Rareş Bogdan, dezlănţuit după decizia CNA de a suspenda temporar emisia Realitatea TV: „Incalificabil! Vom sesiza Comisia Europeană, ambasadele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan FOTO Eduard Enea
Rareş Bogdan FOTO Eduard Enea

Rareş Bogdan, care a participat la şedinţa în care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV, acuză forul că vrea „să pună în genunchi“ postul de televiziune şi cataloghează sancţiunea drept incalificabilă şi o dovadă de cenzură.

CNA a decis suspendarea emisiei Realitatea TV timp de 10 minute pe fondul modului în care postul a relatat evenimentele de la protestul Diasporei din 10 august. Hotărârea va fi pusă în aplicare joi, 17 ianuarie, în intervalul orar 19.00-19.10. 

Realizatorul principalului talk-show de la Realitatea TV, Rareş Bogdan, a fost prezent la şedinţa CNA şi s-a declarat şocat de decizia forului şi a povestit versiunea sa privind modul în care s-a derulat dialogul cu membrii Consiliului. 

El susţine că membrii CNA a acuzat postul de ştiri că a criticat jandarmii, a manipulat şi a incitat la ură şi violenţă. 

„Sunt şocat, nu-mi vine să cred. Am încercat să-mi păstrez calmul, le-am explicat că am dorit să reflectăm corect lucrurile. M-am simţit ca la şedinţele din anii ‘50. Bine că mi-am păstrat calmul, chiar umorul la un moment dat. Am fost de la început şarjat, iar unul dintre membrii CNA mi-a spus că dacă n-ar fi fost Realitatea, n-ar fi existat circul de după 10 august. Suspendarea emisiei este extrem, extrem de gravă. Asta ţine de libertatea presei. Vom sesiza ambasadele, Comisia Europeană. 

Am fost acuzaţi că am criticat jandarmii, că am incitat oamenii. Au fost acuzaţi Oreste Teodorescu, Doru Mărieş. I-au atacat pe Edi Pastia, pe Cartianu, pe Ciocăzanu. Am fost acuzaţi de incitare. Le-am arătat imaginile de calmare. N-a contat absolut nimic. Am sperat că membrii CNA vor avea decenţa să conştientizeze că n-am făcut altceva decât să informăm. Ei şi-ar fi dorit ca Realitatea TV şi Digi să nu existe. Să sancţionezi un post TV că informează corect mi se pare incalificabil! Ne-au acuzat că am manipulat în momentul respectiv. Ne-au acuzat că am folosit termenul «gazare», că oamenii n-au fost gazaţi. Sunt 850 de plângeri la Parchet că oamenii au fost gazaţi. N-a contat nimic. Au dorit un singur lucru: să fim puşi în genunchi.

Trebuia să dăm ce au dat restul televiziunilor, conform lor. CNA a considerat o încercare de manipulare şi de ameninţare. Mi s-a spus că am incitat la violenţă. Noi am cerut calm, linişte, iar post-evenimente am cerut să ni se spună cine sunt vinovaţii. Cei 6 care au votat suspendarea emisiei merită toată desconsiderarea! Nu poate CNA să impună existenţa a doar trei televiziuni care prezintă evenimentele deformat. Eu nu sunt un moderator iubit, ci poate foarte iubit, în care oamenii au încredere, pentru că le-am câştigat încredrea“, a declarat Rareş Bogdan la Realitatea TV

Realizatorul a subliniat că şi-a păstrat calmul în timpul şedinţei, dar şi că atâta timp cât a fost în sală membrii CNA nu au discutat de o posibilă suspendare a emisiei, ci doar de o amendă: „Eu am fost calm la şedinţa CNA! Cât am fost eu în sală, nu s-a vorbit de suspendare, ci de amendă. Este un prim pas spre închiderea Realităţii TV, pentru că aşa se procedează. prima daată se dă închidere de emisie 10 minute, apoi de 30 de minute, iar a treia oară se suspendă licenţa! Am lacrimi în ochi pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu-mi vine să cred“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite