ProTV, amendă maximă de la CNA pentru depăşiri „colosale“ de publicitate. Ce spun reprezentanţii televiziunii

ProTV, amendă maximă de la CNA pentru depăşiri „colosale“ de publicitate. Ce spun reprezentanţii televiziunii

ProTV, amendă maximă de la CNA pentru depăşirea limitei legale de difuzare a publicităţii

ProTV a fost amendată de CNA pentru depăşiri uriaşe de publicitate la staţiile locale, de peste 10 ore pe un interval de două săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

ProTV a primit amendă maximă de la CNA, în valoare de 200.000 de lei pentru depăşiri excesive de publicitate. 
 
Staţiile locale ale Pro TV, închise de curând, au difuzat, peste limita legală, nu mai puţin de zece ore de publicitate, în doar două săptămâni, anunţă Pagina de Media. 
 
„Mi se pare o depăşire colosală“, a spus Radu Herjeu, membru CNA.
 
„Indiferent cu câtă indulgenţă am privi, aceste depăşiri sunt uriaşe. Iar toate aceste depăşiri se fac în baza unor contracte de publicitate. Toate sunt făcute cu Pro TV. Nu putem lua în considerare cea mai mare depăşire de publicitate, ci toate, pentru că pentru toate au existat contracte“, a argumentat Radu Herjeu.
 
Cele 12 staţii locale ale Pro TV, care difuzau câteva minute de ştiri locale, în rest doar program de la Bucureşti, au avut depăşiri ce au însumat peste 10 ore, în doar două săptămâni, în perioada 12-26 octombrie 2017.
 
„Am calculat. Am împărţit amenda maximă -  de 200.000 de euro - la timpul depăşit şi a ieşit 310 lei pe minutul depăşit. Nu cred că Pro TV a încasat doar atât“, a spus Radu Herjeu.
 
Ce spun reprezentanţii ProTV
 
Depăşirea este adunarea tuturor staţiilor care au dat publicitate peste cele 12 minute legale. „Nu mi se pare corect“, a spus reprezentantul Pro TV la CNA. Acesta a ţinut să sublinieze, de asemenea, că publicitatea la nivel local se vinde foarte ieftin.
 
Chiar şi luate separat, depăşirile sunt mari: peste două ore numai la staţia Pro TV Constanţa, notează  Pagina de Media. 
  
O practică obişnuită

Monitorizarea publicităţii staţiilor locale este una neobişnuită pentru CNA, forul analizând în istoria recentă exclusiv publicitatea la posturile centrale. Cazul a ajuns să fie monitorizat ca urmare a unei autosesizări a unui membru CNA, Monica Gubernat, însă din luna octombrie. A ajuns abia acum să fie analizat, când aproape se împlineşte termenul de prescripţie, de şase luni. 

În mod „tradiţional”, Kanal D a avut cele mai mai depăşiri în ultimii ani. Numai la început de 2018, postul a atras două sancţiuni maxime, de câte 200.000 de lei, pentru depăşiri.

Staţiile locale, închise de Pro TV
 
Staţiile locale au fost închise de Pro TV în urmă cu câteva săptămâni. De la 1 aprilie, Pro TV a decis să oprească emisia staţiilor regionale pe care le deţinea, potrivit sursei citate. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: