Rareş Bogdan nu mai face „Jocuri de putere“ la Realitatea TV. Le mută în politică: „A fost cea mai grea decizie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan a moderat Jocuri de putere din 2013 FOTO Arhivă personală Rareş Bogdan
Rareş Bogdan a moderat Jocuri de putere din 2013 FOTO Arhivă personală Rareş Bogdan

Jurnalistul Rareş Bogdan nu va mai realiza „Jocuri de putere“ la Realitatea TV ca urmare a înscrierii în cursa pentru alegerile europarlamentare, el fiind cap de listă la PNL.

Rareş Bogdan este oficial principalul candidat al PNL la alegerile europarlamentare, ceea ce înseamnă că încheie colaborarea de şapte ani cu Realitatea TV, întrucât cele două funcţii sunt incompatibile potrivit Codului audiovizual. 

„Le mulţumesc colegilor de la Realitatea. Îi mulţumesc lui Cozmin, sper să găsească un înlocuitor mai bun. Mă voi bate pentru libertatea presei, pentru libertatea cuvântului. Părăsesc presa cu durere. A fost cea mai grea decizie din viaţa mea. Sper că voi avea succes în politică, aşa cum am avut şi în presă“, a declarat Rareş Bogdan într-o conferinţă de presă ce a avut loc imediat după ce liberalii au decis lista de candidaţi pentru Parlamentul European.

„Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale“, se arată în Codul de reglementare al audiovizualului citat de Paginademedia.ro.

În februarie, când se afla în discuţii cu PNL, Rareş Bogdan declara că nu va abandona presa, ba chiar spunea că vrea să continue colaborarea cu Realitatea TV în calitate de invitat permanent şi co-prezentator: „Dacă voi fi europarlamentar, voi avea program la Bruxelles de luni până miercuri. Şi, în aceste condiţii, voi discuta cu conducerea postului Realitatea TV şi cu PNL ca joi şi vineri să fac emisiuni ca invitat permanent, co-moderator, şi un duplex marţi seara, Bucureşti-Bruxelles, cu mine timp de patru ore în platoul de la Bruxelles. Fără minimum trei seri pe Realitatea TV nu plec“.

Momentan, nu există informaţii privind viitorul emisiunii „Jocuri de putere“ sau despre cine l-ar putea înlocui pe Rareş Bogdan, care a moderat principalul talk show politic al postului de ştiri din 2013. 

La finalul anului trecut, Rareş Bogdan a lipsit câteva zile de pe post după ce a avut un conflict public cu patronul televiziunii, Cozmin Guşă, şi cu conducerea editorială, în frunte cu directorul staţiei, Edward Pastia. 

   

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite