REPORTAJ Final cu scandal la „Ferma Vedetelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Vintilă a fost desemnat marele câştigător al show-ului „Ferma Vedetelor“ FOTO Pro TV
George Vintilă a fost desemnat marele câştigător al show-ului „Ferma Vedetelor“ FOTO Pro TV

George Vintilă (44 de ani) a fost desemnat Fermierul Anului într-o ediţie sângeroasă, cu iz de scandal şi acuzaţii de blat. DJ-ul de la Pro FM a ajuns în finala „Ferma Vedetelor“ după ce Augustin Viziru a fost forţat să abandoneze în urma unei accidentări.

Finala „Ferma Vedetelor“: Augustin Viziru a ieşit măcelărit

O luptă crâncenă s-a dat sâmbătă, 30 mai, la „Ferma vedetelor“, în prima semifinală, între George Vintilă şi Augustin Viziru. Accidentat la picior cu 24 de ore înainte de marea finală „Ferma Vedetelor“, când o tijă i-a străpuns glezna si a ajuns la spital pentru a fi cusut, Augustin a avut din nou nevoie de intervenţia medicilor. Prins în focul competiţiei, acesta a suferit o accidentare destul de serioasă şi a fost nevoit să părăsească competiţia, deşi a fost declarat învingătorul probei, ceea ce îi asigura un loc în marea finală „Ferma Vedetelor“. Poate din neatenţie, poate din prea mult zel, Augustin Viziru şi-a dat cu toporul peste mână şi şi-a tăiat un nerv, iar, la recomandarea medicilor, a fost transportat la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. „Augustin s-a rănit foarte tare, încă nu-mi vine să cred“, a declarat Vica, pentru „Adevărul“, la finalul competiţiei. Dacă momentul accidentării lui Augustin Viziru a fost surprins de camerele de luat vederi, în culise, actorul, şchiopăta în papuci, cu piciorul bandajat.

Accidentarea actorului, în vârstă de 34 de ani, din timpul transmisiei live, a dat, însă, peste cap regulile concursului şi a pus la îndoială corectitudinea cu care producătorii „Ferma vedetelor“ şi-au tratat concurenţii. Astfel, o doamnă din public s-a arătat de-a dreptul revoltată atunci când Iulia Vântur, gazda emisiunii, i-a invitat din nou în ring pe George Vintilă şi Dan Helciug să joace Rouleta rusească, pentru a stabili cine îi ia locul lui Viziru în finală. „Augustin nu a abandonat lupta, este o mare diferenţă. S-a dus la spital pentru că aşa a stabilit medicul. Nu este corect deloc, asta înseamnă că acest concurs este aranjat şi are ca scop favorizarea unui singur concurent, care este această doamnă (Vica Blochina – n.red.)“, a spus spectatoarea indignată.

Deşi Iulia Vântur a reuşit să mai detensioneze atmosfera, vocile din public care susţineau că „Ferma vedetelor“ a fost „un concurs aranjat şi se ştia de la început cine avea să câştige“ nu s-au oprit. Aşadar, un alt moment foarte comentat a fost cel în care George Vintilă a găsit cel de-al doilea ou fiert, asigurându-şi astfel locul în finală. Nu puţini au fost cei care au afirmat că cel de-al doilea ou era, de fapt, crud: „Era crud, a dat el repede cu piciorul, să nu se mai vadă“.

Finala „Ferma Vedetelor“: Fanii show-ului de la Pro TV, revoltă pe Facebook

De altfel, şi fanii „Ferma vedetelor“ s-au arătat nemulţumiţi de cele întâmplate în finală, asaltând cu diverse comentarii usturătoare pagina de Facebook a show-ului de la Pro TV. Mai mulţi români au acuzat producătorii că emisiunea ar fi fost „un spectacol aranjat“ şi „o făcătură marca Pro TV“, în timp ce alţii au rămas cu un gust amar după anunţarea câştigătorului. Aceştia au fost de părere că show-ul ar fi trebuit câştigat de un concurent care a fost de la început în competiţie şi nu au fost de acord cu decizia producătorilor de a-l descalifica pe Augustin Viziru. Totodată, fanii „Ferma vedetelor“ l-au felicitat pe Ionuţ Iftimoaie pentru titlul de Cel mai iubit fermier, mulţi dintre ei fiind de părere că boxerul merita să câştige şi marele premiu.

George Vintilă, câştigător „Ferma Vedetelor“: „Nivelul de ambiţie a crescut din momentul în care s-a accidentat Augustin“

Cu toate că a părăsit „Ferma vedetelor“, încă din prima semifinală, Augustin Viziru nu a pierdut concursul de la Pro TV. George Vintilă, marele câştigător, a luptat până la capăt şi a dedicat victoria prietenului său: „Am stat cu grijă în finală, iar nivelul de ambiţie a crescut brusc din momentul în care s-a accidentat Augustin. Atunci mi-am zis că, dacă nu e el cel care va câştiga această finală, atunci, cu siguranţă, voi fi eu. Se pare că şi ruleta a ţinut cu mine, iar «Greieraşul» (Dan Helciug – n.red.) s-a dat la o parte, ca un ou nefiert“. Alături de Augustin, în marea finală, nu a fost numai Goerge, ci şi publicul prezent în gradenă, care la fiecare punct câştigat de Vintilă în faţa Vicăi, era în picioare şi scanda:„Augustin, Augustin!“.

George Vintilă este mândru de premiul său FOTO Arhivă personală Facebook/ George Vintilă

image

Augustin Viziru: „Când mi-am scos mănuşa, îmi vedeam osul cum se mişcă“

Într-un interviu acordat Ştirilor Pro TV, Augustin Viziru a declarat că, atunci când şi-a dat mănuşa la o parte, îşi putea vedea osul cum se mişcă. „Prima probă, cea de tăiat lemne, o ştiam. Ştiam că e grea şi că trebuie să mă mobilizez după primele lovituri , am avut dezavantajul că toporul era foarte mare şi greu. L-am ţinut de la jumătate şi s-a dezechilibrat, m-a lovit peste mâna stânga“, a completat Augustin.

Pe de altă parte, Augustin Viziru a precizat că se bucură de reuşita prietenului său, precizând că regretă accidentarea şi că va începe o recuperare pentru a-şi putea folosi din nou mâna: „Mă bucur că am făcut parte din proiectul acesta, care mi se pare că este unul dintre cele mai tari! Regret enorm că m-am accidentat şi este o accidentare destul de dură. Din păcate, mi-am retezat toate cele trei tendoane din zona degetului. Am stat patru ore în operaţie, iar medicii au făcut o treabă extraordinară. Au reuşit să îmi tragă tendoanele şi să le coasă la loc. Acum va trebui să aştept cam o lună şi apoi să încep recuperarea pentru a putea folosi mâna la capacitate maximă. Mă bucur din suflet că George a reuşit să câştige! Pe lângă faptul că este un om extraordinar, este şi un prieten foarte bun şi sper că o dată cu duelul dintre mine şi el, cei de acasă au realizat că prietenia nu are nicio legătură cu competiţia. Amândoi ne-am dorit să câştigăm şi rezultatul este vizibil“, a mai declarat Augustin Viziru. 

Augustin Viziru, pe patul de spital FOTO Arhivă personală Facebook/ Augustin Viziru

image

În ciuda tuturor comentariilor, mai mult sau mai puţin răutăcioase, mai mult sau mai puţin acuzatoare, George Vintilă a luptat în marea finală de la „Ferma vedetelor“ ambiţionat de accidentarea lui Augustin, după cum însuşi a declarat, şi a ieşit victorios în faţa Vicăi Blochina, care a fost luată pe neaşteptate de acest duel. „Sincer, mă aşteptam ca în finală sa fie Dan. Competiţia a luat o mare întorsătură, însă cu oricare dintre ei m-aş fi luptat, mi-ar fi fost la fel de greu. Oricum, nu credeam că o să câştige George, îl vedeam în finală pe Augustin“, a declarat Vica.

George Vintilă, primele declaraţii după victoria de la „Ferma vedetelor“: „A fost un concurs de strategie pe care eu mi l-am propus să-l joc până la capăt“

„Eu nu m-am gândit că cineva de acolo de sus îmi poate zâmbi în halul acesta, ba chiar mi-a râs în seara asta (râde – n.red.), dar,  lucrurile s-au întâmplat aşa, probabil, pentru că Augustin s-a accidentat, iar noi doi am avut un parteneriat (pe parcursul competiţiei – n.red.), iar când doi oameni  înţelegători se întâlnesc într-un concurs de strategie, se înţeleg. Lumea poate că nu a priceput că a fost vorba despre un concurs de strategie pe care eu mi l-am propus să-l joc până la capăt, dar din care nu mi-am închipuit niciodată că voi ieşi învingător“, a spus George Vintilă, la ieşirea din competiţie.

La rândul lui, Vintilă i-a dedicat victoria colegului său şi s-a declarat fericit că toţi ceilalţi concurenţi s-au bucurat alături de el. „A fost o experienţă minunată. Cele rele s-au spălat, cele bune s-au adunat. Dacă şi Augustin iese sănătos din acest final de proiect, e cu atât mai bine pentru că în mare măsură câştigarea finalei de către mine i-a fost dedicată lui. Am realizat că am câştigat în momentul în care au bubuit tunurile de confeti, pentru că eram puţin buimac, ca după o baie în piscină. M-am bucurat să văd că toţi foştii colegi din fermă s-au bucurat sincer că am câştigat. Cea mai mare bucurie este legată de faptul că jumătate din sumă va merge către MagiCAMP şi acolo sunt multe suflete care chiar se vor bucura de acest premiu. Iar, dacă aveam ceva de demonstrat, la singurul duel la care am participat cred că am demonstrat! Am încheiat proiectul cu cheful de muncă cu care am intrat în fermă, cu răbdare şi calm. Mă bucur că am învăţat o gramadă de lucruri în fermă, că mi-am făcut prieteni şi că l-am cunoscut pe nea Raţă. Fără energia telespectatorilor, a spectatorilor şi a ascultătorilor nu ar fi fost posibil să câştig «Ferma Vedetelor»“, a mai spus George după câştigarea marelui premiu. 

M-am bucurat să văd că toţi foştii colegi din fermă s-au bucurat sincer că am câştigat George Vintilă

Neobosit şi plin de energie, omul de radio a mai declarat pentru reporterii „Adevărul“ că, începând de luni, îşi va relua negreşit emisia la Pro FM. Totodată, acesta a mărturisit şi ce nu i-a plăcut la „Ferma vedetelor“: „În primul rând am auzit prea des cuvântul tovarăşi şi suntem în anul 2015, iar apoi nu mi-a plăcut faptul că am avut nişte condiţii de igienă destul de precare. În rest a fost o experienţă pozitivă pentru mine, cu-n plus în fiecare zi. Pe lângă muncă şi atitudinea pe care ar trebui să o avem, adică ceea ce ne-a învăţat Nea Raţă, eu am învăţat şi să mă abţin de la nişte comentarii pe care voiam să le fac“. „Am rămas prieten foarte bun cu Augustin şi cu Lucian Viziru“, a mai adăugat acesta.

Geroge Vintilă îşi doreşte să promoveze tinerele talente

După experienţa de „Ferma vedetelor“, Vintilă îşi propune să se ocupe de tinerele talente din ţară, iar, pentru asta, a deschis deja o agenţie alături de fratele lui, Marius Vintilă, şi încă un „prieten bun de-al lor“. „Sperăm ca prin această agenţie să reuşim să promovăm tinerele talente, dar şi să aducem înapoi nişte nume destul de mari din muzica românească, indiferent de gen. Despre cine este vorba, însă, nu pot să vă spun“, a completat George.

Pe pagina sa personală de Facebook, DJ-ul de la Pro FM a publicat un mesaj de mulţumire pentru fanii şi cei care i-au fost alături pe parcursul celor trei luni petrecute la fermă, dar şi pentru prietenul său, Augustin.

„Fără tine nu aş fi reuşit! Mulţumesc mult pentru energia pozitivă şi toate gândurile bune. Respect şi sănătate partenerului meu de joacă, Augustin. Respect ascultătorilor care au crezut în mine. Şi, nu în ultimul rând, celor dragi mie, cărora inima le-a bătut în acelaşi ritm cu a mea. Dintr-un joc de strategie, copiii de la Magic Camp vor putea, în număr mai mare, să se joace la greu“, a scris Geoege Vintilă.

Vica Blochina plănuieşte o vacanţă alături de fiul său

Dacă George Vintilă plănuieşte să înceapă munca imediat ce va părăsi „Ferma vedetelor“, Vica Blochina, pe de altă parte, are alte planuri. Frumoasa lituaniană plănuieşte să se relaxeze într-o vacanţă petrecută alături de fiul său, Edan.

Cât despre „cele două tabere“ care s-au format la „Ferma vedetelor“, Vica a mărturisit, sincer, că  nu a fost doar o falsă impresie a publicului din spatele micilor ecrane: „Desigur, au fost tabere. De exemplu, prietenii mei de la fermă au fost Cristina, Dan, Dima şi Oana…şi aşa am rămas până la final. Este ca in viaţa reală, nu toată lumea se potriveşte cu toată lumea, iar fiecare are prietenii săi“. După experienţa de trei luni, de la „Ferma vedetelor“, Vica Blochina se vede în continuare făcând televiziune, însă a refuzat să dezvăluie planurile sale în acest sens.


Vica Blochina FOTO Arhivă personală Facebook/Vica Blochina

image

Vica Blochina: „Sunt finalistă şi mă bucur de rezultat“

Totodată, singura femeie ajunsă în finala de la „Ferma vedetelor“, a scris pe contul său personal de Facebook: „Dragii mei, prima ediţie a «Fermei Vedetelor» s-a încheiat, după cum bine ştiţi. A fost o finală plină de emoţii şi întâmplări neprevăzute. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere şi pentru interesul pe care l-aţi arătat acestei emisiuni. Din păcate, Augustin s-a rănit şi sper să-şi revină cât mai repede. Sunt finalistă şi mă bucur de rezultat. Unii susţin că George a încălcat regula jocului atunci când a ridicat mărul cu mâna, însă, dragii mei, jumătate din sumă este direcţionată către un scop nobil, pentru  a ajuta copiii bolnavi de cancer. Acesta este realul câştig al acestei seri“.

Ionuţ Iftimoaie: „Dragostea şi susţinerea publicului nu pot fi preţuite“

Ionuţ Iftimoaie (foto jos) a primit în aplauzele publicului şi ale colegilor trofeul pentru Cel mai iubit fermier, acordat pe baza voturilor telespectatorilor. Emoţionat, boxerul a declarat: „Dragostea şi susţinerea publicului nu pot fi preţuite. Susţinerea celor de acasă este pentru mine mai presus de premiul cuantificat în cei 50.000 de euro. Pentru mine este foarte important că munca mea şi modul în care m-am implicat în acest proiect au fost, mai înainte de toate înţelese şi apoi apreciate. Le mulţumesc celor care m-au votat şi care mă susţin în continuare. Vreau să dedic acest premiu tuturor oamenilor care muncesc cinstit. Acesta este rezultatul unui vot care nu a putut fi cumpărat, ci cucerit“.

Ionuţ Iftimoaie FOTO Pro TV

ferma vedetelor castigator foto pro tv

Cum i-a schimbat „Ferma Vedetelor“ pe concurenţi

Evoluţia celor patru finalişti în fermă a fost una vizibilă. Vica Blochina şi-a învins dorul de familie şi a reuşit să fie singura femeie finalistă în această competiţie. De-a lungul celor trei luni, ea a învăţat să gătească, să mulgă vaca, să aibă grijă de animale şi de gospodărie şi chiar să construiască un foişor. Toleranţa şi calmul au fost, de asemenea, lecţii importante pe care le-a învăţat de-a lungul acestui show.

Dan Helciug a arătat întregii lumi că este un adevărat artist. Cu firea lui boemă, creativitatea şi propriul ritm de lucru a adus de multe ori un zâmbet pe chipurile colegilor săi. Astfel, el a fost responsabil cu partea de divertisment de la „Ferma Vedetelor“, căreia i-a creat şi un imn. De asemenea, producţia proprie, „Ferma Gossip“, a avut invitaţi de seamă şi a descreţit de multe ori frunţile fermierilor.

Augustin Viziru a dovedit că poate fi un bărbat muncitor, în ritmul său. Un adevărat strateg, el a reuşit, pe lângă muncă şi negocierea alimentelor pentru întreaga echipă, să îşi aducă aportul la dezvoltarea fermei. A învăţat să construiască, să planteze, dar cel mai important lucru este că a reuşit în cele trei luni petrecute la „Ferma Vedetelor“ să îşi depăşească teama de animale.

Finala „Ferma Vedetelor“ FOTO Pro TV

ferma vedetelor foto pro tv

Aventura „Ferma Vedetelor“ a început pe 9 martie, când 12 vedete au pornit împreună să scrie povestea unui reality-show curajos, menit să arate cum se pot descurca vedetele în condiţii de trai ca acum 100 ani. Timp de trei luni, milioane de telespectatori i-au urmărit de luni până joi şi sâmbăta. Trei luni în care concurenţii au trecut prin probe dificile, prin muncă, prin presiune psihologică, jocuri de culise, strategii îndrăzneţe, dar şi distracţie. 

Pe parcursul celor trei luni, 16 vedete au trecut pragul fermei: Tudorel Filimon, Oana Radu, Ştefan Stan, Mioara Velicu, Corina Drăgulescu, Lucian Viziru, Dima Trofim, Roxana Ionescu, Doiniţa Oancea, Gina Pistol, Cristina Cioran, Ionuţ Iftimoaie şi cei patru ajunşi în marea finală - Dan Helciug, Augustin Viziru, Vica Blochina şi George Vintilă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite