„Supravieţuitorul“, gata să cucerească România: „Sunt sigur că telespectatorii vor fi captivaţi de acest show“

„Supravieţuitorul“, gata să cucerească România: „Sunt sigur că telespectatorii vor fi captivaţi de acest show“

Dragoş Bucurenci este convins că telespectatorii vor fi captivaţi FOTO Pro TV

Reality show-ul „Supravieţuitorul“, un format care a revoluţionat televiziunea din întreaga lume, ajunge astăzi şi în România. Emisiunea, în care concurenţii îşi testează rezisteţa psihică şi fizică pe o insulă pustie din Filippine, având la dispoziţie resurse, va fi difuzată începând de astăzi, în serile de luni şi marţi, de la ora 20.30, la Pro TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

„18 români au zburat doar cu hainele de pe ei până la capătul lumii şi sunt pe cale să înceapă aventura vieţii lor. Nu au nici cea mai mică idee despre ceea ce urmează să li se întâmple. În acest joc, oricând se poate întâmpla orice“, acestea sunt printre primele cuvinte pe care Dragoş Bucurenci le spune în debutul show-ului. Un amplu interviu cu Dragoş Bucurenci puteţi citi aici.
 
Timp de 44 de zile, participanţii sunt obligaţi să trăiască împreună pe insule pustii, să îşi construiască o nouă societate, să îşi procure singuri hrana, în condiţii lipsite de orice fel de confort şi, în acelaşi timp, să se lupte pentru supravieţuire, dar şi unii cu alţii, pentru a demonstra că merită titlul de „unicul supravieţuitor“ şi premiul de 100.000 de euro.
 
Cei 18 concurenţi au pornit optimişti şi încrezători în această aventură, cu replici precum „Voi fi o persoană curajoasă, echilibrată şi cel mai bun să câştige“, „Sunt pregătită să fac orice pentru a ajunge printre primii“, însă experienţa s-a dovedit a nu fi deloc atât de uşoară precum şi-au imaginat. 
 
Imagine de la prima probă la care au fost supuşi concurenţii FOTO Pro TV
 
La scurt timp după ce au ajuns în Filippine, româii au descoperit că trebuie să se obişnuiască rapid cu o climă greu de suportat şi au realizat că nucile de cocos şi bananele vor fi printre singurele surse de hrană. Mai mult, aceştia au fost puşi să se împartă în două triburi – Hangin, care înseamnă „vânt“ în filipineză, şi Tubig, care e „apă“. Echipele locuiesc pe insule diferite şi se întâlnesc doar în momentul în care ajung la proba de recompensă sau imunitate. 
 
La proba de recompensă, cele doua triburi se luptă pentru diverse obiecte care le pot îmbunătăţi viaţa pe insula. Tribul care câştigă recompensa trebuie să împartă în mod egal tot ce a primit, chiar dacă resursele sunt limitate şi nu sunt îndeajuns pentru toţi. Câştigarea probei de imunitate îi asigură unui trib câteva zile în plus pe insulă, cu acelaşi număr de concurenţi, în timp ce echipa învinsă ajunge la „Consiliul tribal“, unde membrii tribului trebuie să elimine, prin vot, unul dintre concurenţi.
 
Personalităţile diferite, obiectivele şi strategiile pe care care le are fiecare vor fi unul dintre principalele impedimente de care se vor lovi pe insulă, în încercarea de a convieţui împreună. Eroul, trădătoarea, manipulatorul, prinţesa, puştiul, clovnul, figura maternă, tocilarul şi singuraticul sunt doar câteva dintre trăsăturile care pot descrie cei 18 concurenţi. Însă, pe măsură ce înaintează în show, concurenţii se schimbă şi îşi modifică atât strategia, în funcţie de evoluţia jocului, cât şi percepţia asupra propriei personalităţi. Cei slabi pot deveni oricând puternici, iar cei puternici pot fi oricând eliminaţi.
 
„Nu e deloc uşor pentru niciunul dintre concurenţi, am simţit pe propria piele cât de greu de suportat este stresul în condiţiile de climă tropicală din Filipine. «Supravieţuitorul» este o adevărată încercare de rezistenţă fizică şi mentală, iar concurenţii din acest sezon au toată admiraţia mea pentru ce au reuşit. Sunt sigur că şi telespectatorii vor fi captivaţi de acest show“, a declarat Dragoş Bucurenci, prezentatorul emisiunii.
 

Formatul „Survivor“ este un adevărat fenomen, odată cu acesta fiind lansat genul reality-show în televiziune şi continuă să reprezinte piesa de rezistenţă în orice strategie de programare a unei staţii TV. Formatul este difuzat în întreaga lume, peste 50 de teritorii având licenţa pentru producţia locală a show-ului, şi reuşeşte să înregistreze audienţe-record în toate regiunile în care este difuzat. Câştigător a şapte premii Emmy, în unele teritorii, show-ul a ajuns la sezoanele 14, 15, 16 şi chiar 33.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările