The Telegraph îi prezintă scuze şi-i plăteşte despăgubiri Melaniei Trump. Pentru ce afirmaţii a fost dat în judecată cotidianul britanic

The Telegraph îi prezintă scuze şi-i plăteşte despăgubiri Melaniei Trump. Pentru ce afirmaţii a fost dat în judecată cotidianul britanic

Melania Trump FOTO Guliver/Getty Images

Cotidianul britanic The Telegraph i-a prezentat scuze şi i-a plătit despăgubiri Primei Doamne americane Melania Trump (48 de ani), după ce a publicat săptămâna trecută un articol în care scrie, în ediţia tipărită de sâmbătă, că există numeroase informaţii false, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziarul scrie sâmbătă că-i cere „fără rezerve“ scuze Melaniei Trump şi familiei sale, din cauza neplăcerilor pe care li le-a cauzat prin conţinutul unui articol cu trimitere ilustrată pe prima pagină, „The Mystery of Melania“, în urmă cu o săptămână, la 19 ianuarie, în suplimentul săptămânal al publicaţiei.
 
„În semn de regret, am acceptat să-i plătim doamnei Trump despăgubiri substanţiale şi cheltuielile de judecată“, anunţă The Telegraph. Cotidianul nu dezvăluie însă suma.
 
Cotidianul scrie că a caracterizat în mod fals personalitatea tatălui Melaniei Trump, a relatat în mod fals atât despre motive din cauza cărora ea a abandonat studiile superioare de arhitectură, cât şi despre eşecul carierei sale de manechin, înainte de a-l cunoaşte pe Donald Trump.
 
Ziarul precizează că tatăl Melaniei Trump nu este o „prezenţă care inspiră teamă“ şi că „nu controlează familia“, aşa cum a scris.
 
El precizează de asemenea că Melania Trump nu a abandonat un curs de arhitectură şi design la universitate din cauza unui examen neluat, ci pentru că dorea să urmeze o carieră reuşită în modelingul profesionist.
 
„Recunoaştem că doamna Trump a fost un model profesionist plin de succes şi deplin înainte să îl întâlnească pe soţul său şi că şi-a obţinut singură activitatea ca manechin, fără ajutorul său“, scrie ziarul, recunoscând de asemenea că a relatat incorect anul în care s-au cunoscut cei doi.
 
„Afirmaţia potrivit căreia doamna Trump a plâns în seara alegerilor este de asemenea falsă“, mai scrie The Telegraph.
 
Cotidianul şi-a retractat de asemenea afirmaţia potrivit căreia tatăl, mama şi sora Melaniei Trump s-au mutat la New York, în 2005, pentru a locui în clădiri care-i aparţin lui Donald Trump.
 
The Telegraph este unul dintre principalele ziare în format mare şi este susţinătorul tradiţional al Partidului Conservator. Aceasta nu este prima victorie în justiţie a Melaniei Trump contra presei britanice.
 
Ea a primit despăgubiri şi scuze din partea The Daily Mail, după ce a acuzat tablodul de defăimare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: