Reporterică nu ştia să zică ştiri, răţuşcă, rămurică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când îmi ia Dumnezeu minţile, mă uit la televizor. Trebuie să ştiu ce se întâmplă (n-aş mai fi ştiut). Aşa am aflat de la un post dintr-ăsta de ştiri că a fost undeva o invazie de omizi, deşi ilustrau catastrofa cu nişte gândaci. Aşteptam un cocon, ceva.

„Băsescu, nuntaş la Maramureş!”, chiuie un reporterică pe la RTV, deşi Băsescu n-a confirmat nimic legat de asta, se uita la ei ca la a treişpea planetă, după ce le ratase deja pe ultimele patru descoperite de cercetători. Acelaşi post fulgera într-o seară că urmează ”dezvăluirile lui Valentin Ceauşescu, in exclusivitate”, iar bombatul interviu s-a dovedit a fi o declaraţie pe care fiul fostului dictator l-a mârâit unui post francez, în 1994, hăt. Ca să nu mai spun că au tot citat ”ăsoşiet pres”, adica Associated Press. Pronunţia absolut originală a spârcâit o pată de culoare asupra percepţiei noastre.

Eu cred că Paula Iacob şi-a cărat jumate de şifonier la RTV, ca să facă nani noaptea acolo, pe două până la patru scaune aproximativ lipite. Iar a doua zi să-şi ia altă bluză cu bobocei de dantelă şi să transmită în direct păreri abisale despre inundaţiile din Germania, violul din Vaslui şi isteria din Grecia (sau souvlaki-ul din Grecia, nu mai ştiu exact).

Într-o zi cu soare şi paraşute – visul oricărui român -, o reportereasă de la Antena 3 a răcnit la noi şi ne-a pus în vedere că o paraşutistă ”va ateriza pe o monedă de 10 bani, care are diametrul de doi centimetri”. Nu ştiu cu ce monezi vă plătesc ăştia la Antene, dar vă invidiez sincer. Am dat cu pumnii şi cu ghetele într-un vânzător, apoi am dat cu pumnii şi cu ghetele în funcţionarul de la bancă, şi până când ăsta din urmă a chemat paza, tot n-am reuşit să obţin monede de zece bani cu diametrul de doi centimetri. Chiar mi-a lătrat, sarcastic: ”Voi, femeile, înţelegeţi prost dimensiunile, aşa faceţi şi cu erecţia conjugală!”. I-am transmis ceva mămucii lui, apoi am părăsit incinta, nu înainte de a-l întreba: ”Dar pe bune, nu există monede de zece bani aşa late? Că aşa au spus la Antena 3!”.

Pe mine mă hipnotizează Condurăţeanu ăsta şi, nu-mi pot lua ochii de la dânsul. Într-o zi, l-am văzut la televizor (iar şi iar şi iar). Din păcate, l-am şi auzit. Trăncănea despre boala Mărioarei Murărescu: ”Folclorul este hematie din sângele nostru”. În cazul ăsta, am un deficit de foaie verde şi tralala-uri, că la mine leucocitele s-au obrăznicit şi au preluat controlul. ”Avea pe creier boala asta ticăloasă”. De unde ştii tu, mă? S-a dovedit ulterior că tumoarea era pe coloană, nu pe creier. Dacă tot şedea acolo, Condurăţeanu a buşit mai multe vipuri: ”Pe Lucian Bute îl am pe retina ochilor”. E ok, atâta vreme cât nu-l ai pe retina fundului.    

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite