Stephen Hawking a murit: Fizicianul a lăsat o amprentă şi în cultura pop prin apariţiile în unele dintre cele mai de succes seriale VIDEO

Stephen Hawking a murit: Fizicianul a lăsat o amprentă şi în cultura pop prin apariţiile în unele dintre cele mai de succes seriale VIDEO

Stephen Hawking, alături de actorul Jim Parsons, interpretul lui Sheldon Cooper din serialul „The Big Bang Theory“ FOTO CBS/Getty Images

Respectat şi apreciat pentru munca ştiinţifică şi cel mai bine cunoscut drept una dintre cele mai strălucite minţi din domeniul ştiinţei, Stephen Hawking, care a murit la 76 de ani, şi-a câştigat mulţi fani şi datorită apariţiilor în unele dintre cele mai de succes seriale, stabilindu-şi astfel eticheta de „fizician al culturii pop“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descris de mulţi drept un om cu umor infinit, astrofizicianul britanic Stephen Hawking nu s-a sfiit să apară în diverse producţii de televiziune şi întotdeauna a acceptat glumele pe seama lui. 
 
„Rămas bun lui Stephen Hawking, cel mai inteligent invitat din scurta istorie a seriei «The Simpsons»“, a transmis producătorul executiv al celebrului serial animat, Matt Selman. 
 
Hawking şi-a jucat propriul rol în mai multe episoade „The Simpsons“ difuzate între anii 1999 şi 2010. „Uneori, cei mai deştepţi dintre noi sunt şi cei mai copilăroşi“, este una dintre replicile memorabile rostite de Hawking într-unul dintre episoade. De asemenea, astrofizicianul a avut câteva apariţii şi în seria animată „Futurama“.
„Numărul oamenilor care mă ştiu din «The Simpsons» aproape că-l egalează pe cel care mă cunosc din domeniul ştiinţei“, declara Hawking, care a spus şi că serialul animat este „cel mai bun lucru din televiziunea americană“, potrivit CNET. 

 
Stephen Hawking a fost un Trekkie (denumire dată fanilor înfocaţi ai francizei „Star Trek“ – n.r.) şi chiar l-a avut invitat pe însuşi Spock – actorul Leonard Nimoy – la o conferinţă despre volumul „O scurtă istorie a timpului“. Mai mult, fizicianul a apărut şi în „Star Trek: The Next Generation“ (foto sus) din 1993. În ultimul episod al sezonului şase, Lt. Commander Data poate fi văzut cum joacă poker cu „hologramele“ lui Hawking, Albert Einstein şi Isaac Newton. 
   
 
Majoritatea apariţiilor pe micul ecran au fost însă în îndrăgitul serial „Big Bang Theory“. Hawking, care a putut fi văzut în şapte episoade, este idolul personajelor principale, dar mai ales al lui Sheldon Cooper (foto jos), care a fost norocosul pe care profesorul l-a contactat prin Skype pentru a-i ura „la mulţi ani“ când a fost difuzat al 200-lea episod al serialului. 
   
 
 
 
De asemenea, Hawking a apărut în show-uri de televiziune precum „Last Week Tonight with John Oliver“, „Late Night with Conan O’Brien“, „The Culture Show“ şi Alien Planet.
 
În plus, Hawking a fost amintit şi în alte producţii: seria animată „Family Guy“, unde vocea i-a aparţinut comediantului Seth McFarlane, „Doctor Who“, „Malcolm in the Middle“, „Dexter’s Laboratory“ şi „Seinfeld“. 
 
În 2014, a fost lansat „The Theory of Everything/Teoria Întregului“, un film despre viaţa sa care a fost nominalizat la Oscar şi pentru care actorul britanic Eddie Redmayne a fost recompensat cu prima statuetă din carieră. 
citeste totul despre: