Reacţie dură după pictorialul Elenei Udrea în „Viva!“: mai mulţi sponsori îşi retrag susţinerea pentru un eveniment al revistei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Badiu, şefa agenţiei de publicitate Wunderman, a anunţat că sponsorii evenimentului Viva Influencers Party, care sunt şi clienţii agenţiei, au decis să se disocieze de revista „Viva!“ după apariţia copertei cu Elena Udrea gravidă şi editorialul redactorului-şef, care, în varianta iniţială, a omis condamanarea cu executare a fostului ministru.

„Clienţii mei de agenţie care sponsorizau evenimentul Viva Influencers Party au decis să se disocieze de publicaţie. Adică să se retragă. Adică să-şi retragă bugetele. Cum este şi firesc în asemenea situaţie. Ideea este că făcând compromisuri poţi câştiga. Poate...dar doar pe termen scurt. Nici nu cred că ăsta-i un principiu de business, cred că-i un principiu de bun simţ. Ce pare că vei câştiga pe o parte, pierzi de fapt înzecit pe cealalată parte deoarece aşa-i legea compromisului, iar eu aşa am învăţat de când mă ştiu. #viva #faravalori #pacat“, a transmis Ileana Badiu pe Facebook.

Coperta numărului din septembrie al revistei „Viva!“, care o înfăţişează pe Elena Udrea semi-nud, a atras critici vehemente din partea opiniei publice. Multe dintre reacţiile negative au venit şi pe fondul editorialului semnat de redactorul-şef al publicaţiei, Dana Enache, care a omis iniţial să menţioneze că fostul ministru al Turismului este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute“ în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu şi este dată în urmărire internaţională. „O fetiţă se pregăteşte să devină marea iubire a femeii care a vrut să conducă România şi care acum este refugiată, trăindu-şi viaţa departe de ţară, în Costa Rica“, este introducerea textului care anunţă că revista va apărea pe 31 august.

Ulterior, după valul de critici, autoarea a adăugat un pasaj referitor la problemele cu legea ale fostului politician: „Elena Udrea, o femeie cu o traiectorie politică uimitoare, care a avut curajul să candideze la funcţia supremă în stat, şi devenită acum fugară, după o condamnare definitivă în dosarul «Gala Bute», lasă deoparte tot ceea ce a definit-o până în prezent şi vorbeşte, în exclusivitate pentru Viva!, despre toate trăirile şi emoţiile unei femei însărcinate, aflată în ultimul trimestru de sarcină“. 

Într-un live pe pagina de Facebook a revistei „Viva!“, Dana Enache a oferit câteva explicaţii, declarând că nu se aştepta la asemenea reacţii negative. Ea spune că a fost un demers jurnalistic la care s-a muncit 6 luni, via e-mail, este un material obiectiv şi pune lipsa precizărilor privind condamnarea pe seama faptului că nu a încercat să trateze subiectul din punct de vedere politic, pentru că nu acesta este profilul revistei. De asemenea, prezintă scuze publice doar pentru folosirea pe copertă a termenului „exil“ şi crede că „poate da, într-adevăr, ar fi trebuit să spunem explicit că ea este condamnată“, dar subliniază că este tentată să spună aceste lucruri având în vedere reacţiile negative. 

Totodată, redactorul-şef spune că dacă lasă la o parte că este vorba despre un politician cu o condamnare, a avut „una dintre cele mai oneste colaborări din viaţa ei“, în sensul că Elena Udrea nu i-a cerut absolut nimic în schimb, nici măcar pozele alese sau textul înainte de publicare. Afirmaţie cel puţin bizară, având în vedere că tot Dana Enache a lămurit că fotografiile au fost făcute de Elena Udrea şi nu de o echipă a revistei, dar şi că răspunsurile la întrebări au fost trimise tot prin e-mail. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite