Rareş Bogdan continuă cruciada împotriva CNA, după ce Realitatea TV a primit încă o amendă: „Mizerabilii nu au limite. Nu tac! Nu mă predau! #rezist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan #rezistă FOTO Arhivă personală Rareş Bogdan/Facebook
Rareş Bogdan #rezistă FOTO Arhivă personală Rareş Bogdan/Facebook

Realizatorul Rareş Bogdan şi membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) par să fie captivi într-un cerc vicios: forul amendează postul Realitatea TV, jurnalistul contestă sancţiunea şi lansează atacuri dure la adresa membrilor forului, instituţia îl amendează din nou, realizatorul ripostează în acelaşi ton.

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere“, reacţionează dur după ce Realitatea TV a primit o nouă amendă de 85.000 de lei de la CNA tocmai pentru atacurile lansate la adresa membrilor instituţiei. 

Rareş Bogdan a reiterat aceleaşi idei pentru care a fost amendat, însă de această dată pe Facebook: membrii CNA sunt nişte „slugi sinistre“ care încearcă să-l reducă la tăcere. 

„Amenzi de aproape 50.000 euro în ultimele săptămâni pentru «Jocuri de putere»! Mulţumesc, PSD. Mulţumesc, ALDE. Mulţumesc din suflet, UDMR. Mulţumesc slugilor voastre sinistre din CNA, acest adevărat Consiliu al Neocomuniştilor Asociaţi. Nu renunţ. Nu tac. Nu mă predau. #rezist. Nesimţirea nu are limite. Încercarea de a mă face să tac sau să renunţ a atins cote fără precedent. Astăzi CNA mi-a dat o nouă amendă de 85.000 de lei. (...) Dar mizerabilii din CNA nu au limite!“, a scris, printre altele, Rareş Bogdan pe Facebook. 

Amintim că în şedinţa de marţi, 7 noiembrie, televiziunea Realitatea TV a fost amendată de CNA cu 85.000 de lei pentru o emisiune din septembrie a lui Rareş Bogdan în care se discuta aceeaşi sancţiune aplicată postului, dar pentru un alt derapaj. 

Mai exact, pe data de 28 septembrie CNA a luat decizia de a amenda Realitatea TV cu 85.000 de lei pentru atacuri la adresa comunităţii maghiare, în urma unor reclamaţii formulate de UDMR. La scurt timp, Rareş Bogdan a declarat război Consiliului într-un mesaj pe Facebook în care i-a numit pe membrii instituţiei „trădători“ şi „slugi“. În aceeaşi zi, dar de această dată în direct la Realitatea TV, realizatorul a dezbătut amenda, iar pe post au rulat burtiere precum: „Slugile lui Dragnea, amendă maximă pentru Realitatea“, „CNA ne cere să uităm istoria. Nu vom face asta!“ şi „Pedepsiţi de CNA pentru exces de patriotism“.

Sancţiunea de ieri a fost dată după ce forul audiovizual s-a autosesizat, iar cuantumul amenzii a fost stabilit „în mod simbolic“, astfel încât să fie aceeaşi sumă ca data trecută, şi a fost propus de Valentin Jucan. Au votat în favoarea sancţiunii Valentin Jucan, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu, împotrivă au fost Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Viorel Vasile Buda, în timp ce Dorina Rusu nu a fost prezentă la dezbatere, anunţând în şedinţele anterioare că va refuza să se implice în discuţiile cu privire la acest caz. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite