Ce roluri li s-ar potrivi politicienilor dacă ar juca în „Las Fierbinţi“: Ponta - Giani, Băsescu - Celentano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mimi Brănescu, scenaristul îndrăgitului serial „Las Fierbinţi“, a dezvăluit, într-un interviu pentru Paginademedia.ro, că Mihai Mărgineanu trebuia să-l interpreteze pe Celentano, a recunoscut că nu-i place numele serialului şi că a vrut de mai multe ori să renunţe la proiect. Totodată, acesta a făcut un exerciţiu de imaginaţie şi a mărturisit în ce roluri din serial i-ar vedea pe principalii candidaţi la Alegerile prezidenţiale 2014.

„Iohannis ar fi, să zicem, primarul, dar e după cum arată… Băsescu probabil că ar fi Celentano. Ponta… Cred că Ponta ar fi Giani, dar Ponta are ochelari şi păcăleşte. Adică ar fi un Giani bun“, a declarat Mimi Brănescu într-un interviu pentru Paginademedia.roa.

În ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, scenaristul a dat un răspuns evaziv, dar cu subînţeles. „Păi Udrea e clar ce ar juca, nu?“, a spus acesta, completând că pe Corneliu Vadim Tudor l-ar vedea în rolul lui Firicel, iar Dan Diaconescu ar fi Dorel.

„Las Fierbinţi“ este cel mai de succes serial românesc din ultimii ani, aducând postului Pro TV audienţe-record de-a lungul celor cinci sezoane. Capitolul şase a debutat la începutul lunii septembrie, iar noile situaţii pline de umor sunt puse pe hârtie de Mimi Brănescu, cel care a declarat, într-un amplu interviu acordat pentru Paginademedia.ro, că „numele serialului este un handicap“.

„Nu-mi place titlul. Nu m-aş uita la un produs care se numeşte «Las Fierbinţi». Asta e părerea mea. Acum a devenit un brand. Dar dacă aş auzi prima oară «Las Fierbinţi», nu m-aş duce să mă uit. Mie mi se pare un handicap titlul. Dacă i-am fi zis altfel poate că era mai bine“, a explicat Mimi Brănescu pentru Paginademedia.ro.

De asemenea, scenaristul a mărturisit că, iniţial, nu a fost de acord cu ideea de a apărea şi vedete în serial pentru că şi-a dorit să-i transforme în vedete pe protagonişti. „Ambiţia mea de la început a fost să-i facem pe oamenii ăştia vedete. Şi cred că am reuşit. Vedetele invitate (printre care Horaţiu Mălăele şi Maia Morgenstern – n.r.) s-au închegat foarte bine, dar am rămas fidel crezului meu iniţial: vedetele sunt ăştia pentru care muncesc eu. Nu aduceţi vedete. Au venit (vedetele - n.r.), oamenii au fost în regulă, au făcut treabă foarte bună şi s-a terminat povestea. Nu ştiu, poate mai apar, habar n-am“, a mai declarat Brănescu pentru Paginademedia.ro.

Totodată, Brănescu a dezvăluit că rolul carismaticului Celentano a fost gândit, la început, pentru Mihai Mărgineanu, dar acestuia, nefiind actor, „îi era destul de greu să acopere partitura“, aşa că în cele din urmă rolul i-a revenit lui Adrian Văncică. 

Scenaristul a recunoscut şi că a avut mai multe momente în care voia să renunţe la acest proiect, primul a fost la finalul sezonului doi pentru că, spune el, „este enorm de scris“. Cât despre motivele economice, acesta a fost clar: „«Nu mai avem bani să facem», să zică Pro-ul? Nu, niciodată!“. De asemenea, Brăneascu nu a mai vrut să scrie după finalul filmărilor pentru sezonul şase, dar „a primit o ofertă de nerefuzat“.

„Eu mi-am cam terminat bateriile de la sezonul doi. Acum mă surprind şi pe mine. Sunt mândru şi obosit în acelaşi timp că pot să merg mai departe. Eu am zis după fiecare sezon că nu mai pot, după fiecare sezon am vrut să mă internez. Mă dor toate, e inuman, e greu, nu am cum să scriu şi trec două-trei luni şi văd că pot să scriu. Acum ce să fac? Lor le place, adică nu lucrez la mişto, nu fac lucrurile mai diluate sau mai simple voit, sau «lasă, că merge». Nu, eu fac cât de bine pot, şi ei sunt mulţumiţi, că nu mi-ar mai cere mai departe, şi atunci ce să zic? Nu?”, a mai povestit Brănescu. 

Mimi Brănescu a recunoscut că a fost convins că ratingul serialului va scădea destul de repede şi a dezvăluit că o singură dată i s-a impus un anume prag de rating: „Eu am prevăzut mai devreme că o să scadă, dar m-am păcălit. Văd că s-a dublat, a crescut. La primul sezon am avut o discuţie cu cine am negociat eu banii, care mi-a zis: «Dacă faceţi share 25, mai iei nu ştiu câţi bani». Era o chestie motivaţională pe care eu am luat-o foarte în serios şi am făcut share 25 şi am luat şi banii ăia“, a mai povestit scenaristul pentru Paginademedia.ro.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite