REPORTAJ Finala Românii au talent: ce face un show de televiziune să fie şi mai bun VIDEO

REPORTAJ Finala Românii au talent: ce face un show de televiziune să fie şi mai bun VIDEO

Fraţii Adrian, Laura Bretan şi Nadia Buduruşi, alături de Pavel Bartoş şi Smiley, în finala Românii au talent FOTO Pro TV

„Adevărul“ a mers pe platoutile de filmare de la Românii au talent pentru a surprinde detalii inedite din spatele camerelor de filmat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce face un show să fie şi mai bun

Ştiţi ce face ca un show bun să fie şi mai bun? Oamenii! Oamenii pe care nu îi vezi, dar care ştii că prin eforturile lor ajungi să vezi un spectacol bine pus la punct care te transpune într-o lume lipsită de griji preţ de câteva ore. Asta a simţit un jurnalist „Adevărul“ în seara finalei Românii au talent. A uitat de îndatoriri, nu şi-a mai luat notiţe şi s-a bucurat de spectacol.

Oamenii. Oamenii de la Românii au talent, care asigură bunul mers al lucrurilor, sunt mulţi. Telespectatorii cred că văd doar o mână dintre ei pe micile ecrane. În realitate, pe lângă Smiley, Pavel Bartoş, Andra, Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu şi Andi Moisescu, sunt muuulţi, iar drept dovadă stă poza pe care o vedeţi mai jos. Am reţinut, printre picături, două nume sonore, în marea de vedete: Prinţesa (Sărut mâna!) şi regizorul Batista (Cu respect, vă salut!). Şi lor trebuie să le mulţumiţi pentru show-ul de care vă bucuraţi vineri de vineri. 

FOTO Victor Arvunescu 

Două talente diferite: munca şi spontaneitatea

În altă ordine de idei, finala Românii au talent a avut parte de momente artistice, fiecare cu o oarecare şansă la marele premiu. De departe, ca simplu spectator, jurnalistul „Adevărul“ a fost impresionat de Nadia Buduruşi. Asemenea abilităţi, felul în care făcea ca bara mobilă să i se supună, impresia că pur şi simplu zbura, pe lângă forţa fizică, reprezintă abilităţi care uimesc în secunda doi. Deşi s-a clasat pe locul al treilea în ordinea preferinţelor telespectatorilor, Nadia a obţinut ceva şi mai de preţ: aprecierea publicului. La auzul veştii că Nadia a ocupat locul trei spectatorii din gradenele platoului Studiorilor Kentauros s-au ridicat şi au aplaudat un talent muncit.

Anisia Gafton, câştigătoarea premiului de originalitate, are, de asemenea, un talent înăscut. Căci moldovenii, pe lângă un alt talent înăscut, mai pot fi şi haioşi. Iar tânăra Gafton a ridicat la rang de entertainment nu doar glumele pe seama moldovenilor, ci şi spontaneitatea şi un fel aparte de a fi. „E momentul tău, Anisia. Bucură-te“, i-a spus Andi Moisescu, zâmbind şi aplaudând, undeva după ora 1 noaptea, pe scena emisiunii, atunci când Anisia poza cu marele cec în valoare de 10.000 de euro. 

FOTO Pro TV 

Dezamăgirea fraţilor Adrian

Pentru fraţii Adrian, care au ocupat locul al doilea, nu a fost încă momentul. S-au afirmat prin dăruire, sacrificiu şi o poveste de viaţă cum rar se află. Au dansat cu pasiune, au conturat o nouă lume pe „No Time For Caution“, a lui Hans Zimmer, piesă de pe coloana sonoră a filmului „Interstellar“. Iar românii i-au trimis până pe locul al doilea. Printre spectatori s-a simţit o urmă de regret că cei doi fraţi nu au câştigat. Alegerea a fost dificilă şi, poate, distanţată doar de câteva voturi. Dezamăgirea s-a citit şi pe chipurile lor. Atunci când jurnalistul „Adevărul“ a plecat de la Studiourile Kentauros s-a întâlnit în drumul lui cu cei doi fraţi care păreau mâhniţi şi uşor dezamăgiţi.

Laura Bretan a uimit din nou

Astfel, ajungem la Laura Bretan, fetiţa cu voce de soprană, care la numai 13 ani continuă să uimească. Nu se aştepta să câştige şi, prababil, că nici nu înţelegea ce i se întâmplă. Ea pur şi simplu a cântat. Şi a stârnit emoţii din nou. Şi o să o facă în continuare. Speram că o să cucerească şi America. Reacţia ei, imediat după câştigarea Românii au talent, poate să fie văzută mai jos. La fel ca şi momentul în care a fost anunţată drept câştigătoare.

 

Florin Călinescu, periat în fiecare pauză

Florin Calinescu, la prima lui finală Românii au talent, a fost în formă. De departe atuul acestui sezon, Călinescu a servit glume „cu ştaif“, sau „harfe“, cum se zice în presă, încă din primele minute. Şi a continuat aşa până în finala show-ul. Ceea ce telespectatorii nu ştiu şi nu au văzut la TV este că domnul Florin Călinescu a fost periat, la propriu, în fiecare pauză de publicitate. Poate de acolo i se trage.

 

Ce nu s-a văzut la TV

Încheind cu detalii mai puţin vizibile, jurnalistul „Adevărul“ mai poate spune că în fiecare pauză, cât de scurtă sau de lungă, o armată de oameni pregăteau decorurile pentru următoarele numere, sub presiunea timpului, podeaua scenei era lustruită meticulos, Andra şi Mihaela primeau retuşuri de ultim moment, Andi chicotea cu Olivia Steer, care se afla în dreapta lui, în gradene, Cătălin Măruţă venea şi discuta cu Andra, iar Călinescu a urcat câteva trepte într-o gradenă, a salutat publicul şi chiar a făcut un selfie. 

FOTO Pro TV 

Jurnalistul „Adevărul“ a mai o fost impresionat de un ultim detaliu: ancorarea în realitate a show-ului. S-a auzit David Bowie prin boxele din platou, cu piesa „Lazarus“, una dintre compoziţiile prin care artistul şi-a anunţat plecarea. Odată cu această piesă, jurnalistul şi-a adus aminte de un citat al regretatului artist: „De multe ori, cred că scot ce e mai bun din talentul cuiva“. La revedere, până la anul, Românii au talent! 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările