EXCLUSIV Psihanaliză, sânge şi artă culinară în al doilea sezon din „Hannibal”. Interviu cu personajele principale ale serialului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hannibal, bărbatul impecabil care poartă mereu costume, găteşte delicios, e psihiatru, consultant FBI şi criminal în serie, revine în România, în noul sezon al serialului cu acelaşi nume, o producţie AXN. Începând cu 7 aprilie, ora 23.00, serialul creat de Bryan Fuller, aduce pe micile ecrane un sezon cu schimbări de jocuri, personaje manipulative, mister şi „băi de sânge”. Dar şi cu o gastronomie care l-ar face gelos şi pe Gordon Ramsay.

Will Graham, personaj interpretat de Hugh Dancy, intră în sezonul doi din spatele gratiilor azilului de boli mintale, în timp ce Mads Mikkelsen, adică Hannibal Lecter, îi preia poziţia lui Will - psiholog criminalist pentru FBI - şi devine partenerul lui Jack Crawford (Laurence Fishburne) în a investiga şi a rezolva crime. Roata se întoarce încă din primele cinci minute ale noului sezon, spun producătorii, dar Hannibal continuă să manipuleze adevărul şi, implicit, personajele din jurul lui. Fuller explică bruma hitchcokiană a serialului, care se va intensifica în al doilea sezon când jocul nu va mai fi unul de-a şoarecele şi pisica, ci de-a „pisica şi pisica”.

Totodată, Bryan Fuller a dezvăluit că o parte din personajele importante din Hannibal vor ieşi din serial. „Trei personaje se luptă cu destine grele de-a lungul seriei. Episoadele 4, 5, 6 şi 7 reprezintă mai degrabă o „baie de sânge” pentru personajele noastre. Dar era nevoie să demonstrăm riscurile, nu puteam să ne lungim în 100 de episoade şi să reinventăm procedura de crimă. Cu Hannibal lucrând pentru FBI am vrut să ajungem la destinele personajelor cheie. În primul sezon, Hannibal este expus, în al doilea, vrem să vedem cum reuşeşte Will să combată asta?”, spune Fuller. 

Exclusiv în România

Actorii principali din serialul „Hannibal” au oferit o incursiune în viaţa personajelor pe care le interpretează, au vorbit despre ceea ce au învăţat pe parcursul filmărilor, dar şi despre noul sezon, într-o serie de interviuri cu jurnalişti internaţionali, organizată de AXN. Vă oferim câteva dintre cele mai interesante răspunsuri, în exclusivitate în România.

Mads Mikkelsen, actorul danez care îl interpretază pe Hannibal, spune că în noul sezon legătura dintre Hannibal şi Jack (Laurence Fishburne) va deveni una mai strânsă: „Dincolo de muncă, avem o conexiune mai puternică, care este în mod evident soţia lui Jack, bolnavă de cancer. Dar pot spune că tot ce face Hannibal este sincer, îi place cu adevărat şi pe Jack şi pe soţia lui. Deci va avea loc o legătură foarte strânsă acolo, care mai târziu se va transforma într-o relaţie înfricoşătoare. Însă eu mă voi apropia mai mult de oameni”, povesteşte el.

Preparate japoneze în al doilea sezon

Întrebat dacă a deprins abilităţi de gătit pe parcursul serialului, Mads răspunde: „Sunt priceput la a tăia diverse lucruri în băcăţi. Şi am fost întotdeauna bun să gătesc mâncare tailandeză, tocmai pentru că trebuie să tai mult”, spune el.  

Mâncarea din serial este gătită de bucătarul-şef de talie mondială, Jose Andres, care, împreună cu Fuller, au ales ca primul sezon să se bazeze pe gastronomia franceză, iar cel de-al doilea să aibă ca temă principală bucătăria japoneză.

„Eu doar stau acolo încercând să arăt bine, şi să nu stric tot ce au făcut ei - dar am învăţat cum să ţin corect un cuţit. Şi o furcuţilă. Îmi place absolut tot ce e servit pe masa aia, trebuie să recunosc. Întotdeauna am fost curios să mânânc orice şi sunt foarte satisfăcut aici, în rolul lui Hannibal,” se destăinuie Mads Mikkelsen, care s-a remarcat şi în pelicula daneză „The Hunt” / „Vânătoarea”, film ce a luat în total şapte Trofee Robert din partea academiei daneze.

image

Hannibal cu accent danez 

Originar din Danemarca, Mikkelsen spune că nu s-a mutat la Hollywood, şi că a fost norocos să poată munci şi de acasă, în timpul serialului. Cât despre accentul său european, actorul declară: „Nu eu am problème cu accentul meu, dar cred că alţi oameni au. Şi aşa va fi mereu, dacă nu locuieşti aici, în SUA, pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp, nu se va schimba”. 

„Aşa că dăm ce avem mai bun din noi şi încercăm să nu ne concentrăm asupra lui, ci asupra personajului. Restul e doar o pălărie pe care o porţi, dar ca pe orice pălărie, trebuie să o faci să ţi se potrivească. Însă în momentul când filmezi, trebuie să-ţi iei foarte în serios şi rolul şi personajul şi să uiţi de restul”, explică el. 

„Cine este, de fapt, Will?” 

Sezonul doi din „Hannibal” îi aduce publicului un Will mai vehement, mai limpede în gândire şi mult mai sigur pe el. Pentru că toată lumea din serial, mai puţin Hannibal, îl consideră pe Will vinovat de crimele comise de Spintecătorul din Chesapeake - chiar şi Alana (Caroline Dhavernas) -, Will ajunge să fie complet izolat.

„Dar Will, chiar dacă a devenit mai clar în gândire, continuă să-şi pună o întrebare, căreia va încerca să-i găsească răspunsul pe parcursul celui de-al doilea sezon: cine este, de fapt, Will?”, adaugă Mikkelsen.

Actorul Hugh Dancy povesteşte despre cele două mari temeri ale lui Will: teama că îşi pierde minţile şi teama că a comis într-adevăr toate crimele de care este acuzat. „Faptul că el conştientizează ce s-a întâmplat cu adevărat îi aduce o anumită claritate, şi chiar un fel de cruzime pe care nu o avut-o în primul sezon. În ceea ce o priveşte pe Alana, e destul de riscant, pentru că…sunt în închisoare”, spune Dancy despre personajul pe care-l interpretează.

Dar relaţia dintre Will şi Alana Bloom, psihiatră, nu ar putea fi una foarte sănătosă întrucât ea îşi doreşte mai degrabă să-l repare pe WIll şi să-l ajute profesional, spune Caroline Dhavernas, actriţa din rolul Alanei. „Alana a fost mereu foarte precaută, cred, pentru a nu cădea în acea relaţie, din cauza a ceea ce ea face şi a ceea ce el este”, adaugă ea. 

image

Mai multă energie feminină

Deşi unul dintre personajele feminine importante va fi scos din serial, în sezonul doi, creatorul Bryan Fuller a explicat că „avem nevoie de mai multă energie feminină în serial”, motiv pentru care o parte din personajele masculine care apar în cărţile pe care se bazează „Hannibal” au fost transformate în femei.  

Psihologia personajelor 

Ultimul episod din sezonul unu a fost unul intens şi pentru actorul Hugh Dancy, care recunoaşte că este şi episodul lui preferat, de până acum. „Ultimul episod este destul de puternic, şi nu în ultimul rând pentru că a fost regizat de David Slade, care a făcut şi primul episod, iar acum s-a întors pentru final. Dar şi pentru că ajunge la o intensitate foarte puternică, construcţia întregului sezon te duce în acest final, iar Bryan a creat toate aceste reflecţii ale primului episod: eu sunt împuşcat în aceeaşi bucătărie şi altele. Cred că e greu de găsit un episod mai bun”, spune Dancy. 

image

Ca şi actori într-un serial psihanalitic, mulţi dintre ei ajung să înveţe elemente noi din psihologie şi chiar să observe diferit lumea personală, realitatea fiecăruia de la familie la locul de muncă. „E interesant pentru noi să fim într-un astfel de show, atât de psihologic şi într-o continuă mişcare. Punctul cheie al serialului se mută mereu de la unul dintre noi la altul dintre noi, şi nu eşti niciodată sigur unde te va duce Bryan şi de data asta. Iar asta ne oferă un spaţiu larg în care să ne jucăm şi să descoperim lucruri noi”, povesteşte Laurence Fishburne.

Actorul continuă: „Ne gândim întotdeauna la psihologie oricum, psihologia personajelor pe care le interpretăm”, iar Hugh Dancy îi întăreşte declaraţiie colegului de platou: „Îmi place foarte mult faptul că personajele nu doar că trec prin această psihanaliză, dar o şi discută.”

Deşi Bryan Fuller reuşeşte de multe ori să-i surprindă pe actori prin întorsăturile pe care le iau destinele personajelor din Hannibal, actorii spun că de fiecare dată Fuller le împărtăşeşte viziunea sa asupra evoluţiilor din serial. „Prima conversaţie pe care am avut-o vreodată cu Bryan, mi-a descris cinci sezoane numai bune de TV. A fost năucitor, dar în acelaşi timp foarte impresionant. Este foarte generos, foarte deschis şi ne povesteşte mereu viziunea lui”, spune Hugh Dancy. 

Provocări psihologice în fiecare luni, de la ora 23.00, pe AXN

Serialul „Hannibal”, bazat pe romanele lui Thomas Harris, expune povestea lui Dr. Hannibal Lecter dinaintea acţiunii filmelor de lung-metraj „Dragonul roşu” şi „Tăcerea mieilor”. Producătorii anunţă un al treilea sezon, despre care Fuller spune că „va avea mai multe elemente amuzante, chiar din primul capitol, dar că în partea a doua a seriei se va intra pe o cale diferită”. 

Al doilea sezon are 13 episoade şi poate fi urmărit pe AXN în această seară. Serialul este însă disponibil, încă din 8 martie, online, pe platforma Seenow, accesând programul AXN Now, acolo unde se găseşte şi primul sezon. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite