Serialul „Squid Game” provoacă îngrijorări în rândul profesorilor. De ce copiii nu trebuie să urmărească serialul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Serialul „Squid Game” se bucură de un succes răsunător, dar provocările din acesta stârnesc îngrijorări în rândul profesorilor. Un consiliu din sudul Angliei îi sfătuieşte pe părinţi să nu-şi lase copiii să urmărească serialul disponibil pe Netflix, după ce au apărut informaţii că mai mulţi tineri copiază scenele de violenţă ale producţiei.

O echipă din cadrul Consiliului Central al comitatului Bedfordshire, care se ocupă cu protecţia educaţiei, a trimis un e-mail către toţi părinţii şi tutorii din district prin care i-a îndemnat să „fie vigilenţi”, pentru că există date conform cărora copiii copiază scenele de violenţă din „Squid Game”, noul serial al Netflix, scrie The guardian

„Au apărut rapoarte referitoare la faptul că mulţi copii şi tineri se joacă Squid în timp ce se află la şcoală. Vă sfătuim cu tărie ca copiii să nu urmărească Squid Game, pentru că serialul are mult conţinut violent”, au transmis reprezentanţii Consiliului Central al comitatului Bedfordshire, scrie Digi24.

Copiii ajung să aibă un comportament violent şi să-i „pedepsească” pe ceilalţi

BBC News a scris că mai multe şcoli au transmis advertismente părinţilor, sugerându-le să urmărească comportamentul celor mici în cazul în care aceştia au văzut serialul.

Profesorii şcolii Sandown din oraşul Deal au ţinut lecţii suplimentare despre siguranţa online şi pericolele vizionării unui conţinut care „nu este potrivit vârstei” ca răspuns la popularitatea serialului de pe Netflix.

Mai multe rapoarte arată că anumiţi copii au folosit violenţa în locurile de joacă, astfel pedepsindu-i pe cei care au pierdut. Ei înlocuiesc astfel pedeapsa cu moartea aplicată celor care pierd în serial.

Mulţi copii nu urmăresc serialul de pe Netflix, însă află de acesta prin intermediul provocărilor virale de pe platforma TikTok, unde utilizatorii de social media postează propriile versiuni ale jocurilor din „Squid Game”. 

Un tată a transmis pe Twitter că a primit o scrisoare din partea şcolii în care era avertizat că părinţii ar putea fi sancţionaţi, dacă cei mici sunt prinşi că joacă propria versiunea a Squid Game.

Drama sud-coreean este cel mai popular serial de pe Netflix

Squid Game a fost lansat pe Netflix în data de 17 septembrie şi este scris de Hwang Dong-hyuk. În fiecare episod, personajele participă la versiunile sângeroase ale jocurilor tradiţionale pentru copii, pe care aceştia le pot recrea cu uşurinţă, şi trebuie să iasă învingătoare pentru a putea trece mai departe şi pentru a rămâne în viaţă.

Una din caracteristicile principale ale serialului este frica. Toţi cei din serial sunt îngroziţi, tot timpul, actorii tremură şi plâng constant în faţa unor ameninţări extreme.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite