Regizorul David Lynch revine în proiectul de televiziune „Twin Peaks“

Regizorul
David Lynch revine în proiectul de televiziune „Twin Peaks“

Regizorul David Lynch a decis să reia proiectul „Twin Peaks“ FOTO AP

Cineastul David Lynch a finalizat negocierile cu managerii postului de televiziune Showtime şi a confirmat faptul că va regiza o continuare a serialului „Twin Peaks“, informează site-ul revistei Variety.

Ştiri pe aceeaşi temă

David Lynch a făcut acest anunţ oficial prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, vineri, după o lună de negocieri intense cu producătorii de la Showtime, care au pus sub semnul întrebării realizarea noului proiect TV, din cauza unor motive bugetare.

David Nevins, preşedintele postului Showtime, a confirmat faptul că David Lynch va regiza toate episoadele din noul sezon al serialului-cult „Twin Peaks“, despre care a spus că „va fi mai lung decât durata anunţată iniţial de nouă ore“.

Noul sezon va intra în etapa de preproducţie în scurt timp şi va avea premiera la începutul anului 2016, pentru a coincide cu împlinirea a 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial-cult.

Potrivit unor surse din acest proiect TV, postul Showtime a negociat în ultima lună termenii unui nou contract cu David Lynch şi co-creatorul serialului „Twin Peaks“, Mark Frost, imediat după ce Lynch a anunţat, brusc, că a decis să părăsească acest proiect TV, în luna aprilie.

În 2015, postul de televiziune american a anunţat că a comandat nouă episoade pentru un nou sezon din „Twin Peaks“, spre încântarea numeroşilor fani din lumea întreagă ai acestui serial-cult. De asemenea, Showtime a confirmat faptul că actorul Kyle MacLachlan va relua rolul din acest serial celebru, cel al agentului FBI Dale Cooper. Dar, după ce Lynch şi Frost au prezentat scenariile pentru cele nouă episoade din noul sezon, pe care le-au scris împreună, producătorii de la Showtime au înţeles că bugetul de producţie al proiectului urma să crească foarte mult şi au cerut creatorilor serialului să accepte o micşorare a onorariilor lor. David Lynch şi Mark Frost au refuzat acest lucru.

În plus, excentricul cineast David Lynch obişnuieşte să lucreze fără un manager şi un agent şi a decis să părăsească proiectul TV fără să îl anunţe pe avocatul său.

O petiţie intitulată „Save Twin Peaks“ („Salvaţi Twin Peaks“) a început să circule pe internet la scurt timp după ce David Lynch a părăsit proiectul, iar actorii din distribuţia originală a serialului „Twin Peaks“  au anunţat că nu vor juca în continuare acestui show TV dacă noile episoade nu vor fi regizate de David Lynch.

Alături de Kyle Maclachlan, alţi doi actori din distribuţia originală, Sheryl Lee şi Dana Ashbrook - interpreţii personajelor Laura Palmer respectiv Bobby Briggs - au anunţat că vor juca în noul sezon al serialului „Twin Peaks“.

Serialul „Twin Peaks“, care a fost difuzat timp de două sezoane de postul american ABC, în 1990 şi 1991, are ca protagonist un agent FBI care investighează asasinarea unei tinere din oraşul fictiv Twin Peaks.

Atunci când a fost lansat, în 1990, serialul „Twin Peaks“ a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor şi a primit 14 nominalizări la premiile Emmy.
În total, cele două sezoane ale serialului au fost recompensate cu trei Globuri de Aur, două Primetime Emmy şi un premiu Grammy.

Episodul-pilot, care a avut o durată de două ore, a fost producţia TV cu cel mai mare rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 şi a fost vizionat de 33% din totalul telespectatorilor americani. După ce a început să fie difuzat săptămânal, serialul „Twin Peaks“ a obţinut cele mai mari cote de audienţă pentru televiziunea ABC.

Totuşi, după difuzarea unui punct culminant al intrigii serialului, la jumătatea celui de-al doilea sezon (prezentarea felului în care Laura Palmer a fost asasinată), audienţa a început să scadă.

La o săptămână după difuzarea celui de-al 15-lea episod din al doilea sezon, „Twin Peaks“ a coborât pe locul al 85-lea în topul audienţelor programelor TV, iar ABC a decis să suspende producţia pentru al treilea sezon.

David Lynch a declarat ulterior că regretă faptul că a cedat în faţa presiunilor exercitate de directorii de la ABC, care i-au cerut să pună capăt acestui serial după al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon.

Încheierea serialului i-a nemulţumit pe numeroşii fani ai acestuia, pentru că evenimentele prezentate în ultimul episod au lăsat personajele într-o situaţie complicată.

După încheierea difuzării serialului, acesta a generat un lungmetraj de cinema, „Twin Peaks: Fire Walk With Me“  (1992), care s-a concentrat doar asupra ultimelor şapte zile din viaţa personajului Laura Palmer şi a oferit prea puţine răspunsuri pentru enigmele prezentate în ultimul episod al producţiei TV.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările