Reţeaua de cablu americană AMC va prelua jumătate din BBC America

Reţeaua de cablu americană AMC va prelua jumătate din BBC America

Jumătate din BBC America a fost achiziţionat de AMC Network pentru 200.000.000 de dolari FOTO Arhiva Adevărul

AMC Networks, reţeaua de cablu americană, prezentă în România prin posturi de televiziune precum MGM, Minimax şi Paprika Tv, va prelua jumătate din BBC America, scrie „The Hollywood Reporter“.

Ştiri pe aceeaşi temă

AMC Networks a anunţat, joi, 23 octombrie, că a acceptat preluarea a 49,9% din BBC America, pentru suma de 200  de milioane de dolari.

AMC Networks va opera astfel BBC America ca pe o televiziune de sine stătătoare, „în concordanţă cu standardele înalte şi politice editoriale BBC“. BBC Worldwide va deţine în continuare 50,1% din acţiuni la televiziunea BBC America.

Tim Davie, CEO al reţetei BBC Worldwide, a declarat că AMC este „paretenerul ideal pentru BBC America“. „ La fel ca noi (BBC – n.r), ei (AMC – n.r.) au standarde de înaltă calitate, cu un conţinut care a adunat o bună parte dintre cei mai educaţi telespectatori din SUA, şi are un ecou puternic în reţelele sociale“, a spus Tim Davie, citat de „The Hollywood Reporter“.

„Un grup format din AMC Networks şi BBC America creează o colecţie extrem de puternică de reţele foarte apreciate, cu producţii şi filme care generează o legătură puternică cu telespectatorii“, a spus Josh Span, director şi CEO al AMC Networks.

Postul de televizune BBC America, disponibil în aproximativ 80 de milioane de case de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, difuzează numeroase producţii de succes, precum „Doctor Who“, „Sherlock“, „Top Gear“ şi „Planet Earth“.

Preluarea a jumătate din BBC America completează o listă de achiziţii importante făcute de AMC Network în 2014.  În luna februarie, AMC a achizţionat de la Liberty Global grupul Cehllomedia, pentru suma de 750 de milioane de dolari.

Grupul Cehlloomedia deţine în România posturile MGM (care va deveni AMC din 5 noiembrie), Minimax, Megamax, Film Cafe, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extrem Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, Outdoor Channel şi Shorts TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările