Realitatea Plus, amendă pentru atacuri la adresa lui Marian Oprişan: „Obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan, FOTO Mediafax
Marian Oprişan, FOTO Mediafax

Amendă pentru postul Realitatea Plus. Laurenţiu Botin, venit recent la Realitatea, a atras o amendă de 5.000 de lei pentru staţia de ştiri.

Sancţiunea a vizat emisiunea „100% Tu decizi” (o rubrică în cadrul jurnalelor de 14:00, 17:00 şi 20:00), pe care Laurenţiu Botin, venit recent la Realitatea, o prezintă. În respectiva producţie, realizatorul a făcut mai multe acuzaţii, fără să aducă dovezi, la adresa lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi liderul organizaţiei PSD Vrancea, scrie paginademedia.ro

Printre lucrurile care s-au spus în emisiune despre Oprişan se numărără:

  • „Junele „Portofel” sau „Şuţu”, aşa cum îl poreclise anturajul său interlop de dinainte de 1989, când, după cum povestesc greii lumii underground din oraşul de pe Milcov, obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete“.
  • „Marian Oprişan a cochetat şi cu fosta Securitate, fiind racolat cu numele de cod „Renato”
  • „Oprişan deţine o fortăreaţă la kilometrul 25 din comuna Boloteşti, pe Drumul Naţional Focşani-Otjula, fortăreaţă trecută pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, o umilă pensionară de la fosta „Confecţia Focşani”, racolată şi ea de Securitate înainte de '89 pe când era portar; portarul fabricii“.

Conform legislaţiei, „Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. Informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă“.

„Domnul Oprişan a fost sunat întreaga săptămână. Ne-a promis că va intra şi că va comenta fiecare acuzaţie. Ultima promisiune a fost cu 10 minute înainte de emisiune. Apoi i-a dat Ancăi Alexandrescu un mesaj în care i-a spus că avocaţii l-au sfătuit să nu mai intre în direct”, a spus Laurenţiu Botin, în faţa CNA, conform paginademedia.ro

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite