Realitatea TV, singurul post amendat de CNA pentru „M**e PSD“, deşi aproape toate au difuzat expresia

Realitatea TV, singurul post amendat de CNA pentru „M**e PSD“, deşi aproape toate au difuzat expresia

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii înmatriculate în Suedia cu numere anti-PSD, s-a ales şi cu dosar penal, dar în cele din urmă acesta a fost închis

Realitatea TV este singurul post amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru prezentarea sintagmei „Mu*e PSD“, care a creat o adevărată frenezie în vara anului trecut. Deşi toate au dat-o, niciun alt post nu a fost sancţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Realitatea TV s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei pentru repetarea de zeci de ori a sintagmei „M*ie PSD“, înainte de ora 23.00, potrivit Paginademedia.ro. A fost singura sancţiune aplicată de CNA în acest caz, deşi toate celelalte canale de ştiri au prezentat sintagma vulgară la adresa PSD, făcut celebră de un român care şi-a înmatriculat astfel maşina în Suedia.

Practic, CNA a numărat de câte ori s-a dat „M*ie PSD“ pe post în perioada 20 iulie-4 august şi a constatat că Realitatea TV a avut cele mai mult abateri. La polul opus, la România TV a scăpat o singură dată expresia vulgară din gura unui invitat, iar moderatorul a intervenit. De asemenea, „M*ie PSD“ s-a scris şi s-a auzit şi la Antena 3 şi la B1 TV, dar şi la Digi 24, chiar de 10 ori, însă tot de la un invitat – Stelian Tănase – şi şi în acest caz moderatorul a intervenit.

Radu Herjeu a propus somaţii la B1 TV şi Antena 3 şi amendă de 5.000 de lei la Realitatea TV. În schimb, Monica Gubernat, vicepreşedinte CNA, a vrut 10.000 amendă pentru Realitatea TV, iar Alexandru Kocsis a propus somaţie.

La momentul votului, au rămas doar propunerilor de amenzi de 5.000 de lei (patru voturi pentru), respectiv 10.000 de lei (trei voturi pentru). În această situaţie, de obicei, se agreează o variantă de mijloc - în cazul de faţă 7.500 de lei.

Radu Herjeu a refuzat însă să renunţe la propunerea de amendă de 5.000 de lei: „Chiar mi se pare absolut incorect ca posturile celelalte să nu ia nici măcar o somaţie. Dacă discutăm de un principiu, disuctăm de un principiu. Nu se poate ca două posturi care au folosit acelaşi limbaj să nu ia nici măcar o somaţie, dar să dăm 7.500 de lei la Realitatea TV“, a remarcat Radu Herjeu, citat de Paginademedia.ro.

În aceste condiţii, Monica Gubernat a renunţat la propria propunere de 10.000 de lei pentru a vota amenda de 5.000.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările