Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“ FOTO

Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“ FOTO

Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat într-o ediţie recentă o caricatură a Simonei Halep, care ridică trofeul Roland-Garros, având descrierea: „Fier vechi, fier vechi“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia franceză Charlie Hebdo a publicat într-o ediţie recentă o caricatură a unei „românce care câştigă Roland-Garros“, cu referire evidentă la Simona Halep. 

„O româncă câştigă Roland-Garros. Sportiva: „Fier vechi, fier vechi!“, se arată în descriere. 
 
Caricatura a fost semnalată pe Facebook de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe. 
 

 
Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariţie săptămânală, care publică în mare parte ilustraţii (caricaturi şi desene), dar şi reportaje, articole controversate şi glume. Având puternice vederi de stânga şi anti-religioase, revista este caracterizată de poziţia ei critică faţă de de islamism, catolicism, iudaism şi extremismul de dreapta.
 
Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992. Conducătorii ei au fost François Cavanna (1969–1981), Philippe Val (1992–2009) şi Stéphane Charbonnier (2009-2014).
 
Ameninţată în mod repetat de fundamentaliştii islamişti, revista a răspuns la provocări menţinându-şi tonul satiric şi punându-l pe Allah în ipostaze de nedescris.
 
Sediul vechi a fost incendiat pe 2 noiembrie 2011. La 7 ianuarie 2015, în timpul unei şedinţe de redacţie, a fost atacat şi noul sediu din Paris al săptămânalului satiric. Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, atacatorii fiind ucişi după două zile de către forţele speciale ale poliţiei.
 
Citeşte şi 
 
citeste totul despre: