Schimbare la „X Factor“: cine este al patrulea „membru“ al juriului emisiunii de la Antena 1

Schimbare la „X Factor“: cine este al patrulea „membru“ al juriului emisiunii de la Antena 1

Horia Brenciu, Delia şi Ştefan Bănică Jr vor avea parte de ajutorul unui „personaj colectiv“ FOTO Antena 1

Sezonul cinci al emisiunii „X Factor“ va beneficia de un nou membru al juriului, pe lângă Horia Brenciu, Ştefan Bănică Jr şi Delia. Publicul telespectator va putea vota pentru concurentul preferat şi îl va putea ţine în concurs chiar dacă a fost eliminat. Audiţiile cu juriu sunt în plină desfăşurare la Teatrul „Ion Dacian“ din Bucureşti.

Publicul va avea un cuvânt de spus

Antena 1 a anunţat oficial cine este cel de-al patrulea membru al juriului, dezvăluirea fiind făcută de cuplul Răzvan şi Dani în cadrul emisiunii Acces Direct. Astfel, publicul va fi al patrulea membru al juriului, telespectatorii putând vota şi schimba radical soarta unui concurent şi implicit desfăşurarea concursulului. „Încă din prima ediţie, publicul votează la un număr de SMS. Chiar dacă un concurent a fost eliminat din concurs de juriu, publicul îl poate trimite direct în bootcamp. Asta e frumuseţea poveştii care se scrie în sezonul cinci de «X Factor». Din toamnă, de când dăm drumul la concurs, încă din primul episod, publicul poate hotârî pe cine ţine în concurs şi pe cine elimină“, a explicat Răzvan Simion.

„Un om de acasă poate trimite un concurent cu trei de «Da» peste bootcamp, peste toată tevatura, direct în galele finale. Publicul este rege anul ăsta şi poate schimba o viaţă“, a completat şi Dani Oţil.

Cum funcţionează mecanismul de votare

Mecanismul este simplu: în faza audiţiilor, cei care se prezintă în faţa celor trei membri ai juriului trebuie să primească trei de „Da“ pentru a putea trece în etapa următoare a show-ului. În fiecare săptămână, publicul îşi poate vota favoriţii dintre concurenţii care au primit trei „Da“, astfel încât la finalul etapei de audiţii cel mai votat de către telespectatori scapă de Bootcamp şi ajunge direct în prima gală live. Pe scurt, telespectatorii vor avea rol de membru al juriului: în votul lor stă decizia de a trimite un singur concurent direct în etapa galelor live.

Horia Brenciu, Delia şi Ştefan Bănică Jr caută noi talente muzicale în sezonul cinci FOTO Antena 1

„Este un element surpriză, până la urmă, care complică, într-un fel, galele live, îl obligă pe mentorul care-l va prelua pe concurentul ales de public la o altă strategie, mentorul respectiv având deja un grup de concurenţi selectaţi de el. Şi cred că al patrulea jurat - Măria-sa, publicul - se va implica mai mult în show decât până acum“, este de părere Ştefan Bănică.

La rândul lui, Horia Brenciu spune despre noul mecanism de votare din concurs că este „to be or not to be. E albă sau neagră. Mergi mai departe cu trei «Da» sau concurentul pleacă acasă din pricina unui singur «Nu». «X Factor» era dinamic oricum, dar regula asta va creşte miza jurizării şi, implicit, a spectacolului. Cel propulsat de public în gale va fi un competitor extrem de incomod pentru ceilalţi concurenţi. Să fii preferatul publicului, cu trei ediţii înainte de finală, nu e deloc un atu de neglijat“.

Şi Delia mărturiseşte că îi place această regulă. „Nu cred că asta va afecta dinamica show-ului, noi, juraţii, suntem aceiaşi. Însă cred că faptul că de data aceasta publicul este implicat şi are un cuvânt greu de spus va face ca show-ul să fie şi mai interesant. Publicul are şi el factorul X, deci cred că e foarte important ca marele câştigător să fie pe placul publicului, asta îl va ajuta în continuare în carieră, chiar şi după terminarea show-ului“, arată ea.

Antena 1 a dat startul audiţiilor cu juriu în cadrul show-ului „X Factor“ de pe 4 iulie, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian“. Horia Brenciu, Ştefan Bănică Jr şi Delia i-au îndemnat pe doritori să participe la audiţii odată cu anunţul făcut. Cine doreşte să participe ca spectator la show-ul care va scoate la lumină noi artişti poate să se ducă la Teatrul „Ion Dacian“ din Bd. Octavian Goga, nr. 1, sector 3 (Bucureşti).

Aflaţi în plină desfăşurare a audiţiilor, care se filmează la Teatrul de Operetă „Ion Dacian“ din Capitală, componenţii juriului au avut deja ocazia să stea faţă în faţă cu primii concurenţi din sezon.

Horia Brenciu vrea un concurent „pachet“

„Aceştia sunt trăsnet şi surprinzători, iar atmosfera e pe gustul meu, plină de neprevăzut. În ceea ce-i priveşte pe colegii mei, Delia e... verde, pardon turcoaz (m-a corectat din prima zi) şi zâmbitoare, Ştefan e puţin zgârcit în «Da»-uri, iar eu, după cum mă ştiţi, sunt la dispoziţia tuturor“, glumeşte Horia Brenciu. „Suntem într-un spaţiu nou, la Teatrul de Operetă, ne adaptăm“, adaugă Ştefan Bănică. „Sunt mulţi concurenţi, unii cu potenţial real. Dar vom vedea, e prea devreme pentru a trage concluzii. Un lucru e sigur: niciun sezon nu seamănă cu celălalt, întotdeauna este o experienţă nouă“, mai spune el.

Horia Brenciu, Ştefan Bănică Jr şi Delia FOTO Antena 1

„Aşa cum am spus şi anul trecut, e vorba de un «pachet», unde, pe lângă voce, îmi doresc să văd charismă, atitudine scenică, puterea de captare a atenţiei spectatorului, posibilitatea de a face show şi, mai ales, emoţie. Fără emoţie nu există nimic“, arată Ştefan.

Pentru Delia, foarte importante sunt spontaneitatea şi personalitatea celui care vine pe scenă, pe lângă calităţile vocale. „Clar trebuie să fie personaje, să existe mai mult decat voce în tot ceea ce reprezintă: prezenţă scenică, tehnică vocală, personalitate, aptitudini în dans şi coordonare. «X Factor» naşte staruri, nu încă un cântăreţ în peisajul industriei muzicale din Romania. Cred că am demonstrat asta prin mulţi participanţi din sezoanele trecute, care azi au o carieră înfloritoare, precum Nicoleta Nucă, Jo, Nadir, Florin Ristei, UDDI etc“, crede aceasta.

Iar Horia Brenciu e de părere că încrederea în mentorul care te ghidează în concurs este extrem de importantă. „Concurentul care ajunge în echipa mea trebuie să aibă încredere în mine. Apoi, e ideal să beneficieze de un chef de muncă nebun, pentru că vom avea multe de pregătit pentru apariţiile pe scena de la «X Factor»“, zice Brenciu.

Delia, încrezătoare în şansele ei de reuşită

Şi pentru că show-ul în sine este şi o competiţie între juraţi în ceea ce priveşte marele câştigător, glumele între aceştia nu întârzie să apară, fiecare fiind convins că „ucenicul“ său va fi declarat câştigător al sezonului. „Dacă te referi la juraţi, va câştiga cel care intuieşte publicul şi cânta mai bine... «My Way», glumeşte Horia Brenciu, care pregăteşte pentru această toamnă, pe 26 septembrie, un concert dedicat lui Frank Sinatra.

„Îmi doresc să câştig, dar nu oricum. Pe de altă parte, îmi doresc ca cel care va câştiga «X Factor» să-şi clădească o carieră. În ceea ce mă priveşte, din experienţa de anul trecut, sunt foarte mulţumit de rezultatele concurenţilor mei, care sunt difuzaţi la radio şi se află chiar în topurile muzicale, cum ar fi Nicoleta Nucă, Alexandra Crişan“, povesteşte Ştefan Bănică Jr. Iar Delia încheie glumind: „Eu voi câştiga! Nu e evident?“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: