Taraf TV nu va mai cânta pentru Silvius Prigoană. CNA nu a prelungit licenţa audiovizuală a postului de televiziune

Taraf TV nu va mai cânta pentru Silvius Prigoană. CNA nu a prelungit licenţa audiovizuală a postului de televiziune

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis în şedinţă că videoclipurile cu manele care sunt difuzare permanent pe Taraf TV încalcă legislaţia audiovizuală prin prezentarea unor femei care mimează actul sexual FOTO Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să nu prelungească licenţa audiovizuală a Taraf TV, care expiră pe 15 februarie, fapt care va duce la închiderea televiziunii care difuzează, în prezent, manele şi muzică de petrecere, se specifică pe site-ul stirileprotv.ro.

UPDATE Honorius Prigoană, acţionarul majoritar al societăţii Real Top Media TV SRL, care deţine Taraf TV, a declarat pentru Mediafax că va contesta decizia CNA.

„Noi vom face o contestaţie, sperăm ca hotărârea să fie revotată şi să fie revotată în favoarea noastră. Noi vom depune o contestaţie şi vom vedea, până se termină toată procedura nu vreau să fac alte comentarii pe această temă“, a spus Honorius Prigoană.

CNA a analizat, joi, solicitarea societăţii Real Top Media TV SRL de prelungire a licenţei audiovizuale de satelit pentru televiziunea muzicală Taraf TV, post deţinut de Silviu Prigoană. Asociaţii societăţii Real Top Media TV SRL sunt: Silvius Prigoană (30%), Honorius Adrian Prigoană (30%), Rareş Gărduş (20%), Dumitru Mihalache (10%) şi Gheorghe Minea (10%).

Prelungirea licenţei Taraf TV a fost votată de doar cinci dintre membri CNA, Florin Gabream Narcisa Iorga, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, în timp ce alţi patru componenţi ai comisiei au votat împotriva (Laura Georgescu, preşedintele CNA, Monica Gubernaţ, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea). Condiţia ca postul de manele şi muzică de petrecere să poată funcţiona şi după 15 februarie era ca şase dintre membri CNA să fie de acord cu acest lucru.

Motivele care au stat la baza deciziei CNA sunt diverse. Astfel, Consiliul a considerat că videoclipurile cu manele care sunt difuzare permanent pe Taraf TV încalcă legislaţia audiovizuală prin prezentarea unor femei care mimează actul sexual şi în alte ipostaze degradante. De asemenea, în cadrul şedinţei CNA, s-a specificat faptul că într-un videoclip apărea un minor înconjurat de femei îmbrăcare sumar.

În urma deciziei, Taraf TV va trebui să-şi înceteze emisia din moment ce pe 15 februarie licenţa audiovizuală a postul va expira.

Chiar şi aşa, Rareş Gărduş, acţionar al societăţii care deţine Taraf TV, a declarat, pentru Mediafax, că va contesta decizia luată de Consiliu.

De altfel, şi Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că reprezentaţii societăţii Real Top Media TV SRL au la dispoziţie două săptămâni în care să conteste decizia CNA. „În aceste două săptămâni se uită la post, pot să se corecteze şi pot să vina la contestaţie“, a spus Laura Georgescu.

Totodată, în şedinţa de joi, CNA a decis să aplice o amendă de 15.000 de lei televiziunii Taraf TV, pe baza motivelor invocate anterior. În plus, Consiliul a aplicat o decizie de intrare în legalitate în privinţa videoclipurilor difuzate de Taraf TV, fapt care presupune că aceste clipuri nu mai pot fi difuzate pe post înaite de ora 23:00.

Însă, în condiţiile neprelungirii licenţei televiziunii Taraf TV, această decizie privind videoclipurile poate fi aplicată numai până la 15 februarie.

Tot în şedinţa de astăzi, Radu Călin Cristea a propus amendarea postului cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind minorii, dar nu a întrunit numărul de voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: