Răscoală împotriva şefei TVR. Membri ai Consiliului de Administraţie: Conducerea a impus condiţii de neînţeles pentru a transmite Festivalul Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Gradea FOTO Octav Drăgan/Inquam Photos
Doina Gradea FOTO Octav Drăgan/Inquam Photos

Conducerea Televiziunii Române a oferit Festivalului „George Enescu“ doar unul din cele două care de transmisie HD şi a impus alte condiţii de neînţeles, se arată într-o declaraţie publică semnată de şase membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, care îi cer şi demisia şefei instituţiei, Doina Gradea.

După o lungă serie de scandaluri, cum ar fi eşecurile repetate de la Eurovision 2018 şi 2019 şi modul în care a fost scoasă din grilă emisiunea „Starea Naţiei“, managementul Televiziunii publice a mai bifat unul chiar în aceste zile. Nici până la acest moment TVR nu a semnat pentru drepturile de transmisie ale Festivalului „George Enescu“, în condiţiile în care organizatorii evenimentului au anunţat deja transmiterea acestuia de către un alt post, respectiv Trinitas TV. 

La insistenţele unor membri ai CA, în şedinţa din 24 iunie, s-au prezentat nişte explicaţii din care a rezultat că echipa de negociere mandatată de conducerea TVR a oferit Festivalului „George Enescu“ doar unul din cele două care de transmisie HD precum şi alte condiţii de neînţeles, se arată în declaraţia semnată de Liviu Brătescu, Monica Ghiurco, Nagy Debreczeni Hajnalka, Sorin Ilieşiu, Dan Laze, Cristian Petcu.

Potrivit membrilor CA, managementul TVR nu are nicio scuză pentru această situaţie cu atât mai mult cu cât nu este vorba de un contract comercial, ci de producerea şi transmisia unui eveniment cultural al cărui calendar este cunoscut cu cel puţin un an înainte. „La toate ediţiile precedente ale Festivalului, TVR a fost coproducător, asigurând transmisia acestuia. Importanţa Festivalului «George Enescu» este evidentă pentru toată lumea, mai puţin pentru managementul TVR. Valenţele acestui eveniment sunt multiple, fiind nu doar un produs cultural de excepţie dar şi o excelentă oportunitate de diplomaţie publică pentru România“, subliniază membrii Consiliului. 

Aceştia solicită intervenţia de urgenţă a Comisiei parlamentare de anchetă şi demisia preşedintelui-director general al TVR: „Până când o astfel de Comisie să identifice cele mai bune soluţii pentru remedierea problemelor sesizate de noi încă din vara anului 2018 şi pentru redresarea Televiziunii publice, reiterăm ideea că o soluţie imediată şi de bun simţ ar fi demisia Preşedintelui Director General, Doina Gradea“.

Recent, într-o scrisoare deschisă, în numele salariaţilor pe care îi reprezină în Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, Monica Ghiurco i-a cerut demisia Doinei Gradea, pe care o acuză de incompetenţă şi de distrugerea credibilităţii Televiziunii Române.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite