Simon Cowell spune că „X Factor“ SUA poate să revină: „A fost o greşeală că am aruncat prosopul“

Simon
Cowell spune că „X Factor“ SUA poate să revină: „A fost o
greşeală că am aruncat prosopul“

Jurnaliştii de la „Forbes“ consideră că Simon Cowell este un „mogul cu o influenţă majoră în spatele scenei“ FOTO GettyImages/Gulliver

Magnatul media Simon Cowell (55 de ani) a declarat în cadrul unui interviu că varianta americană a show-ului „X Factor“ poate reveni pe micile ecrane, piaţa din Statele Unite ale Americii având potenţial. Producătorul spune că anularea show-ului a fost o decizie pripită, dar crede că acesta „este cel mai bun format“.

Deşi a avut puţine abateri în cariera de producător de televiziune, cea mai recentă eroare a sa fiind anularea emisiunii „X Factor“ din Statele Unite ale Americii (SUA) din cauza audienţelor scăzute, Simon Cowell a mărturisit că emisiunea care se difuza pe televiziunea Fox poate să reînvie.

Versiunea americană a show-ului „X Factor“ a fost anulată după doar trei sezoane din cauza audienţelor scăzute. La masa juriului concursului de talente muzicale se afla chiar şi Simon Cowell, cel care, de altfel, este şi creatorul francizei. „X Factor“ nu a reuşit să aibă acelaşi succes la public ca „American Idol“, un alt concurs de talente creat de Simon Cowell şi care va debuta cu cel de-al 14-lea sezon, la televiziunea Fox, în ianuarie 2015. Finala sezonului al treilea al versiunii americane a „X Factor“ a reuşit să strângă doar 6,2 milioane de telespectatori, audienţa scăzând la jumătate faţă de finala primului sezon al acestui show. Această a fost privită ca o modalitate prin care Simon Cowell şi-a pus amprenta asupra televiziunii din SUA, fiind un show pe care Cowell l-a creat şi l-a produs.

Cowell pune eşecul „X Factor“ SUA pe seama unei bravade timpurii, înainte ca spectacolul să debuteze pe micile ecrane, producătorul sperând să obţine o audienţă de 20 de milioane de telespectatori. „La început, am spus prosteşte: «Vom avea o audienţă de 20 de milioane de oameni». Nu am realizat că piaţa se schimbase, iar noi obţinusem doar 12 milioane de telespectatori. Am simţit de la început că nu am reuşit, la fel cum a simţit toată lumea. Trebuia să îmi zic, «De fapt, 12 (n.r. - milioane de privitor) este o cifră fantastică», şi să îmi ţin gura. Pe de o parte, a fost o greşeală că am aruncat prosopul“, a declarat Simon Cowell pentru „FT Weekend“.

În ciuda căderii la nivel de audienţă, Cowell spune că există potenţial pentru a readuce show-ul în SUA. „Cred că show-ul poate reveni. Legat de «X Factor», ştii ceea ce o să primeşti. Dacă am spune că există o bază solidă de cinci-şase milioane de telespectatori, atunci am construi pe acest lucru, deşi se poate întâmpla o nouă dramă şi să avem doar un milion de privitori. Există un motiv pentru care emisiunea produce atât de multe vedete, spre deosebire de alte spectacole. Nu se bazează pe artificii: un scaun care se învârte sau un perete care merge de sus în jos. Cred cu adevărat că este cel mai bun format“, a mai spus producătorul.

Pe de altă parte, producătorul a mai spus că show-ul ar fi putut să aibă succes dacă ar fi fost vorba şi de puţin noroc. „Dacă aş fi avut mai multă încredere, probabil că aş mai fi produs show-ul pentru încă doi ani, cel puţin. Prinzi un an norocos, în urma lui te alegi cu nişte oameni talentaţi, precum cei de la One Direction, după care totul merge spre rău“, a zis Cowell.

„Am trăit o perioadă fantastică în ultimii 12 ani, când m-am ocupat de «X Factor» şi de «American Idol». Şi în afară de faptul că am fost suficient de norocos să descopăr câteva talente uluitoare în timpul acestor show-uri, am fost incredibil de bine primit de telespectatorii americani, în cea mai mare parte a timpului“, a declarat Simon Cowell în momentul plecării din televiziune americană. Ulterior, acesta a revenit în Marea Britanie pentru a revigora formatul original „X Factor“, însă rezultatele sunt încă nesatisfăcătoare. Show-ul „X Factor“ din Marea Britanie a înregistrat scăderi ale audienţei, după ce în 2010 Simon Cowell a renunţat la postura de membrul al juriului în această emisiune, preocupându-se de lansarea versiunii americane a acestei competiţii.

Simon Cowell a ocupat primul loc în topul celor mai bine plătite personalităţi din televiziunea americană, potrivit topului „Forbes“, publicat în luna august 2013. Simon Cowell a obţinut venituri estimate la 95 milioane de dolari în perioada iunie 2012 - iunie 2013. Jurnaliştii de la „Forbes“ consideră că Simon Cowell este un „mogul cu o influenţă majoră în spatele scenei“. Emisiunea „X Factor“ este difuzată în aproximativ 40 de ţări, iar formatul său „Got Talent“ este franciza de televiziune cu cele mai mari vânzări din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: