Scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun“, aflat pe lista scurtă la Oscar 2020, în premieră la TVR: când va fi difuzat

Scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun“, aflat pe lista scurtă la Oscar 2020, în premieră la TVR: când va fi difuzat

Scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun“. cu Adrian Văncică şi Ioana Flora în distribuţie, va avea premiera la TVR pe 23 decembrie FOTO TVR

TVR va difuza în premieră scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun“,  aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar 2020.

„Cadoul de Crăciun“, scurtmetraj realizat în coproducţie cu TVR, va fi difuzat în premieră la TVR 1 şi TVR 1 HD luni, 23 decembrie, de la ora 23.00. 
 
Scurtmetrajul, semnat de regizorul Bogdan Mureşanu şi care îi are în distribuţie pe actorii Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma, a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru o nominalizare la Oscar 2020 la începutul acestei săptămâni.
 
Regizorul Bogdan Mureşanu este al doilea român după Cristian Mungiu care ajunge pe lista scurtă pentru premiile Oscar.
   

Despre „Cadoul de Crăciun“

Scurtmetrajul îi are în distribuţie pe Adrian Văncică şi Ioana Flora. Acţiunea filmului are loc în seara de 20 decembrie 1989. Totul porneşte de la scrisoarea unui băiat către Moş Crăciun în care copilul dezvăluie ce îşi doresc părinţii lui de sărbători. Tatăl află îngrozit că cel mic a trimis prin poştă o scrisoare în care spune ce îşi doreşte părintele lui pentru Crăciun: „Să moară nea Nicu“.
 
„Cadoul de Crăciun“ a fost, la începutul anului, desemnat câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume.
 
Filmul lui Bogdan Mureşanu a mai câştigat premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF 2018, precum şi o menţiune specială la Festival du Cinéma Méditerranéen de Montpellier. În luna decembrie a anului trecut, a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka“ de la Białystok.
 
 
Printre distincţiile obţinute până în prezent de producţia cinematografică a lui Bogdan Mureşanu regăsim:
2018 - TIFF - Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc 
2018 - Festival du cinéma méditerranéen de Montpellier - Menţiune specială 
2018 - Cottbus - Marele Premiu
2019 - Premiile Gopo - Cel mai bun scurtmetraj. 
decembrie 2019 - Premiul Academiei Europene de Film (EFA) pentru scurtmetraj.  
 
TVR este singura televiziune din România care susţine cinematografia naţională, alocând în acest scop 15% din veniturile obţinute din publicitate. De altfel, începând cu grila de toamnă 2019, la TVR 1, telespectatorii pot urmări filme româneşti, producţii la a căror finanţare Televiziunea Română a contribuit cu venituri încasate din publicitate.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: