Raed Arafat, plângere la CNA împotriva România TV. Ce l-a deranjat pe secretarul de stat şi ce amendă a primit televiziunea

Raed Arafat, plângere la CNA împotriva România TV. Ce l-a deranjat pe secretarul de stat şi ce amendă a primit televiziunea

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadru M.A.I, a depus o plângere împotriva postului România TV. Membrii Consiulului Naţional al Audiovizualului (CNA) au discutat această reclamaţie în şedinţa de astăzi, 22 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raed Arafat a indicat trei zile în care România TV a pus burtiere tendenţioase împotriva sa, folosind „mesaje lipsite de conţinut nefondate“, aşa cum a scris în reclamaţie, potrivit Pagina de Media.

România TV a folosit burtiere cu Arafat în zilele de 29 iulie, 25 august şi 26 august. Printre burtierele afişate de postul TV se numără:

„Sătenii vor să împartă un milion de euro de la Arafat“

„Comando-urile lui Arafat, dezvăluiri exclusive“

„Noi restricţii şi absurdităţi ale legii lui Arafat“

„Noul sistem securistic din România condusă de Arafat“

„Trupele lui Arafat, anchetate de procurori“

„Mărturiile care îl vor demasca pe comandatul Arafat“

„Mărturii din infernul lui Arafat“.

Ce amendă a primit România TV

În urma vizionării secvenţelor şi câtorva discuţii, membrii CNA au decis în unanimitate să sancţioneze postul România TV cu suma de 10.000 de lei. Radu Herjeu este cel care a propus sancţiunea.

Cum se apără România TV

După vizionarea secvenţelor, Roxana Niculescu, reprezentantul România TV, a încercat să le explice membrilor că postul de care aparţine nu are ceva personal cu Raed Arafat.

„În general, numele şefului îşi pune amprenta asupra instituţiei şi de aceea vorbim despre Guvernul Dăncilă, ca să dau un exemplu. 
 
Cred că e vorba şi în cazul lui Raed Arafat, cu care România TV nu are niciun război. Libertatea de exprimare este valabilă în orice situaţie. Poţi să critici, poţi să lauzi, după cum aţi văzut când s-a vorbit despre aberaţiile din documentul oficial.
 
Niciun moderator nu a făcut propagandă împotriva măsurilor care s-au luat pentru protejarea sănătăţii populaţiei. Par mai multe ştiri pentru că acestea se repetă“, a spus Roxana Niculescu în şedinţa CNA.
 
Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru CNA, a luat atitudine în acest caz şi a încercat să afle de ce România TV pune burtiere împotriva lui Arafat şi nu îi menţionează pe ceilalţi oficiali, Marcel Vela, Ministrul de Interne sau Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii.
   
„Dacă te uiţi la aceste emisiuni înţelegi că toate abuzurile din această perioadă de pandemie îi aparţin lui Arafat.“, a conchis Radu Herjeu, cel care a propus amenda de 10.000 de lei. 
 
 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările