Radio Seven vrea să se lanseze în România, cu Mihai Găinuşă şi Marius Vintilă în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radio Seven, un post cu profil universitar, vrea să se lanseze în Bucureşti şi în alte patru oraşe din ţară, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, reprezentanţii acestuia, între care se numără Mihai Găinuşă, Marius Vintilă şi Bogdan Strătulă, participând, joi, la un concurs organizat de CNA, anunţă Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de marţi, timp de o săptămână, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvenţele care sunt scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla. Câştigătorii acestor frecvenţe radio, printre care se află şi două în Bucureşti, vor fi decişi de membrii CNA, prin vot, în şedinţa din 24 noiembrie.

Printre societăţile care s-au înscris la concurs se numără şi Mass Media România de Mâine SRL, care deţine în acest moment postul de radio cu profil universitar HFM, care emite doar în Bucureşti şi pe care doreşte să îl transforme în Radio Seven. Totodată, această societate a solicitat CNA patru noi frecvenţe în centre universitare din ţară, respectiv Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

Proiectul Radio Seven a fost prezentat, joi, în faţa membrilor CNA de o echipă formată din Bogdan Strătulă, actualul director executiv al HFM, care urmează să se transforme în Radio Seven, Mihai Dinu, directorul de programe, Mihai Găinuşă şi Marius Vintilă.

Dacă va obţine licenţele solicitate, Radio Seven îşi va păstra profilul tematic-universitar şi va fi investită o sumă de câte 20.000 de euro pentru punerea în funcţiune a celorlalte patru frecvenţe solicitate în Cluj, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, potrivit informaţiilor prezentate în timpul concursului CNA.

O „echipă de veterani“ va lucra la Radio Seven

„Vrem să rebranduim HFM în Radio Seven“, a spus Bogdan Strătulă, în faţa membrilor CNA, precizând că la Radio Seven va lucra „o echipă de veterani“ ai domeniului radio din România. „Spunem că suntem «The Expendables»“, a mai spus Strătulă. „Dar asta nu înseamnă că suntem cimitirul elefanţilor“, au glumit colegii lui, prezenţi la CNA.

Mihai Găinuşă va realiza matinalul, în timp ce Marius Vintilă va realiza un talk show (informativ, cultural şi cu divertisment).

„Radio Seven este un format pe care vrem să-l pornim în Bucureşti, păstrând caracterul universitar, cultural (n.r. - al HFM), un radio cu foarte multe cuvinte (...) Ne dorim foarte mult să readucem radioul în adevăratul lui sens pe piaţa bucureşteană şi în cele patru centre universitare pe care le solicităm. Nu va fi un radio de tip tonomat, ci un radio făcut cu oameni de radio“, a mai spus Bogdan Strătulă.

La rândul său, Marius Vintilă a spus că Radio Seven va fi dedicat şi vieţii studenţeşti. „Viaţa studenţească, după părerea mea, înseamnă în primul rând implicare. În centrele universitare s-a pierdut această implicare a studenţilor în viaţa comunităţii (...) În ultimii 15 ani, cumva studenţii s-au menţinut într-o umbră, s-au autoeliminat din viaţa socială. Este foarte important de adus înapoi acest sentiment de a putea să schimbi comunitatea“, a spus Vintilă, precizând că studenţii vor fi implicaţi în emisiunile de la Radio Seven.

Pe de altă parte, Radio Seven nu va fi o „trompetă“ a Universităţii „Spiru Haret“, care este deţinută de omul de afaceri Aurelian Bondrea, cel care este şi preşedinte al Fundaţiei România de Mâine, care este asociat principal al societăţii Mass Media România de Mâine SRL, ce participă la concursul CNA pentru Radio Seven.

„Radio Seven nu este un post despre Universitatea «Spiru Haret», credeţi-mă. Credeţi că Găinuşă şi Vintilă se angajau la un radio la care să vorbească despre Universitatea «Spiru Haret»? Niciodată. În afară de faptul că salariile intră ceas în ziua de salarii, nu avem nicio legătură de conţinut (n.r. - cu acţionariatul)“, a spus Strătulă, răspunzând unei întrebări adresate de membrul CNA Dorina Rusu. „Dacă există vreo îndoială este legată de seriozitatea finanţatorului dumneavoastră“, a spus Dorina Rusu.

Fără „Da, mamă, sunt beată“ la Radio Seven

Pe de altă parte, Mihai Găinuşă a spus că Radio Seven va putea fi ascultat şi de părinţii care au copii, spre deosebire de celelalte posturi de radio de pe piaţa din România.

„Eu, înainte să fac divertisment facil la televizor, deşi a fost şi ceva calitate, am făcut şi o emisiune de radio. Povestea începe cu Mihai Dinu la Radio Delta (...), atunci aveam o emisiune cu studenţi (...) Noi nu vrem să facem emisiuni numai pentru studenţi sau numai pentru profesori. Vrem să facem şi pentru dumneavoastră care mergeţi în maşină cu copiii dimineaţa şi nu vreţi să auziţi glume de autobază“, a spus Mihai Găinuşă.

El i-a asigurat pe membrii CNA că Radio Seven nu va difuza niciodată melodii precum „Da, mamă, sunt beată“.

Concursul CNA a început marţi şi continuă miercuri şi joi. Competiţia se va desfăşura şi săptămâna viitoare, luni şi marţi, în această ultimă zi membrii CNA urmând să desemneze prin vot câştigătorii celor 48 de frecvenţe radio.

La concurs s-au înscris peste 60 de societăţi care vor fie să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente. Între candidaţii la concursul CNA se numără şi Antena 3, B1 TV, România TV, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio Guerrilla, Sport Total FM, Europa FM, RFI România, Naţional FM, Favorit FM, Pro FM, Adevărul Holding, Clandestino FM, Galaxy FM, Trinitas TV etc.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite