REPORTAJ „Epic Show“: glume nescrise, în platou şi în culise

Making of „Epic Show”: glumele din spatele camerelor

Comedia a la Cluj este servită acum la Prima TV, în fiecare seară de luni, după ce „Cenzurat“ s-a transformat în „Epic Show“, cei patru comedianţi păstrându-şi savoarea.

„Unde sunt? Au zis că ajung la timp“, se întreabă îngrijorat unul dintre membri echipei de producţie de la Prima TV care aşteaptă sosirea de la Cluj a patru băieţi „epici“ gată să pună în scenă un nou episod marca „Epic Show“. E trecut de ora 11, într-o zi de luni, iar filmările sunt deja în întârziere, filmări care se desfăşoară pe o perioadă de două zile, pentru două ediţii speciale. „Au luat al doilea zbor spre Bucureşti, întârzie o jumătate de oră“, vine şi răspunsul liniştitor al unei voci al cărei trup nu se distinge din spatele unui paravan închis la culoare. Un studio imens, înconjurat de oglinzi şi statuete ale unor zeităţi orientale, dintr-un loc select al Capitalei, din Sectorul 2, îşi aşteaptă actorii. Pupitrul din mijlocul încăperii, în două nuanţe de albastru, este aşezat perfect în contrast cu decorul roşu unde se poate distinge emblema „Epic Show“.

După o jumătate de oră, Tibi Codorean, Dragoş Stan, Bogdan „Bob“ Rădulescu şi Adrian Cucu îşi fac apariţia cu mâinile ridicate în aer, ca semn de recunoaştere a „vinei“ de a întârzia. Se scuză şi spun că doar prin astfel de întârzieri au descoperit că sucul de roşii poate să fie băut şi fără vodcă. Rapid, Tibi şi Bob îşi schimbă tricourile cu câte o cămaşă albă şi un sacou negru, la care asortează cravată şi batistă. „Nu ne mai spuneţi că nu ne stă bine în costum. Nu e genul de uniformă în care te-ai aştepta ca cineva să fie amuzant. Şi-aşa-i, nu suntem“, spune Tibi. Dacă pe micul ecran cei doi dau impresia că sunt îmbrăcaţi elegant, privindu-i din spate, ei poartă blugi şi mocasini. După ce îşi recapată energia cu o ceaşcă de cafea, cei patru stau pe canapea şi discută, alături de Druidul, omul de încredere şi cel care le ghidează desfăşurătorul emisiunii. „Băieţi, haideţi să filmăm, e târziu“, se strigă de la producţie, iar Tibi şi Bob trec în spatele pupitrului în timp ce Dragoş şi Cucu îşi scriu sau îşi repetă replicile. Urmează o zi plină de repetiţii şi filmări, atât în spaţiul generos din Sectorul 2 al Capitalei, cât şi la „panoul verde“.

Pentru că, la fel ca şi fotbalul, televiziunea se face pe puncte şi pe audienţe, nu contează cât de bine jucăm, contează cât rating facem

Bogdan „Bob“ Rădulescu, comediant

Pe chroma key sau la panoul verde, costumele elegante, pe care băieţii le îmbracă cu rândul, după cum spun ei, au fost preluate de Dragoş şi Cucu care îşi expun glumele cu precizie şi sub atenta coordonare a Druidului. Dragoş repetă aceeaşi scenă de prea multe ori, iar Druidul îi reproşează acest lucru, însă comediantul îşi motivează gestul prin încercarea de a atinge perfecţiunea. Acum, aflaţi pe un platou de televiziune din zona Pipera a Capitalei, „epicii“ repetă scenetele, dar, fără să simtă presiunea, râd şi încearcă să respecte programul pentru a da o notă cât mai simplă, dar în acelaşi timp de efect, celor două viitoare episoade. Panoul verde reprezintă, totodată, locul unde cei patru improvizează. Şi o fac în stil de mare actori, ţinând cont de evenimentele recente. Venirea lui Mihai Bendeac în curtea Prima TV, moda selfie sau Andreea Raicu sunt doar câteva dintre elementele abordate pentru a crea promo-ul show-ului.

Bogdan „Bob“ Rădulescu şi Tibi Codorean FOTO Prima TV

„Suntem motivaţi 110% pentru că aşa este în televiziune, ca în fotbal, e totul rotund. Începi cu ceva şi termin cu acelaşi ceva. Totul e circular“, explică Dragoş filosofia din spatele unei emisiuni de succes. „Şi pentru că, la fel ca şi fotbalul, televiziunea se face pe puncte şi pe audienţe, nu contează cât de bine jucăm, contează cât rating facem“, detaliază repede „Bob“ miza pentru care fiecare dintre cei patru „epici“ joacă în terenul showbiz-ului.

Trecerea (n.r. - la Prima TV) o vedem ca pe un upgrade necesar. Avem mai multă expunere, încercăm să ne ducem la capăt misiunea, să facem acelaşi stil de glume, să fim la fel. Nu ne înmuiem, nici nu ne luăm mai în serios

Dragos Ştan, comediant

Trecerea din „bucătărie“ în „sufragerie“

Dar această strategie nu este una întâmplătoare,mai ales după ce „Bob“, Tibi, Cucu şi Dragoş au urcat în eşalonul superior al industriei de divertisment şi activează, în prezent, în liga celor mari, odată cu venirea la Prima TV, după ce, în trecut, sub denumirea de „Cenzurat“ au intrat rapid în inimile românilor cu glumele lor, cu emisiunea de pe Look TV. Ce a însemnat pentru ei acest schimb? „Trecerea o vedem ca pe un upgrade necesar. Avem mai multă expunere, încercăm să ne ducem la capăt misiunea, să facem acelaşi stil de glume, să fim la fel. Nu ne înmuiem, nici nu ne luăm mai în serios. Pur şi simplu beneficiem de mai multă expunere, mesajul nostru ajunge la mai mulţi oameni“, explică Dragoş.

Pentru mine a fost ca trecerea din bucătărie în sufragerie. Adică înainte aveam bani, în bucătărie, de o pâine, iar acum, în sufragerie, am bani de o lustră

Adrian Cucu, umorist

Pentru Adrian Cucu sau mai simplu Cucu, aşa cum îl alintă colegii, mutarea de la o televiziune regională la una naţională a fost reprezentată de un singur pas, un pas în aceeaşi lume familiară, dar cu schimbări majore. „Pentru mine a fost ca trecerea din bucătărie în sufragerie. Adică înainte aveam bani, în bucătărie, de o pâine, iar acum, în sufragerie, am bani de o lustră“, a exemplificat acesta în glumă. „Ai mai lustruit puţin gluma asta“, completează repede Tibi.

Adrian Cucu, Bogdan „Bob“ Rădulescu, Dragoş Stan şi Tibi Codorean FOTO Prima TV

„O linguriţă de miere“ şi un adevăr dur

Cu o emisiune sinceră care abordează adevăruri dure, „Epic Show“ poate să fie, la fel de bine, un remediu „uşor ca o linguriţă de miere pe gât când eşti răcit“ şi nu un show dur, aşa cum a fost caracterizat. „Nu e dur deloc dacă stai de partea asta a show-ului“, crede „Bob“ care vrea să sublinieze partea mai puţin văzută a pregătirii emisiunii. „Adevărul e dur. La un moment dat a venit cineva şi le-a spus oamenilor că soarele nu se învârte în jurul pământului. Acela a fost un adevăr dur, aşa este şi emisiunea noatră. Mai multe adevăruri dure“, spune şi Tibi.

Finalul unei zile de filmări îi surprinde pe cei patru tot cu zâmbetul pe buze. Orele de muncă nu se disting pe chipurile lor, iar fiecare se mai agaţă de câte un obiect de decor în încercarea de a mai aduce un element în plus la ultima scenetă. Clujenii au ţinut neapărat să atenţioneze fanii să nu le mai ofere sfaturi, ci doar să se bucure de show şi de îndrumările hazlii pe care le exemplifică. „Emisiunea asta e ca şi cum nu-ţi dai copilul la şcoală, dar e şcolit“, încheie Cucu într-o notă amuzantă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: