Reacţiile publicului după premiera Vlad: ce apreciază şi ce critică telespectatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Nartea joacă rolul principal FOTO Pro TV
Adrian Nartea joacă rolul principal FOTO Pro TV

Debutul primului serial thriller românesc „Vlad“, difuzat de Pro TV, a generat păreri împărţite în rândul telespectatorilor, unii fiind încântaţi de producţie, alţii criticând-o.

Producţia „Vlad“, al cărei prim episod a fost difuzat aseară, a declanşat păreri diverse în rândul telespectatorilor, care au împărtăşit în mediul online primele impresii despre serial. 

O parte dintre aceştia sunt de părere că serialul „Vlad“ este copiat după o producţie turcească, „Ezel“, ce a avut la bază cartea „Monte-Cristo“, aşa cum şi producătorii de la Pro TV susţin că prezintă o variantă modernă a poveştii contelui: „Început identic Ezel, să vedem cât de bună este copia“, „Ezel de România“. 

Alţi telespectatori sunt încântaţi de serial, cerând chiar să fie difuzat de mai multe ori pe săptămână şi consideră că este peste „Fructul Oprit“, serial de succes difuzat de Antena 1.

„Bagaţi serialul în fiecare zi. Este prea tare. «Fructul Oprit» este pistol cu apă faţă de «Vlad». Aici măcar înţelegi totul. Sper să aibă măcar două sezoane“, „Foarte cool! Contele de Monte Cristo, România 2019. Păcat că se difuzează doar un episod pe săptămână“, „Copie sau nu, mie mi-a plăcut primul episod şi abia aştept următorul episod. Mi-a plăcut muzica pe fundal. Felicitări echipei“, „Felicitări, un super serial“, „Frumos serialul“, „Este serial bun“, apreciază unii telespectatori. 

   

Un internaut acceptă ideea că „Vlad“ ar putea fi o copie, însă apreciază în mod special distribuţia, jocul actoricesc, cadrele şi locaţia, menţionând că aşteaptă cu nerăbdare următorul episod: „Ezel în sus, Ezel în jos... Voi ăştia, haterii, chiar nu puteţi să vă uitaţi liniştiţi la primul episod? Da, «Vlad» este o copie după un serial turcesc de succes ce a avut la bază cartea Monte-Cristo, dar măcar recunoaşteţi că distribuţia este foarte bună, joc actoricesc perfect, iar cadrele sunt bine realizate. Nu mai vorbesc de locaţie. Şi postul concurent are un serial cu un prim sezon copiat şi o continuare liberă în sezonul doi, deci unde-i tragedia? Pro TV poate valorifica aceeaşi reţetă lejer. Aştept următorul episod“. 

De asemenea, există şi persoane care critică, pe de-o parte, actorii, dar şi care nu au fost impresionaţi de serial per total: „Când vor învăţa actorii români să nu mai fie atât de artificiali când joacă? Îmi pare rău că am sperat că de data asta va fi altfel. Sunteţi foarte departe de cum ar trebui să fiţi, nici măcar de o piesă de teatru prost jucată nu vă prea apropiaţi. Cred că şi elevii de generală ar putea să pară mai veridici decât unii dintre voi“. 

„Nu îmi place de nicio culoare. Copie ieftină“, „Nu mai faceţi publicitate la asemenea serial. De o oră îi tot arată pe ăştia doi că se tot pupă şi se giugiulesc“, „Pueril primul episod. Sunt dezamăgit“, sunt alte comentarii negative.

Primul episod „Vlad“ a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public. Serialul este difuzat de Pro TV în fiecare luni, de la ora 20.30. 

„Ezel“ este un serial turcesc care a avut premiera în Turcia în data de 28 septembrie 2009, în Romania având premiera un an mai târziu, în data de 22 septembrie 2010, şi fiind difuzat de Kanal D. A primit mai multe premii, printre care: Cel mai bun serial dramatic, Scenariu original şi pentru Coloana sonoră.

„Ezel“, inspirat din povestea contelui de Monte-Cristo, e povestea de viaţă a lui Omer, un tânăr sărac, îndrăgostit şi plin de speranţă, care urma să se căsătorească, după terminarea armatei, cu fata visurilor sale. Tânărul îndrăgostit se trezeşte brusc la închisoare, acuzat de crimă, după ce femeia pe care o iubeşte, Eyşan, şi cei mai buni prieteni -Cengiz şi Ali- îi întinseseră o cursă. Reuşind să scape din spatele gratiilor, Omer işi schimbă identitatea şi devine Ezel, un om al cărui principal scop devine răzbunarea. El nu mai are încredere în viaţă, iar atunci când este cazul, poate deveni dur şi nemilos. Eyşan, marea dragoste a lui Omer, este primul pion în capcana care i s-a întins; este frumoasă, inteligentă şi puternică. Mereu poartă o mască şi s-a autoperfecţionat în a-şi ascunde sentimentul de vinovaţie care o macină. Ea trăieşte între graniţa dintre trecut şi prezent, potrivit sinopsisului serialului turcesc.

Şi echipa „Vlad“ a menţionat faptul că serialul prezintă o variantă modernă a poveştii contelui de Monte-Cristo. „Povestea despre Monte Cristo este aşa: la un moment dat, prietenii lui l-au trădat, l-au aruncat pe o insulă şi l-au învinovăţit pe nedrept, i-au luat averea şi soţia. Eu sunt ăla care îi ia şi soţia. Eu sunt ăla care am făcut mârlănia, pentru că, de fapt, eram îndrăgostit de iubita lui“, dezvăluie Aradits

„Suntem nişte prieteni foarte buni în tinereţe, în sărăcia noastră, şi, la un moment dat, apare un personaj, care e cel mai scârbos personaj, Contele de Monte Cristo, Condurache, ăla e cel mai oribil, nefastul. Aşa că al meu e un fel de Scaraoschi mai mic, dar personajul groaznic e al lui Condurache, care pune la cale un plan astfel încât noi să ne îmbogăţim şi să cadă cineva victimă, victimă care e săracul Nartea, care după aia se întoarce şi se răzbună. Nu ştiu dacă reuşeşte, că teoretic nu ştiu dacă se află asta în primul sezon“, mai povesteşte Aradits despre scenariu

andrei aradits serial vlad foto pro tv

Andrei Aradits FOTO Pro TV

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite