Reclama „bere-suc“ de la „pisi-câine“, reclamată la CNA şi RAC. Un părinte cere interzicerea spotului publicitar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex, pisicâinele din reclama Ursus Cooler
Alex, pisicâinele din reclama Ursus Cooler

Noua reclamă cu „bere-suc“ de la „pisi-câine“ a brandului Ursus Cooler stârneşte polemici. Au apărut voci care acuză că reclama atrage mai degrabă atenţia copiilor, nu a adulţilor. În plus, un părinte cere Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să interzică spotul publicitar.

Reclama cu „pisi-câine“, care promovează „bere-suc“, a fost lansată de brandul Ursus Cooler. În spot se promovează noi variante de Ursus Cooler, pe lângă cea cu lâmăie: cu cireşe şi cu grepfruit. De aici vine conceptul: este o „bere-suc“ sau un „suc-bere“ fără alcool. 

O petiţie online semnată de un părinte semnalizează însă câteva aspecte care n-ar fi tocmai în regulă cu reclama. Scrisoarea este adresată CNA-ului şi Consiliului Român Pentru Publicitate, scrie Pagina de Media. 

„Este de natură să atragă atenţia în mod primar copiilor şi nu adulţilor, creand în psihologia acestora permisiunea de a consuma «bere», cu atât mai mult cu cât mesajul este confuz prin faptul că se indică a fi un produs similar pisicâinelui, respectiv bere şi suc în acelaşi conţinut“, spune petenta cu privire la spot.

În scrisoarea către CNA şi RAC, petenta acuză „numeroase abateri de la lege“ şi cere „interzicerea reclamei“, notează sursa citată. Câteva dintre acestea, pe scurt:

- Personajul publicitar este simbolizat ca o jucărie

- Faptul că, de undeva din fundal, se aude o voce precizând „0 alcool” nu este de natură a corecta mesajul transmis copiilor. 

-Se desfăşoară activităţi de publicitate înşelătoare, definite de lege că fiind publicitatea care, în orice mod, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce în eroare persoanele cărora i se adresează ori care iau contact cu această şi care, din cauza caracterului înşelător, poate afecta comportamentul economic al acestora sau care, din acest motiv, prejudiciază ori poate prejudicia un concurent;

- Sunt promovate obiecte, imagini, atitudini sau comportamente, simboluri, personaje (reale sau fictive, inclusiv personaje de desene animate sau celebrităţi), jocuri sau echipamente de joc, pictograme, muzică sau alte elemente care ar putea fi atrăgătoare în special persoanelor sub vârsta 18 ani.

Reclama este creaţia agenţiei Leo Burnett. Contactaţi de „Adevărul“, reprezentanţii acesteia au menţionat că vor veni în scurt timp cu un punct de vedere.

Reclama Ursus Cooler:

„Salut, eu sunt Alex, pisicâinele. Încântat de cunoştinţă! Pisi-ce? Exact, pisicâine. Adică sunt şi pisică, şi câine. Iar filozofia mea e simplă: îţi aduc mereu ce-i mai bun din două lumi. Aşa a apărut Cooler, cea mai suc-bere sau cel mai bere-suc“.

Publicitat

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite