RFI România împlineşte 25 de ani. Postul transmite din Hanul Gabroveni, iar publicul poate asista la emisiuni

RFI România împlineşte 25 de ani. Postul transmite din Hanul Gabroveni, iar publicul poate asista la emisiuni

Radio France Internaţional împlineşte 25 de ani, pe care îi serbează pe 19 noiembrie într-un mod special

Pe 19 noiembrie RFI România, care împlineşte cu acest prilej şi frumoasa vârstă a unui sfert de secol, propune o zi de analiză şi de reflecţie asupra lumii în care trăim.

Atât Franţa, cât şi România au fost în doliu. În ambele ţări există numeroase întrebări legate de viitor. În ziua în care RFI România împlineşte 25 de ani de la prima emisie, postul de radio îşi invită ascultătorii la ARCUB Gabroveni. De acolo vor fi trasmite în direct şi în public programe maraton de dezbateri pe teme de actualitate internă şi internaţională.
 
 
Timp de 13 ore, în intervalul 7.00 - 20.00, alături de personalităţi reprezentative ale României, echipa de jurnalişti a RFI va realiza emisiuni special concepute, dedicate unui sfert de secol de activitate. Vor fi abordate şi analizate subiecte precum efectele atentatelor din Paris asupra Europei, schimbările recente din România, chestiunea migraţiei şi a frontierelor, dar şi perspectivele europene ale Republicii Moldova. 
Un alt capitol important al dezbaterilor zilei de 19 noiembrie va fi reprezentat de perspectivele tinerilor pe o piaţă a muncii tot mai globalizată, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi sau perspectivele culturii româneşti în cultura europeană.
 
Criza şi efectele ei în societate, eliminarea diferenţelor dintre nivelul de trai în mediul urban şi rural, schimbările climatice, francofonia sau imaginea României vor face de asemenea subiectul dezbaterilor pe care echipa RFI le va transmite în direct joi, 19 noiembrie, de la Hanul Gabroveni. Centrul Cultural ARCUB este pe strada Lipscani nr. 86-88.
 
Pe lângă programele în direct de la Hanul Gabroveni sunt programate alte momente speciale, cum ar fi expoziţia foto a artistei Felicia Simion, piesa de teatru ”Moi, le mot”, scrisă de Matei Vişniec şi regizată de Denise Schropfer sau concertul lui Zoli Toth Project, un promotor al muzicii neconvenţionale de percuţie.
 
De 25 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Pariş, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: