Reacţia CNA privind „informaţiile alarmiste“ transmise de unele televizuni despre coronavirus

Reacţia CNA privind „informaţiile alarmiste“ transmise de unele televizuni despre coronavirus

CNA a reacţionat cu privire la ştirile apărute despre epidemia de coronavirus

Consiliul Naţional al Audiovizualului a emis un comunicat prin care le reaminteşte televiziunilor şi posturilor de radio că au obligaţia de a trata cu responsabilitate orice subiect legat de coronavirus şi că va monitoriza modul în care acestea mediatizează subiectele despre epidemie.

CNA a transmis radiodifuzorilor că au obligaţia de a trata cu rigoare şi responsabilitate ştirile despre epidemia de coronavirus. 
 
De asemenea, în comunicatul emis se menţionează că ştirile privind poziţiile oficiale comunicate de autorităţi trebuie să aibă prioritate. 
 

Comunicatul integral emis de CNA

„În urma apariţiilor la unele posturi de televiziune a unor informaţii alarmiste şi insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus, Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţa publică din data de 25.02.2020, reaminteşte radiodifuzorilor că au obligaţia de a trata cu rigoare şi responsabilitate ştirile şi dezbaterile ce au legătură cu acest subiect.
 
În acest sens, trebuie să aibă prioritate poziţiile oficiale comunicate de autorităţile române care gestionează această situaţie, scopul tuturor celor implicaţi fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus.
 
Menţionăm că CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, va monitoriza programele audiovizuale pentru modul în care vor fi transmise informaţiile pe aceasta temă, abordarea bazată pe comunicări oficiale fiind singura în măsură să ajute cu adevărat populaţia în astfel de cazuri.“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: