România TV a fost amendată, după sutele de reclamaţii primite de CNA în care postul era acuzat de manipulare şi dezinformare

România TV a fost amendată, după sutele de reclamaţii primite de CNA în care postul era acuzat de manipulare şi dezinformare

Burtiera care a atras cele mai multe reclamaţii la CNA FOTO Captură Paginademedia.ro

România TV a fost amendată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care a primit un număr-record de reclamaţii în care postul este acuzat de manipulare şi dezinformare.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNA a amendat România TV cu 40.000 de lei, după ce, în perioada 18-20 ianuarie, forul a primit 923 de reclamaţii ce vizau „burtierele tendenţioase“, „dezinformarea publicului“ şi „manipularea“. Acesta este cel mai mare număr de plângeri înregistrat în ultimii patru ani de CNA, iar cele mai multe dintre ele au fost trimise pentru burtiera semnalată de Paginademedia.ro: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere“, text ce nu avea nicio legătură cu ce se întâmpla în realitate. 
 
În emisiunile difuzate de România TV pe 18 ianuarie, între orele 09.00-18.00, au mai fost afişate texte precum „Bica o acuză pe Kovesi că minte sau e informată greşit“, „Cum se răzbună Iohannis în ziua în care «guvernul meu» e audiat“ şi „Ce pune la cale Iohannis după lovitura de forţă de la guvern. Dezvăluiri în exclusivitate“, „Dovada ipocriziei lui Iohannis: Ce face cu miniştrii PSD-ALDE“, potrivit News.ro. 
 
Valentin Jucan a propus o amendă de 50.000 de lei, precizând că burtierele apăreau concomitent cu declaraţiile preşedintelui şi ale prim-ministrului, dar spuneau inversul. 
 
Gabriel Tufeanu a fost de părere că RTV ar trebui amendat cu 100.000 de lei pentru „burtierele exagerate“.
 
Florin Gabrea a adăugat că problema burtierelor de la România TV este exasperantă: „Numai pentru burtiere, o amendă atât de mare, nu cred că... ele se repetă la nesfârşit. Eu am mai spus - Legea şi Codul nu acoperă câte nebunii se întâmplă pe televizoarele româneşti.“
 
O a treia propunere de sancţionare a România TV a venit din partea lui Radu Herjeu: amendă de 30.000 de lei.
 
Propunerea de amendare cu 50.000 de lei a fost votată de Gabrea, Jucan şi Rusu. Propunerea lui Tufeanu a fost votată doar de iniţiatorul ei, în timp ce a lui Radu Herjeu a fost acceptată de Răsvan Popescu, Vasile Buda, Laura Georgescu şi Radu Herjeu.
 
În turul al doilea au intrat propunerile lui Jucan şi Herjeu, care au întrunit câte patru voturi.
Propunerea intermediară - amendă de 40.000 de lei - a fost votată de Florin Gabrea, Valentin Jucan, Gabriel Tufeanu, Vasile Buda, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

În schimb, Monica Gubernat a votat împotriva tuturor celor patru propuneri, fără a-şi motiva decizia şi fără a veni cu o altă contrapropunere. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările