Revelionul TVR, caracterizat drept „grotesc”. Iohannis, interpretat spunând: „În 2021, tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În barul lui Mugur Mihăescu s-a filmat spectacolul difuzat de TVR  FOTO: TV Mania
În barul lui Mugur Mihăescu s-a filmat spectacolul difuzat de TVR  FOTO: TV Mania

TVR a primit critici dure pentru programul de Revelion, unde foştii membri ai grupului Vacanţa Mare s-au întrecut în glume deplasate şi discursuri conspiraţioniste, alături de Dan Bittman şi alţi artişti. CNA şi comisia parlamentară de specialitate se pregătesc să ceară explicaţii directoarei TVR, Doina Gradea, pentru „spectacolul grotesc“.

Emisiunea numită «Revelion la mine acas’» a fost filmată în barul lui Mugur Mihăescu din Centrul Vechi. La programul special din noaptea dintre ani a fost prezent şi cântăreţul Dan Bittman, coronasceptic vocal în anul care a trecut, şi actorul George Tănase. Show-ul acestora a durat aproape două ore.

Ce glume s-au făcut 

Emisiunea a început cu o melodie-parodie la adresa lui Marcel Vela, Raed Arafat şi Klaus Iohannis. După mai multe momente în stilul Vacanţa Mare, aproape de miezul nopţii, Mihăescu a intervenit: „Doamnelor şi domnilor, breaking news! Nici în noaptea de Anul Nou nu suntem lăsaţi, de la Cotroceni vorbeşte ăla. Ştiţi voi…“.

Rolul preşedintelui Klaus Iohannis a fost luat de actorul George Tănase, care a afirmat, printre altele: „2020 a fost un an al încercărilor, în sensul în care fiecare a încercat să se descurce cum poate. Unii au agonisit, alţii nu. Unii au mâncat, alţii nu. Ne-am petrecut toţi anul închişi. Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc. Sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!“ şi „Sunt trist, dragii mei români. Am rămas singur în această noapte specială. Carmen s-a culcat, Ludovic cine ştie pe unde mai dansează. Doamna Merkel nu mi-a trimis nici măcar un mesaj cu fie ca… Mi-aş fi dorit să fi făcut şi eu Revelionul cu alţi preşedinţi, dar nu m-au sunat. Ei mă sună doar când au nevoie de ceva de la mine: «Klaus, n-ai şi tu nişte păduri?», «Klaus, nu ne dai nouă Roşia Montană?». Uneori aşa îmi vine să-i înjur în germană!”

Un „spectacol grotesc“

Show-ul nu a fost gustat însă nici de public (abia locul 5 în topul audienţelor), nici de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Dorina Rusu, membră a forului, acuză TVR că a transmis un „spectacol grotesc“. Dorina Rusu a mai precizat că în emisiunea TVR „nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anticoronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor“.

E inadmisibil să laşi grosolănia să se manifeste în toată splendoarea ei pe postul naţional. A fost o mizerie. Nuami Dinescu actriţă

Băşcălie pe banii noştri

De asemenea, deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a afirmat că „TVR 1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială“.

Şi actriţa Nuami Dinescu a criticat dur programul TVR: „Într-un an în care artiştii, actorii, regizorii, scenariştii, în mod deosebit, au şomat pur şi simplu un an, să dai programul de Revelion pe mâna unor oameni lipsiţi de profesionalism, de umor, de talent, de emoţie, care au promovat prostul gust, vulgaritatea, mârlănia, mitocănia, lipsa de respect, lipsa de emoţie, mi se pare absolut de neînţeles. E inadmisibil să laşi grosolănia să se manifeste în toată splendoarea ei pe postul naţional. A fost o mizerie“, a scris aceasta pe Facebook.

Se pregătesc sancţiuni

Doina Gradea, directorul-general TVR, ar urma să fie chemată la audieri privind emisiunea de Revelion din acest an după 1 februarie, când are loc reuniunea Parlamentului, potrivit unor surse politice. Rămâne de văzut dacă se ajunge şi la un vot negativ în plen asupra rapoartelor de activitate, adică la demiterea întregului Consiliu de Administraţie al TVR. Până la audierea Doinei Gradea în Parlament, preşedintele Comisiei de cultură din Cameră, Iulian Bulai, a anunţat că va discuta marţi la Parlament cu preşedinta CNA, Monica Gubernat, despre cazul TVR şi sancţionarea acestei televiziuni.

Câţi bani au primit Mihăescu şi Pietreanu

TVR i-a plătit pe Leana şi Costel cu aproape 50.000 de euro, scrie PaginadeMedia.ro. Contactat de sursa citată, Mugur Mihăescu a declarat că „a fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piaţă“. Mihăescu a primit printr-un contract de drepturi de autor 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro). iar Radu Pietreanu 53.000 de lei brut (aproape 11.000 de euro). De asemenea, producţia Revelionului a fost făcută prin firma celor doi de la Vacanţa Mare, R&M Production Art, deţinută de Radu Pietreanu (R) şi Mugur Mihăescu (M), pentru care TVR a mai plătit 24.800 de euro.

TVR, pe locul 5 în topul audienţelor

Programul de Revelion de la TVR 1 a fost urmărit de 509.000 de telespectatori, fiind pe locul 5 în topul audienţelor. Locul 1 a fost ocupat, în mod deloc surprinzător, de Antena 1, care a difuzat Revelionul Starurilor, prezentat, pentru a 21-a oară, de Dan Negru. La postul Intact s-au uitat în medie 2,5 milioane de români. Audienţa a fost de aproape trei ori mai mare decât locul al doilea, ocupat de SuperRevelionul de pe România TV (aproape 900.000 de români pe post). Pe locul trei s-a situat Kanal D, iar locul patru a fost ocupat de Pro TV, cu o medie de 580.000 de telespectatori.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite