Ted Turner, fondatorul CNN, a dezvăluit că suferă de demenţă FOTO

Ted Turner, fondatorul CNN, a dezvăluit că suferă de demenţă FOTO

Ted Turner, alături de Jane Fonda FOTO Guliver/Getty Images

Magnatul american de presă Ted Turner (79 de ani), fondatorul postului CNN, a dezvăluit, într-un interviu care urmează să fie difuzat duminică, faptul că suferă de demenţă cu corpi Lewy, o maladie neurodegenerativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demenţa cu corpi Lewy provoacă schimbări violente de dispoziţie şi halucinaţii, caracteristici pe care le prezintă şi maladiile Parkinson şi Alzheimer, scrie News.ro. 
 
În cursul interviului, difuzat de postul CBS, Ted Turner, în vârstă de 79 de ani, întâmpină dificultăţi în a-şi aminti numele bolii sale.
 
„Este un caz uşor a ceea ce ai atunci când ai Alzheimer. Seamănă cu asta, dar e mai puţin grav, Alzheimerul este fatal“, a explicat el, potrivit unor fragmente publicate înaintea interviului.
 
„Doamne-ajută că nu am aşa ceva. Dar am... nu-mi pot aminti numele“.
 
Demenţa cu corpi Lewy afectează aproximativ 1,4 milioane de persoane în Statele Unite, iar principalele simprome ale maladiei sunt oboseala şi pierderea memoriei, a explicat Ted Turner în timpul interviului.
 
Fostul soţ al lui Jane Fonda a lansat în 1990 CNN, primul post de informaţii nonstop, revoluţionând astfel lumea presei.

Ted Turner, care este şi un celebru filantrop, a înfiinţat în 1980 postul CNN, care a devenit prima reţea de televiziune prin cablu din lume ce transmite ştiri 24 de ore din 24. Magnatul american a devenit apoi vicepreşedinte al conglomeratului media Time Warner. A demisionat din acea funcţie în 2003 şi în prezent nu mai este implicat în conducerea companiei.

Ted Turner FOTO Guliver/Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: