Televiziunea prezentatoarei Oprah Winfrey, dată în judecată

Televiziunea prezentatoarei Oprah Winfrey, dată în judecată

O angajată o acuză pe Oprah de discriminare

OWN, reţeaua de televiziune deţinută de Oprah Winfrey, a fost dată în judecată de o fostă angajată din pricina discriminării. Aceasta spune că a fost concediată după ce a rămas însărcinată.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dosarul depus vineri la Curtea superioară din Los Angeles, Carolyn Hommel spune că a fost angajată în 2010, ca senior director al departamentului de achiziţii şi dezvoltare al reţelei de televiziune codeţinute de Discovery Communications. În ciuda faptului că munca sa a primit aprecieri şi i s-a spus că este pe cale să devină vicepreşedinte, ea a fost înlocuită de un alt angajat când a rămas însărcinată şi a fost nevoită să îşi ia concediu. Hommel spune că, pe timpul sarcinii, treptat, i-au fost luate atribuţiile şi date unui alt angajat.
În martie 2012, la o lună după ce a născut, ea a fost concediată. I s-a spus să candideze din nou pentru funcţia de vicepreşedinte, dar candidatura sa nu a fost luată în considerare.

Hommel spune că a fost concediată pentru că a rămas însărcinată şi a trebuit să-şi ia concediu. Femeia cere daune a căror valoare nu a fost făcută publică.

Reprezentanţii OWN nu au făcut comentarii privind acest proces până la ora difuzării acestei ştiri.
La începutul anului trecut, Oprah Winfrey a dat afară 30 de angajaţi de la televiziunea sa OWN, într-un proces de restructurare a reţelei TV pe care vedeta de televiziune a lansat-o pe 1 ianuarie 2011, în parteneriat cu Discovery Communications.

Oprah Winfrey este supranumită „regina talk show-urilor“ graţie emisiunii sale „The Oprah Winfrey Show“, care a debutat în anii 1980. Când a renunţat la show-ul său celebru, Oprah Winfrey a spus că rolul său în cadrul reţelei de televiziune OWN va fi să stea în spatele camerelor de filmat. Dar lucrurile nu au mers conform planului. Audienţele înregistrate de reţeaua OWN au fost mici, iar Oprah va trebui să revină în faţa camerelor de filmat.

Pe de altă parte, Oprah Winfrey continuă să se menţină în fruntea topului celor mai bine plătite celebrităţi din industria de divertisment. Oprah Winfrey a ocupat prima poziţie în acest top graţie veniturilor sale de 165 de milioane de dolari, obţinute în perioada mai 2011 - mai 2012, potrivit clasamentului publicat de „Forbes“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: