Senzaţional! Bebeluşă crescută de o haită de reporteri!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-născuta Ionescu-Băsescu şi un sobor de regi dubioşi au sechestrat televiziunile. Luaţi ca din oală, prompteriştii şi reporterii au scos de la naftalină toate prostiile pe care erau în stare să le spună.

Dar până la naşterea întâiului bebe al ţării, era liniştea dinaintea perlelor. Reporterii mâncau merdenele la umbra cameramanilor şi aşteptau să se întâmple ceva, ca să iasă şi mămucile lor din monotonia clanului Cioabă. În cele din urmă, faptele au prins a se inflama: ”Şi-a pierdut casa pentru care muncise o viaţă într-un incendiu puternic”, se smiorcăie o trimisă la faţa şi scrumul locului. Duduia de la România TV a fost probabil şocată să constate că există oameni care muncesc toată viaţa în incendiu. Sau cel puţin asta reiese din luxaţiile topicii.

Antena3 titrează gros: ”Părinţii Mădălinei Manole, executaţi”. Probabil în Texas – zic – fiindcă la noi (cel puţin aseară, înainte să adorm eu) nu exista pedeapsa cu moartea. Când aşteptam să văd ce-au ales, scaunul electric sau injecţia letală, ne-au lămurit anteniştii că au fost executaţi silit pentru o datorie la fisc de 700 de firfirici. Pe când or titra că au fost împuşcaţi mortal, iar în ştire or să detalieze că au venit meşterii şi au împuşcat nişte holşuruburi în perete, mortal de frumos?

Şchiopătări de-o şchioapă

La Antena1, a început deja reamenajarea teritorială, oamenii au luat măsuri administrative drastice. Pe ecran scria băţos că ”în judeţul Deva” s-a întâmplat nu ştiu ce. Şi au ţinut-o aşa toată ziua. Auziţi, n-ar fi mai bine să căutaţi o hartă prin sertarele voastre din judeţul Băneasa şi să vă luminaţi neuroneii?

Tot pe la Antene se plimba mai deunăzi o epocală propoziţie dezvoltată, pictată alb pe albastru, cu litere de-o şchioapă: ”Un tânăr de 16 ani din Craiova cântăreşte 140 de kilograme la 18 ani”. Această gogomănie n-a fost corectată multă vreme, s-a lăfăit pe ecran la intervale măsurate, vreo juma’ de zi.

Iar dansul continuă verbal. Din laringele unui reporter ţâşneşte un gheizer sublim: ”Mărturii despre viaţa dictatorului pe care vărul ei le-a făcut în exclusivitate pentru noi”. Vărul ”ei”? Al cui ”ei”, al dictatorului?

În schimb, ProTV n-are asemenea apucături dramatice, preferă să insiste pe latura roz a vieţii, chiar dacă ea nu se prea vede, întrucât e scufundată între fesele animatoarelor (care, da, au bikini roz, asta e). Emisiunea ”Serviţi, vă rog” mi-a redat bucuria şi emoţia de a o revedea pe Andreea Tonciu, această Kelly Bundy a micilor şi îngrozitelor ecrane. Mă apucasem să notez ce spune, ca să vă distrez, dar mi-am dat seama că, de fapt, e de plâns, nu de râs - şi am renunţat. Era ca şi cum aş stenografia ce spune Condurăţeanu. Mai interesant ar fi să notez când vorbeşte ca un om normal.

Norocul nostru e că, în aceeaşi emisiune acut protevistă, a venit şi minunata Bianca Drăguşanu - ştiţi care, cea cu trunchi din care presupun că şi-a extras chirurgical vreo şase coaste, o jumate de ficat, doi metri de intestin şi un rinichi, ca să pară mai slabă. Cred că a făcut şi lipoaspiraţie, dar şi cefaloaspiraţie, aşa că o scuzăm pentru delirul de cacofonii şi inepţii. Oricum, după ”foca care” am schimbat postul, că tocmai se molipsise unul din echipă şi bolborosea: ”Mănâncă carne, mănâncă carne!”. Nu mi-a fost dat să scap aşa uşor de găinaţul verbal, deoarece am nimerit pe RTV, unde Dana Săvuică se cacofonea bătând din gene şi bârfind femeile care se mărită cu bărbaţi bogaţi. Ei, na, serios? În fine, nu intru în detalii matrimoniale, mă limitez la a mă mira că o progenitură de diplomaţi, şcolită în străinătate, vorbeşte dubitabil. Mai zici şi-aşa, după ce-au îndopat-o cu atâta engleză, s-a săturat şi-a mai lăsat în farfurie nişte resturi de română.

Şi la bal, şi la spital

Şi a născut Ebaaaaa... Ce mai vaiet, ce mai zbucium! Deşi ai zice că reporteraşii s-au pregătit nouă luni pentru acest eveniment tulburător, când a venit vremea să mitralieze întrebări deştepte, s-au trezit scuipând aceleaşi banalităţi sinistre: ”Cum vă simţiţi ca bunic, domnule preşedinte?” (Era culmea să le spună: ete, na, cum să mă simt, nu mă simt în niciun fel). ”Sunteţi fericit?” (Oare spera cineva ca Băsescu să răspundă ”mmmm... ce să zic, aşa şi-aşa”?). ”Cine vor fi naşii fetiţei?”. Hooo cu tata, că bebiţă n-are nici măcar nume, darămite naşi! În acest timp, la RTV era isterie pe ecran: ”Imediat: o surpriză de proporţii! Informaţie bombă! Aflaţi cine vor fi naşii fetiţei, în exclusivitate!”. Au bubuit aşa o jumătate de oră, după care a picat şi bomba: surpriza ”de proporţii” era că naşii vor fi o surpriză şi că deocamdată numele lor nu va fi dezvăluit. Vă bateţi joc de noi? Evident că da, însă nu e vina voastră, ci a cui vă permite asta.

Iar în rest, toate bune – prostiile debitate de reporteri pe aceeaşi temă au răpăit ca ploaia de vară: ”Cezariana s-a produs cu 3 săptămâni înainte de naştere... ăăă... înainte de cele 9 luni... ăăă... înainte de termen”, ”Ioana Băsescu a născut... Elena... mnăăă...”, ”Vom afla curând dacă Maria Băsescu este sau nu fericită”, ”Preşedintele ar fi vrut băiat, întrucât mai are două fete acasă”, ”Iată-l pe preşedinte alături de prima poză a fetiţei sale” etc. Şi preferata mea, doamnelor şi domnilor: ”Ieri, numai membrii familiei au avut voie s-o viziteze pe Eba. Azi, au voie şi cei dragi: prietenii, colegii...”.      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite