Rareş Bogdan, lacrimi şi promisiuni la revenirea pe post: ce a spus despre Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, care au anunţat că nu mai apar la Realitatea

Rareş Bogdan, lacrimi şi promisiuni la revenirea pe post: ce a spus despre Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, care au anunţat că nu mai apar la Realitatea

Rareş Bogdan face din 2014 Jocuri de putere la Realitatea TV

Rareş Bogdan a revenit la cârma emisiunii „Jocuri de putere“ după conflictul public avut cu patronul postului, Cozmin Guşă. Realizatorul a oferit lămuriri şi asigurări, ba chiar a fost emoţionat până la lacrimi de o scrisoare semnată de Oreste Teodorescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rareş Bogdan s-a întors duminică la „Jocuri de putere“ după două ediţii în care a lipsit de la pupitrul emisiunii, ca urmare a conflictului direct avut cu patronul şi conducerea editorială, care au decis interzicerea pe post a jurnaliştilor Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu
 
Revenit la Realitatea TV, realizatorul a ţinut un lung discurs în care a dat asigurări telespectatorilor că direcţia emisiunii nu se va schimba şi i-a rugat să aibă încredere şi răbdare, asta după ce au existat voci care i-au reproşat că a făcut un compromis în momentul în care a acceptat să se întoarcă. 
 
„Vreau să vă mulţumesc tuturor, chiar şi celor care mă ceartă, asta înseamnă că vă pasă. Îmi respect colegii, am decis că e mult mai bine să scrâşnesc din dinţi, să dau mâna cu oameni alături de care de-a lungul timpului am făcut lucruri extraordinare pentru România şi să fiu pe post. Cred că e foarte bine. Respect opiniile tuturor şi vă spun un singur lucru: să aveţi încredere şi mai ales răbdare. Am fost pe o baricadă comună vreme de peste şase ani, cred că mai puteţi avea răbdare. Nu mă schimb deloc, nu o să vă simţiţi trădaţi, credeţi-mă. Nu veţi avea de ce să vă simţiţi trădaţi nici de mine, nici de Realiitatea TV. Vreau să le cer scuze telespectatorilor «Jocuri de putere». Trebuia să înţeleg marţi seara asta, să las de la mine şi să nu uit nicio clipă că uneori pierzi o bătălie, dar câştigi războiul. Vom câştiga războiul cu orice fel de corupţi, vă asigur de asta. Nu ne vom schimba. Vom lupta cu fiecare. Suntem ultima tribună liberă şi aşa vom rămâne. Am avut libertate totală şi am asigurări de care nu mă îndoiesc că voi avea în continuare libertate totală. Realitatea TV nu-şi schimbă orientarea. Vă asigur că Realitatea TV nu se schimbă. Avem un singur proiect: să apărăm statul de drept“, a declarat Rareş Bogdan în debutul emisiunii. 
 
Realizatorul „Jocuri de putere“ a vorbit şi despre Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, jurnaliştii care au anunţat că au încheiat colaborarea cu Realitatea TV, după ce Cozmin Guşă declarase public că nu mai sunt bineveniţi la Realitatea TV. Rareş Bogdan a subliniat că nu la ei s-a referit Guşă când a discutat despre „trompetele lui Coldea“ infiltrate în calitatea de invitaţi ai postului. 
 
„Oreste şi Oana nu au fost şi nu sunt oamenii lui Coldea. Nu la ei făcea referire Cozmin. Oana a fost interzisă pe post acum 10 zile sub pretextul că a criticat postul Realitatea TV în spaţiul public. Sunt convins că la un moment dat va avea o discuţie cu cei din conducerea postului, mai ales cu Cozmin Guşă. Ea nu mai vrea să apară la Realitatea TV şi au fost zile groaznice pentru ea. Eu sper să o pot avea alături în platou dacă, sigur, va dori. (...) Eu cred sincer că Cozmin Guşă e un om bun şi va urma o discuţie cu Oreste Teodorescu, o discuţie între doi oameni care se cunosc de 20 de ani“, a precizat Rareş Bogdan. 
 
 
El a citit cu lacrimi în ochi scrisoarea pe care i-a transmis-o Oreste Teodorescu înainte de a intra în direct, în care jurnalistul le cere telespectatorilor să aibă încredere în Rareş Bogdan. 
 
Totodată, realizatorul a precizat că în ultimele două zile a primit două oferte de angajare: „Războiele nu ajută pe nimeni. Le mulţumesc celor două televiziuni care mi-au făcut oferte directe. Locul meu e la Realitatea TV. Sigur că am avut şi surprize neplăcute, în orice familie există neînţelegeri. Am văzut că unii colegi au sărit la gâtul meu, o iau ca pe un moment tensionat în care s-au grăbit, nu port duşmănie. Ce nu ne doboară, ne întăreşte şi ceea ce ne uneşte e mult mai puternic decât ceea ce ne desparte“. 
 
Rareş Bogdan a explicat şi ce se va întâmpla în continuare la „Jocuri de putere“: „Noi la Realitatea TV şi în special la «Jocuri de putere» ne-am asumat misiunea de a lupta pentru o Românie frumoasă, pentru o România liberă şi, mai ales, pentru o Românie cinstită. Noi luptăm pentru o Românie care nu stă în genunchi, în care oamenii nu primesc contracte de la stat pe bază de apartenenţă de partid, luptăm pentru cei care nu vor să schimbe geografia ţării. Nu voi înghiţi şi nu vom înghiţi niciodată, vă asigur, cu orice risc, capturarea statului român de către ciuma roşie, de către Liviu Dragnea şi acoliţii săi. Avem o luptă de dus, nu vrem să ni se tragă ţara de sub picioare. Nu ne schimbăm absolut deloc. Luptăm pentru cei care ştiu că a spune adevărul a devenit un risc uriaş, dar îşi asumă acest risc. Luptăm pentru copiii care se uită la TV, inclusiv pentru fiul meu. Pentru copiii care văd că a fi prost grămadă, leneş, servil, grobian, nesimţit poate reprezenta cheia succesului în politică. Luptăm alături de cei care visează o ţară ca afară, unde munca, onestitatea şi competenţa aduc o viaţă îmbelşugată. Luptăm pentru milioane de români care ne privesc de peste frontiere. Milioane de fraţi pe care îi mâhneşte ceea ce se întâmplă în ţara lor. Fiecare pe drumul lui, şi eu, şi Cozmin Guşă, fiecare pe drumul lui, cu armele lui ne-am asumat această misiune. «Jocuri de putere» nu este doar o emisiune, este o baricadă a oamenilor care iubesc România şi sunt în stare să o apere cu orice risc. Aici demascăm nu doar furtul democraţiei, ci şi lipsa de viziune care transformă România într-un stat complet irelevant, luptăm cu ruşinea de a fi conduşi de foşti comunişti, manipulaţi de foşti securişti, corupţi până în măduva oaselor. Nu se va schimba, veţi vedea, vă cer doar răbdare şi încredere. «Jocuri de putere» rămâne o tribună împotriva corupţiei şi a celor care o apără“. 
 
Desfăşurătorul scandalului Realitatea TV
 
Pe 20 noiembrie realizatorul „Jocuri de putere“ a cerut în direct demisia directorului staţiei, Edward Pastia, şi a ameninţat cu propria demisie dacă nu le este permis accesul în platou jurnaliştilor Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, pe care conducerea editorială nu-i mai vrea pe post momentan. Ulterior, Cozmin Guşă a explicat că a fost de acord cu decizia de a nu mai fi invitaţi cei doi jurnalişti deoarece s-ar fi folosit de brandul Realitatea în interes personal. 
 
A doua zi, patronul trustului i-a transmis lui Rareş Bogdan printr-un SMS că va fi suspendat de pe post, iar realizatorul a declarat că dacă nu-i va fi permis accesul în platou, va considera că a încheiat colaborarea cu televiziunea, deşi a menţionat în repetate rânduri că nu-şi doreşte acest lucru. 
 
Pe 22 noiembrie, Cozmin Guşă a anunţat că Rareş Bogdan va reveni pe post în momentul în care va recunoaşte că a greşit şi le va cere scuze colegilor. Tot în ediţia din 22 noiembrie a emisiunii „Jocuri de putere“, în care Bogdan a fost înlocuit de Claudiu Popa, patronul televiziunii a avut o intervenţie în care a vorbit despre „trompetele lui Coldea“ infiltrate în interiorul postului în calitate de invitaţi.
 
Această declaraţie nu a făcut decât să-l enerveze şi mai tare pe Rareş Bogdan, care a transmis răspicat că nu are de gând să prezinte scuze, considerând subiectul dezbătut în emisiune „o mizerie şi o manipulare ieftină“. Mai mult decât atât, realizatorul a venit cu propriile sale condiţii de a reveni pe post.
 
Pe 24 noiembrie, Rareş Bogdan a anunţat că revine la Realitatea TV în condiţiile sale, iar Cozmin Guşă a confirmat, însă a subliniat că atât Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, dar şi alţi jurnalişti vor fi eliminaţi de pe lista invitaţilor. 
 
La scurt timp, ambii jurnalişti menţionaţi au anunţat că au decis să nu mai apară la Realitatea TV. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările