Revista Playboy renunţă la fotografiile nud

Revista Playboy renunţă la fotografiile nud

Kate Moss, pe coperta revistei „Playboy“, în 2014

Revista „Playboy“ nu va mai publica fotografii cu femei complet goale, după cum a anunţat Scott Flanders, directorul executiv al grupului Playboy Enterprises, punând astfel punct unei tradiţii de peste 60 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Revista „Playboy“ a optat pentru o strategie care îi permite să publice în continuare imagini provocatoare cu femei, dar nu complet goale. Decizia vine după ce fondatorul şi editorul-şef al revistei, Hugh Hefner, în vârstă de 89 de ani, a fost de acord, luna trecută, cu o sugestie făcută de editorul Cory Jones şi anume stoparea publicării de imagini cu femei nud, precizează „The New York Times“, citat de Mediafax.
 
„Acum, cititorii Playboy, o revistă glossy pentru bărbaţi, celebră pentru pictorialele sale nud, pot spune cu sinceritate că au cumpărat revista pentru articolele sale“, se afirmă într-o analiză publicată de agenţia de presă Reuters.

Schimbarea, care se va produce în luna martie a anului viitor, este una majoră având în vedere că numele revistei a devenit cunoscut la nivel global tocmai datorită faptului că a fost sinonim cu nuditatea. Pe de altă parte, site-ul revistei a renunţat la nuditate în luna august, iar reprezentanţii companiei au dezvăluit că traficul a crescut de patru ori, ajungând la 16 milioane de vizitatori. 
 
„Playboy“, revista care a avut-o pe Marilyn Monroe pe coperta numărului său de debut din 1953, a optat pentru aceste modificări după ce tirajul său a scăzut de la 5,6 milioane de exemplare în 1975 la aproximativ 800.000 în zilele noastre.

După succesul iniţial, revista a fost criticată de simpatizanţii filosofiei de dreapta, din cauza nudităţii afişate, dar şi de către simpatizanţii filosofiei de stânga, mai ales de către feministe, care au spus că publicaţia le reduce pe femei la rolul unor obiecte sexuale.
 
Anumite modificări sunt încă în dezbatere, inclusiv chestiunea publicării unui pictorial în centrul revistei. Editorialistul revistei „Playboy“ la rubrica de sexologie va fi o femeie, care va scrie cu entuziasm despre sex, a dezvăluit Cory Jones pentru „The New York Times“.
 
Revista a avut însă întotdeauna şi o bază de clienţi cu pretenţii intelectuale, graţie articolelor publicate în paginile sale de scriitori de top precum Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin şi Alex Haley, iar acei clienţi au spus întotdeauna că nu au cumpărat revista doar pentru fotografiile sale. Interviuri ample cu personalităţi istorice, precum Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X şi John Lennon, au apărut de asemenea, cu regularitate, în paginile revistei „Playboy“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările