Regizorul Ridley Scott face un serial despre virusul Ebola

Regizorul Ridley Scott face un serial despre virusul Ebola

Ridley Scott va regiza un serial despre virusul Ebola FOTO Getty Images

Regizorul american Ridley Scott, cunoscut pentru filmul SF „Alien“, şi producătoarea Lynda Obst vor realiza un serial de televiziune despre virusul Ebola, bazat pe volumul „The Hot Zone“, scris de Richard Preston, în 1994, scrie „The Hollywood Reporter“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ridley Scott şi Lynda Obst s-au decis să e ecranizeze romanul scriitorului american în urmă cu 20 de ani. Filmările, însă, au început abia anul trecut, iar, între timp, subiectul a devenit de actualitate. În ultimele luni, virusul Ebola a ucis aproximativ 4.500 de persoane din Africa de Vest. Recent, două asistente din Statele Unite au fost diagnosticate cu virusul Ebola după ce au intrat în contact cu un pacient infectat, care s-a întors din Liberia la Dallas.

„Cred că viteza cu care ucide este ceea ce face ca virusul (Ebola – n.r) să fie atât de înspăimântător. Oamenii credeau că va rămâne izolat, într-un loc îndepărtat al lumii, dar acest lucru este o fantezie pentru lumea modern[. Lumea modernă ne-a făcut să fim o mare familie“, a declarat producătoarea Lydia Obst pentru „The Hollywood Reporter“.

Deşi proiectul fusese iniţial scris pentru marile ecrane, Scott şi Obst au ajuns la concluzia că o mini-serie televizată ar fi mult mai potrivită, pentru că „nu este necesar să fie limitat la o structură în trei acte, aşa cum se procedează la un lungmetraj“.

În prezent, regizorul Ridley Scott este ocupat cu postproducţia filmului „Exodus: Gods and King/ Exodus: Zei şi Regi“ şi cu producţia seriei „Killing Jesus“, pentru postul de televiziunea National Geographic. Între timp, producătoarea Lydia Obst se pregăteşte de lansarea filmului SF „Interstellar: Călătorind prin univers“, care se preconizează a fi un real succes.

Serialul, care nu are încă un nume, va fi difuzat, în Statele Unite ale Americii, de postul de televziune FOX.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: