Românii au talent domină audienţele, dar câte persoane au urmărit semifinala Eurovision România 2016

Românii au talent domină audienţele, dar câte persoane au urmărit semifinala Eurovision România 2016

Finaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 FOTO TVR

Seara de vineri le-a adus în case românilor un program încărcat – emisiunea Românii au talent, serialul turcesc „Bahar“, semifinala Eurovision România 2016 şi un film cu Rambo –, dar chiar şi aşa, show-ul de la Pro TV a fost lider incontestabil de audienţă, ţinând în faţa micilor ecrane peste 3,5 milioane de telespectatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima etapă a Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 a plasat TVR în topul cinci al celor mai urmărite posturi de televiziune. Dar postul Pro TV a reuşit să-şi menţină poziţia de lider în topul audienţelor datorită show-ului „Românii au talent“, care, în ciuda concurenţei puternice, a avut cifre miai mari faţă de ediţia de săptămâna trecută, potrivit Paginademedia.ro.
 
La nivel naţional, a treia ediţie a preselecţiilor „Românii au talent“ a ţinut în faţa micilor ecrane 3,5 milioane de telespectatori, de aproape două ori mai mulţi decât Kanal D, care a înregistrat 1,7 milioane de privitori cu serialul turcesc „Bahar“. Podiumul a fost completat de Antena 1, care a avut o medie de 880.000 de persoane cu filmul „Rambo III“. Semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 a fost urmărită de 319.000 de români din întreaga ţară, după cum notează Paginademedia.ro.
 
La nivelul publicului din mediul urban, Pro TV a atras 1,88 milioane de privitori, urmat de Kanal D, cu o medie de 894.000, şi de Antena 1, cu 478.000 de telespectatori. Show-ul prin care au fost aleşi cei şase finalişti ai Eurovision România 2016 a fost urmărit de puţin peste 200.000 de orăşeni, TVR clasându-se pe locul cinci. 
 
În ceea ce priveşte publicul comercial, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, „Românii au talent“ a dominat clasamentul, cu 991.000 de telespectatori. Locul doi a revenit postului turcesc, în timp ce TVR a fost pe poziţia a patra, cu o medie de 68.000 de privitori. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: