Reacţia realizatoarei Antena 3 după ce Ambasada Suediei a acuzat postul de „fake news“: Pur şi simplu am sesizat că filmul nu mai există. Ceea ce e adevărat

Reacţia realizatoarei Antena 3 după ce Ambasada Suediei a acuzat postul de „fake news“: Pur şi simplu am sesizat că filmul nu mai există. Ceea ce e adevărat

Ana Maria Roman este realizatoarea emisiunii „Esenţial“ de la Antena 3 FOTO Pagina de Media

Realizatoarea Antena 3, Ana-Maria Roman, a reacţionat pe Facebook, după ce Ambasada Suediei a semnalat un Fake News în lanţ, în care a intrat şi canalul de ştiri al grupului Intact.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasada Suediei a semnalat un derapaj în lanţ al mai multor instituţii de presă. Mai exact, (pornind de la o ştire de pe site-ul Inpolitics), mai multe surse media au scris că Ambasada Suediei a şters de pe contul de Youtube un film despre Laura Codruţa Kovesi, după ce şefa DNA a fost revocată, scrie Pagina de Media.

În realitate, filmul a fost scos încă de anul trecut, a semnalat Ambasada, care a reclamat şi faptul că nimeni nu i-a cerut un punct de vedere. 

„Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi! Ambasada Suediei a şters filmul în care o omagia pe fosta şefă DNA“, a titrat Antena 3 pe site. Subiectul a fost amplu dezbătut şi pe post la emisiunea „Esenţial“, prezentată de Ana Maria Roman. 

Jurnalista Antenei 3 a „căutat“ motivele dispariţiei filmuleţului cu Mugur Ciuvică şi cu Sorin Roşca Stănescu, în rol de comentatori, dar fără un punct de vedere al Ambasadei Suediei.

„Ştirea de pe inpolitics a fost preluată de mai multă lume, inclusiv de noi. Ne-am întrebat care o fi motivul pentru care filmarea a fost ştearsă. Unul dintre invitaţi a spus că a fost o imbecilitate iar al doilea că probabil neavând accesări, au dat-o jos. Ieri Ambasada Suediei a ieşit cu un comunicat susţinând că e „fake news“ informaţia că video ul a fost şters după revocare, că au renunţat la el pentru că aşa e procedura, să şteargă filmele mai vechi. Ziare.com a preluat trecând în titlu doar Antena3, deşi ambasada a vorbit de mai multe locuri în care ştirea a fost afişată (...). Acum... informaţia că noi am susţinut că filmul a fost şters după revocare este FAKE NEWS, aşa cum reiese din emisiunea pe care am ataşat-o aici. Noi pur şi simplu am sesizat că filmul nu mai există. Ceea ce e adevărat“, se apără realizatoarea Antena 3, fără a preciza însă de ce nu a luat o poziţie şi de la Ambasada Suediei. 

De asemenea, nu precizează faptul că, în emisiune, nu s-a spus când a fost şters filmul cu Laura Codruţa Kovesi. Doar că „a fost şters“.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările