Sezonul al doilea „Vlad“, realizat cu bani de la Guvern: ce finanţare a primit Pro TV

Sezonul al doilea „Vlad“, realizat cu bani de la Guvern: ce finanţare a primit Pro TV

FOTO Pro TV

Solicitarea postului Pro TV privind acordarea unui ajutor pentru sezonul al doilea al serialului „Vlad“, a fost aprobată de Comisia Naţională de Prognoză.

Sezonul doi din serialul „Vlad“, care va debuta în toamnă la Pro TV, va fi realizat (şi) cu bani de la Guvern, potrivit Paginademedia.ro.
 
Astfel, după ce Pro TV a depus, pe 16 mai, la Comisia Naţională de Prognoză o solicitare privind acordarea unui ajutor de 5,4 milioane de lei, aproximativ 1,1 milioane de euro, pentru noul sezon al serialului „Vlad“, postul de televiziune va primi 4,2 milioane de lei, aproape un milion de euro, conform informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei.
 
Totodată, Pro TV mai cere un ajutor de stat pentru serialul „Profu'“, mai notează Paginademedia.ro. Pentru acest proiect, Pro TV a solicitat pe 10 iulie suma de 2,2 milioane de lei, această cerere fiind, momentan, în analiză.
 
Guvernul a decis, în luna iunie 2018, că va acorda ajutoare de stat în valoare totală anuală de 50 de milioane de euro, până în 2020, producătorilor de film care vor promova identitatea culturală naţională şi a minorităţilor naţionale din România, dar şi zone geografice sau un oraş din ţară.
 
Guvernul arăta atunci că un singur proiect va putea primi finanţare de până la 10 milioane de euro. „Valoarea maximă a ajutorului de stat nu poate depăşi 10 milioane de euro pentru fiecare proiect finanţat din această schemă”, se arată într-un comunicat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: