Schimbări în grila TVR: de la ce oră va fi difuzată „România 9“, realizată de Ionuţ Cristache. Ce emisiuni ies din grilă

Schimbări în grila TVR: de la ce oră va fi difuzată „România 9“, realizată de Ionuţ Cristache. Ce emisiuni ies din grilă

FOTO Arhivă

Reprezentanţii TVR au anunţat schimbări în grilă şi data de la care se vor implementa acestea. Este primul pas spre transformarea canalului TVR 1 dintr-un post informativ, într-unul generalist.

Ştiri pe aceeaşi temă

TVR va implementa schimbări în grilă începând cu 15 aprilie, potrivit Paginademedia.ro.
 
În noua grilă, Ionuţ Cristache, realizatorul „România 9“, urmează să aibă emisiune de la 19.00, în loc de difuzarea din prezent, de la ora 21.00, aceasta fiind o mutare valabilă doar în timpul campaniei electorale, după cum a declarat prezentatorul pentru sursa citată. Mai mult, emisiunea va conţine dezbateri electorale, legate de alegerile europarlamentare.
 
„În urma discuţiilor, după alegeri ar urma să revină la ora 21.00. Cel puţin asta am discutat şi am agreat de principiu. Mi s-au dat asigurări că emisiunea va reveni la ora 21.00 după campania electorală, dar lucrez la TVR. Se pot întâmpla multe“, a punctat Cristache pentru sursa menţionată. 
 
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, planurile TVR nu exclud varianta ca emisiunea lui Ionuţ Cristache să rămână la ora 19.00. 
 
Alte schimbări prevăd absenţa din grilă a talk-show-ului „Ultima ediţie“ cu Claudiu Lucaci, difuzat în fiecare duminică, după jurnalul de prânz. De asemenea, şi Sorin Burtea, care realiza o emisiune miercurea, de la ora 17.00, dar şi „Întrebări şi răspunderi“, show-ul  Monicăi Ghiurco, ies din grilă. 

Aceasta din urmă va rămâne cu o altă emisiune, „Banii tăi“. 
 
Totodată, de la ora 17.00, pe TVR 1 va fi un serial american, iar serile din cursul săptămânii, de luni până vineri, vor avea programate filme (cu excepţia zilei de joi). Joia, în program va fi „Dosar România“ şi „Comisarul Antonescu“ (un format docudramă). 
 
Emma Zeicescu va fi prezentă în noua grilă TVR, dar, potrivit informaţiilor sursei citate, cu un nou format. Va fi o emisiunea mai scurtă, de doar o oră, notează sursa citată. 
 
„Vedeta populară“, emisiunea cu cea mai mare audienţă din grila TVR, prezentată de Iuliana Tudor, nu va fi pe post în această primăvară, din cauza întârzierii aprobării bugetului. Programul de divertisment va reveni pe post în grila de toamnă, cel mai probabil într-o variantă extinsă, cu mai multe ediţii.
 
Jurnalul TVR 1 se va întinde pe o oră şi jumătate. Va începe la 20.00 şi se va duce până la 21.30, ceea ce include rubricile de Meteo, Sport şi Tema zilei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările