Stelian Tănase spune că TVR News, TVR3 şi TVR HD ar putea fi închise, întrucât „sunt în afara legii“

Stelian Tănase spune că TVR News, TVR3 şi TVR HD ar putea fi închise, întrucât „sunt în afara legii“

Stelian Tănase a fost votat preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune FOTO Arhivă Adevărul

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat marţi că TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova sunt în afara Legii 41 de funcţionare şi organizare a SRTv, sugerând că este posibilă închiderea lor, însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legea 41 prevede doar patru canale, 1, 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. Restul sunt în afara legii. Luăm în calcul să revenim la cadrul legal, aşa cum a fost el desenat de Parlament, în 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD şi TVR Moldova nu se spune nimic şi legea-i lege. Dar sunt discuţii între noi, nu s-a luat nicio decizie“, a declarat Stelian Tănase.
 
Întrebat dacă ia în calcul închiderea acestor televiziuni, care nu apar menţionate în Legea 41, Stelian Tănase a răspuns: „Luăm în calcul respectarea legii, atât. O să vedem, discuţiile sunt abia la început, între noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gândim. Încă nu s-a pus nici la vot în Comitetul Director sau în Consiliul de Administraţie. Doar sunt discuţii pe coridor între noi“.
 
 
Iniţial, Stelian Tănase a fost numit director general interimar al TVR. El a fost numit în această funcţie, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.
 
Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările