Reţetă culturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Eu când vreau  să fluier, fluier"
"Eu când vreau să fluier, fluier"

Povestea lui Silviu, tânărul care a petrecut deja patru ani în închisoare, este inspirată din piesa de teatru pusă în scenă de Andreea Vălean. Ineditul acestei ecranizări este concretizat în distribuţia formată din tineri care provin din centre de reeducare pentru minori.

FILM

Eu când vreau  să fluier, fluier

Titlu original: Eu când vreau să fluier, fluier; Regie: Florin Şerban; Distribuţie: George Piştereanu, Ada Condeescu, Clara Vodă, Mihai Constantin, Marian Bratu, Chilibar Papan, Mihai Svorişteanu, Alexandru Mititelu

Silviu (George Piştereanu) a reuşit, după câţiva ani de stat închis, să fie promovat ca „Jupân" şi mai are două săptămâni până ce va fi eliberat. Dar vestea bună vine odată cu una rea: mama lui, întoarsă din Italia, are de gând să îl ia cu ea pe fratele lui mai mic. Filmul dă şi o soluţie: George are cinci zile la dispoziţie ca să o facă pe mamă să renunţe la idee. În dramă apar şi elemente menite să îndulcească atmosfera, iar frumoasa Ana (Ada Condeescu), studentă la sociologie, este cel mai important dintre ele. George ajunge să se îndrăgostească de ea.

CARTE

Către noi înşine

Autor: Dumitru Constantin Dulcan, Stela-Maria Ivaneş, Constantin Ivaneş; Editura: Eikon

Cartea pe care v-o recomandăm este una care „va şoca", spune autorul care semnează „Către noi înşine" împreună cu Stela-Maria Ivaneş şi Constantin Ivaneş, oameni de ştiinţă şi realizatori de emisiuni radio-TV. Cele mai încuietoare întrebări ale omului şi omenirii începutului de secol XXI îşi au răspunsurile în această operă, care „te pune pe gânduri, căci e pusă la bătaie cunoaşterea de ultimă oră din Ştiinţa Mare, în explozia ei exponenţială care acum, la ceasul teribilelor schimbări, n-are cum să nu reverbereze în filosofia ştiinţei şi a culturii", după cum spune D.C. Dulcan. Un alt motiv pentru care acest volum trebuie să ocupe un loc de cinste în biblioteca dumneavoastră: „Către noi înşine" este o „carte care îmbogăţeşte". Şi nu e o afirmaţie oarecare; din paginile cărţii vei putea afla „ce este cu adevărat viaţa, de unde venim şi încotro ne ducem".

CD

O 9 Mădălina Manole

Artist: Mădălina Manole; Casa de discuri: © MediaPro Music


"Fata cu părul de foc" a rămas în urmă pentru a face loc pe „scena vieţii" unei noi Mădălina Manole, reinventată şi cu un material discografic la care a lucrat doi ani. Deşi, în ultima perioadă, numele ei nu a mai fost pronunţat sau tipărit în lumea showbiz-ului autohton, cântăreaţa dedicându-şi majoritatea timpului băieţelului ei Petru, iată că anul 2010 înseamnă pentru Mădălina cel mai potrivit moment de a lansa un nou album. „O 9 Mădălina Manole" reprezintă cea de-a noua compilaţie înregistrată de artistă. Albumul este compus din 12 piese, compuse şi interpretate special pentru fanii Mădălinei de pretutindeni. Nouă dintre ele au versurile în limba română şi celelalte trei rămase sunt în engleză, şi toate le sunt dedicate celor care ştiu să iubească. Printre piesele care se numără pe acest album se regăsesc „Viaţa e frumoasă lângă tine" şi „Suflet Gol".

DVD

Un tată responsabil

Titlu original: The Boys are back; Regie & Distribuţie: Scott Hicks & Clive Owen, Laura Fraser

Filmul pus la dispoziţie de Pro Video şi lansat în anul 2009, „Un tată responsabil", cu Clive Owen în rolul principal este bazat pe romanul omonim al autorului Simon Carr. Subiectul peliculei porneşte de la o poveste reală, despre viaţa jurnalistului sportiv Joe Warr. Eroul filmului parcurge o perioadă strălucită la serviciu, cariera sa ocupând locul fruntaş în topul priorităţilor. Din nefericire, Joe ajunge să regrete că nu a alocat mai mult timp familiei, mai ales atunci când cea de-a doua soţie a sa a murit de cancer. Forţat de împrejurări, Joe trebuie să-şi ia angajamentul că va avea grijă şi de cei doi băieţi, proveniţi din căsnicii diferite. La început, tatăl şi copiii nu păreau să ajungă la un consens, dar lucrurile se schimbă radical, iar Joe şi băieţii realizează că relaţia lor este una specială.

SPECTACOL

Lacul Lebedelor pe gheaţă

Coregrafie: Konstantin Rassadin; Distribuţie: Olga Ivanova, Andrey Stroganov, Ekaterina Galyas, Elena Zimina, Kirill Silantyev; Locaţie: Sala Palatului - Bucureşti

Dacă sunteţi dornici de un spectacol cu adevărat unic, agenţia VreauBilet vă propune unul de senzaţie, ce va avea loc la Sala Palatului, începând cu ora 19.00. Invitaţii speciali pentru seara de miercuri, 14 aprilie, sunt reprezentanţii de onoare ai celebrei companii de balet de origine rusă „The Saint - Petersburg State Ballet on Ice". Sub bagheta artistului emerit Konstantin Rassadin, cei peste 60 de artişti şi balerini de notorietate mondială vă vor conduce pas cu pas în lumea de basm a „Lacului Lebedelor", pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Este prima dată când Sala Palatului va fi practic transformată într-un ring spectaculos realizat din mii de kilograme de gheaţă. Balerinii ruşi promit publicului din România un spectacol de cinci stele.

CONCERT

Back to the 80's
Alphaville

Locaţie: Sala Palatului Bucureşti

Un eveniment de proporţii se anunţă pentru seara de 28 martie, duminică, la Sala Palatului din Bucureşti. Cu ocazia aniversării a un sfert de secol de la înfiinţarea formaţiilor Alphaville şi Bad Boys Blue, Asociaţia Culturală Teocta şi Kompas Events organizează un eveniment dedicat celor care au cucerit cele mai importante topuri muzicale din ultimii douăzeci de ani. Veţi avea ocazia să vă reamintiţi piese de legendă precum „Forever Young", „Big In Japan" şi „Sounds Like a Melody" hituri care sunt difuzate şi în prezent de către radiourile din întreaga lume. Trupa Bad Boys Blue este asociată cu piesele de rezonanţă „You're a Women", „Pretty Young Girl", „I Wanna Hear Your Heart beat" şi „Save Your Love", pe care le puteţi asculta în seara de duminică, la concertul care va în­-
cepe de la ora 20.00.

CARTE vs. FILM

"Pulbere de stele" este „un tezaur de poveşti; suntem norocoşi să-l avem", spunea Stephen King despre romanul lui Neil Gaiman. Povestea descrisă în această carte este despre „un tânăr care dorea să-şi îndeplinească Dorinţa Sufletului". Tristan Thron, personajul creat de Neil, trebuie să îi aducă în dar o stea frumoasei Victoria Forester. Singurul impediment este acela că satul în care locuia tânărul era împrejmuit de un zid care nu permitea nimănui să iasă din perimetrul lui.

Ecranizarea inspirată din cartea lui Neil Gaiman a adunat o seamă de actori importanţi ai scenei mondiale a filmului. Sienna Miller, Michelle Pfeiffer şi Robert De Niro fac parte din distribuţia peliculei care nu se abate de la subiectul cărţii. Până şi cele mai mici detalii sunt păstrate în secvenţele filmului regizat de Matthew Vaughn. Iar Charlie Cox, care joacă admirabil rolul tânărului Tristan, contribuie la creşterea cotei de calitate a peliculei.

Concluzie: „Pulbere de stele", cartea lui Neil Gaiman, câştigător a numeroase premii, este punct de referinţă în istoria literaturii britanice. Filmul lui Matthew Vaughn are atuuri importante, concretizate în actorii de renume,  nominalizări, dar şi trofee câştigate, precum disticţia „Empire", obţinută în anul 2008, la categoria „Cea mai bună producţie science/fiction".

 Noi seriale

Veronica Mars

Regie: John T. Kretchmer; Distribuţie: Kristen Bell (foto), Percy Daggs, Enrico Colantoni

Fanii serialului „Veronica Mars" se pot delecta în fiecare zi, de luni până vineri, cu cel de-al treilea sezon al producţiei difuzată, în premieră, de Pro Cinema. Veronica Mars este în primul an la Colegiul Hearst, dar în acelaşi timp este detectiv cu jumătate de normă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite