Radu Banciu, păcălit de o imagine trucată de pe stadionul din Marsilia pe care a prezentat-o în direct: „Mi se mulţumeşte în limba spaniolă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Banciu (45 de ani) a fost păcălit de o imagine trucată de pe stadionului echipei de fotbal Olympique de Marseille în care se presupunea că fanii îi mulţumesc acestuia în limba spaniolă. Moderatorul a difuzat imaginea în direct, făcând referire şi la proaspătul consul general al României la Marsilia.

Cunoscut ca fiind un aprig suporter al echipei de fotbal Olympique de Marseille, Radu Banciu a fost indus în eroare de o farsă, chiar în timp ce se afla în direct la B1 TV. Acesta a prezentat în emisiunea sa, „Lumea lui Banciu“, o imagine în care era vizibil un banner cu mesajul „Gracias Banciu!“, dar şi o poză a acestuia. „Nişte imagini de aseară, de la Marsilia, de pe Stade Velodrome, de la meciul Olympique Marseille - Olympique Lyonnais din Ligue 1. Iată-le!“, a zis Banciu, moment în care pe ecran a apărut o fotografie care reprezenta galeria lui Marseille la meciul de duminică, împotriva lui Lyon, cu mesajul aferent, arată prosport.

„Imaginea subsemnatului şi un banner în care mi se mulţumeşte în limba spaniolă. Că asta e limba oficială a stadionului după ce am avut antrenor argentinian, sezonul trecut, şi acum avem antrenor spaniol. Le mulţumesc prea plecat fanilor noştri şi în special românilor din Marsilia care, iată, cu ce bannere s-au prezentat aseară la un meci pe care l-a văzut toată Europa. Sigur, aceste imagini sunt confidenţiale, nu să le căutaţi la TV, dar încă o dată ca să ne facem datoria faţă de cei care s-au dus la stadion şi au plasat aceste imagini, aceste bannere acolo. Să ştie că, iată, ne-a parvenit această informaţie. N-am văzut nimic cu boşorog, cu românii din Marsilia să-l aclameze pe noul lor consul. Să sperăm că nu va fi de lungă durată“, a continuat Radu Banciu, făcând trimitere, la final, către Mihai Botorog, cel care a fost numit consul general al României la Marsilia în iulie 2015. De altfel, în emisiunile sale, Banciu s-a oferit să fie consul în oraşul din care este echipa sa favorită. Imediat după emisiune, site-ul b1.ro a publicat ştirea conform căreia bannerul de pe Velodrome a fost afişat de românii din Marsilia care sperau ca Banciu să devină consul.

Înregistrarea emisiunii în care Radu Banciu este indus în eroare. Imaginea cu mesajul şi comentariile moderatorului se regăsesc la începutul înregistrării

Pe de altă parte, pe reţeaua Facebook a apărut adevărata explicaţie din spatele mesajului. Imaginea a fost, de fapt, modificată în Photoshop, după cum a scris utilizatorul Grigore Silviu. „Eu am editat această poză! Aseară, după meci, m-am gândit să fac un pic de mişto faţă de acel egal… :D“, a lămurit acesta.

image

Imaginea trucată FOTO contrasens.ro

image

Imaginea reală FOTO contrasens.ro

Site-ul contrasens.ro a prezentat şi poza originală din care s-a inspirat autorul farsei. Fanii lui Marseille afişaseră de fapt un banner pe care scria „Gracias Bielsa“ şi o imagine cu fostul antrenor argentinian, demis la începutul acestui sezon. Bielsa a fost înlocuit cu Banciu, iar faţa antrenorului a devenit profilul moderatorului.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite