derularea evenimentelor. Iată mai jos un top al personajelor care au murit prematur, intocmit de „Entertainment Weekly“.

Will Gardner (Josh Charles) - „The Good Wife“ (2014)

De cinci sezoane, Will Gardner a fost, mai mult sau mai puţin, „masculul alpha“ al serialului „The Good Wife“. Cel mai important, el a fost cel care i-a construit carierea Alliciei Florrick (Julianna Margulies) în avocatură, dar era şi cel de care femeia era îndrăgostită. Chiar şi aşa, Will Gardner a murit atunci când a încercat să ajute o clientă care suferea din punct de vedere emoţional. În timp ce încerca să îşi consoleze clienta, acesta a fost „ucis“ de un tânăr care a furat arma de foc a unui agent de securitate, în timp ce se afla în sala de judecată, şicare a început să tragă, la întâmplare, în tot ce mişca. Will a fost dus la spital, dar moartea i-a fost pronunţată la scurt timp.

Zoe Barnes (Kate Mara) - „House of Cards“ (2014)

În cel de-al doilea sezon al dramei politice realizate de postul Netflix, acţiunea începe cu un eveniment şocant. În acest punct al derulării evenimentelor, ambiţioasa jurnalistă Zoe Barnes ştie că nu poate să aibă încredere în şi mai ambiţiosul Frank Underwood, jucat de Kevin Spacey, un congresman care şi-a pavat calea spre postul de vicepreşedinte, la Casa Albă. În ciuda acestor aspecte, fata a căzut de acord cu fostul iubit să se întâlnească într-o staţie de metrou uşor întunecată pentru a îi povesti cum va orchestra moartea unui alt personaj din mediul politic. În clipa aceea, Zoe este împinsă în faţa unui tren care se apropia cu viteză şi moare sub roţile maşinăriei.

Lexi Grey (Chyler Leigh) - „Grey’s Anatomy“ (2012)

De-a lungul anilor, în timp ce serialul „Grey’s Anatomy“ se desfăşura, fanii au putut vedea cum o serie de personaje dispăreau, cum ar fi George O’Malley (T.R. Knight) sau Ellis Grey (Kate Burton). Dar puţine astfel de caractere au sfârşit ca Lexi Grey, sora mai tânără a personajului principal, Meredith Grey (Ellen Pompeo). Astfel, finalul sezonului cu numărul opt a surprins-o pe aceasta murind sub bucăţi mari de resturi ale unui avion care se prăbuşise. În doar 20 de minute de la începutul serialului, Lexi moare, după ce cu un episod în urmă îi spusese fostului iubit, Mark (Eric Dane), că încă îl mai iubea. Creatoarea seriei, Shonda Rhimes, a spus la acea dată că decizia de a „ucide“ personajul Lexi a fost una reciprocă cu Chyler Leigh, cea care îi dădea viaţă, după discuţii lungi.

Eddard Stark (Sean Bean) - „Game of Thrones“ (2011)

Cu siguranţă că moartea sa a fost clar evidenţiată în cărţile lui George R. R. Martin, pe care seria de pe HBO se bazează, dar pentru fanii care nu au citit romanele moartea violentă prin decapitare din episodul nouă al seriei a venit ca un adevărat şoc. Cel care părea a fi figura centrală a serialului şi care apăruse în afişele de promovare ale producţiei nu a putut fi cruţat de soarta care îl aştepta.

Kenny - „South Park“ (1997)

Kenny McCormick, interpretat de Matt Stone, este un personaj fictiv principal din serialul de animaţie „South Park“. Este faimos pentru faptul că moare spontan în aproape toate episoadele. Înainte să te aştepţi, îl calcă o maşină, este împuşcat. Înainte de sezonul cinci, Kenny murea aproape în fiecare episod, cu câteva excepţii. În sezonul cinci, în episodul „Kenny Dies“, moartea lui permanentă este marcată pentru următoarele episoade, dar acesta reapare în mod miraculos la viaţă şi continuă să joace. După moartea sa, ultima frază spusă de către prietenii lui, Stan şi Kyle este: „Oh my God, they killed Kenny! You bastards!“ (n.r. - „Dumnezeule! L-au ucis pe Kenny! Ticăloşilor!“).

John Locke (Terry O’Quinn) - „Lost“ (2009)

„Credinţa statornică a lui John Locke în importanţa insulei părea esenţială în echilibrul show-ului. Aşadar, cum ar fi putut geniul diabolic Ben Linus (Michael Emerson) să-i înfăşoare un cordon în jurul gâtului şi să-l omoare? Nu a murit, aşa este? Coret?“, spune într-o notă uşor amuzantă criticul Abby West despre dispariţia personajului.

Susan Biddle Ross (Heidi Swenberg) - „Seinfeld“ (1996)

Cine ar fi crezut că momentul în care George (Jason Alexander) a găsit o fată cu care să se căsătorească a constituit un moment uimitor s-a înşelat. Nu, „onoarea“ a mers mult mai departe de o simplă logodnă şi s-a îndreptat spre moarte după ce Susan Biddle Ross dispare la finalul sezonului şapte. Aceasta a plătit preţul pentru lăcomia lui George de a cumpăra plicuri care conţineau un adeziv toxic, ea lingând partea plicurilor care conţinea substanţa în încercarea de a ambala cât mai multe invitaţii de nuntă. Pentru un show despre nimic, acest lucru a fost ceva.

Adriana La Cerva (Drea de Matteo) - „The Sopranos“ (2004)

Recunoscându-i soţului ei, Christopher (Michael Imperioli), protejatul lui Tony Soprano, că a devenit informator al FBI, Adriana La Cerva a sperat că viitorul familiei va putea începe odată cu iniţierea programului de protecţie a martorilor. Chiar dacă i-a spus că va face cum a spus ea, Christopher a mers cu femeia într-o pădure acolo unde a omorât-o cu brutalitate. Pentru rolul ei, Drea de Matteo a câştigat, în 2004, un premiu Emmy pentru cea mai bună actriţă în rol recundar dintr-un serial televizat.

Rita (Julie Benz) - „Dexter“ (2009)

„Trinity (John Lithgow) era mort. Rita şi copii au fost trimişi în vacanţă. După ce a «flirtat» cu pericolul de mai multe ori în cursul sezonului patru, Dexter era în siguranţă acasă. Dar chiar în acele momente tensionate şi de final ale sezonului, Dexter a efectuat un apel şi a realizat că telefonul Ritei încă era în casă. Femeia era în cada din baie, sângerând până la moarte. De-a lungul serialului, fanii au putut fi martori dispariţiei unor personaje importante, dar moartea unui personaj atât de apropiat fanilor, cât şi lui Dexter a fost cu adevărat crudă. Dar şi destul de interesantă“, apreciază crititul Kate Ward.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările