Pro TV, prima înfrângere din acest an: debutul show-ului „Vine CHEFul“, depăşit de serialul turcesc „Trădarea“

Pro TV, prima înfrângere din acest an: debutul show-ului „Vine CHEFul“, depăşit de serialul turcesc „Trădarea“

Protagoniştii serialului „Trădarea“ FOTO Kanal D

Primul episod din „Vine CHEFul!“ a marcat o premieră, fiind primul debut al unui show de la Pro TV care pierde primul loc în clasamentul audienţelor. Emisiunea a fost surclasată de serialul turcesc „Trădarea“, difuzat de Kanal D, atât la nivelul întregii ţări, cât şi la nivel urban, doar pe targetul comercial Pro TV reuşind să se impună, potrivit cifrelor furnizate de Paginademedia.ro.

„Vine CHEFul!“, în care bucătarul-şef Victor Melian îmbunătăţeşte modul în care funcţionează restaurantele, este prima emisiune lansată de Pro TV anul acesta care se clasează pe locul secund în topul audienţelor, primul episod fiind urmărit de 1,46 de milioane de români din întrega ţară. Locul fruntaş, în intervalul orar 21:20-22:25, a revenit postului Kanal D, care, cu serialul turcesc „Trădarea“, a ţinut în faţa micilor ecrane 1,47 de milioane de telespectatori, scrie Paginademedia.ro.
 
Şi la nivel urban, Kanal D s-a impus, cu 900.000 de privitori, în timp ce Pro TV a înregistrat o audienţă medie de 707.000 de telespectatori. Totuşi, emisiunea „Vine CHEFul!“ s-a clasat pe primul loc la nivel comercial, cu 480.000 de telespectatori, fiind urmată de „Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor“ (Antena 1) şi „Trădarea“ (Kanal D), cu 329.000, respectiv 260.000 de telespectatori, conform Paginademedia.ro.
 

Rezumatul primului episod al emisiunii „Vine CHEFul!“

 
Tratoria Antico Dolo este un restaurant situat pe unul dintre cele mai cunoscute bulevarde din Bucureşti: Decebal. Cu o clientelă mică formată în cei opt ani de la lansarea restaurantului, în momentul în care a contactat echipa emisiunii, Elena se afla la limita dintre faliment şi supravieţuire. Foarte puţini clienţi noi îi călcau pragul. Cauza principală: competiţia, tot mai multe cafenele şi restaurante apărând în ultimii ani în zonă. Lipsa terasei, demolată de autorităţile locale anul trecut, reprezintă un alt aspect care dăuna afacerii. Datoriile acumulate în ultimii ani nu i-au permis acesteia să investească în revigorarea aspectului restaurantului. „Pentru mine, restaurantul acesta este ca un copil. E copilul meu... Are opt ani şi îmi doresc să-l fac mare. Nu pot să închid acest restaurant! Sper să ajung să-mi plătesc datoriile, pentru că am foarte multe acum, şi să-mi cresc copiii în linişte“, a declarat Elena. 
 
Personalul restaurantului, format dintr-o ospătăriţă, un ajutor de bucătar şi un bucătar, consideră că Elena ar trebui să-şi schimbe atitudinea faţă de angajaţi. Cu câteva săptămâni înainte de venirea echipei „Vine CHEFul!“, bucătarul şi un ospătar au plecat subit, fără niciun motiv întemeiat.

Restaurantul Tratoria Antico Dolo, înainte de intervenţia echipei „Vine CHEFul“ FOTO Pro TV
 
Extrem de dornic să împărtăşească cu Elena din experienţa de peste 30 de ani în domeniu hospitality business, primul aspect pe care chef Victor Melian l-a modificat a fost meniul. Vechiul meniu era prea stufos, cu preparate având preţuri piperate, cu produse greu de preparat şi cu feluri de mâncare care nu respectau specificul restaurantului. Rezultatul a fost pe placul Elenei: un meniu simplificat, care includea doar preparate italieneşti gustoase şi simplu de preparat. Un alt aspect vital al unui restaurant este aprovizionarea cu produse proaspete şi de calitate. Victor a convins-o pe Elena să-l însoţească la un complex agro-alimentar unde au căutat împreună cele mai bune produse pentru a pregăti feluri de mâncare proaspete. După aprovizionare, chef Victor Melian şi-a demonstrat măiestria în bucătărie, dezvăluind bucătarului câteva trucuri pentru a obţine nişte preparate excepţionale.
 
În cea de a treia zi, echipa de amenajări interioare a intervenit pentru a îmbunătăţi aspectul restaurantului. De la mobilier, tablouri, mochetă şi parchet, până la schimbarea completă a celor două firme luminoase din exteriorul localului, echipa a muncit încontinuu pentru a da o nouă şansă restaurantului. În tot acest timp, Victor şi Elena au pregătit preparate pentru a le distribui în clădirile de birouri din zonă, cu scopul de a atrage noi clienţi. Şi efectele nu au întârziat să apară. În ziua redeschiderii, restaurantul a fost plin de oaspeţi dornici să încerce din noile preparate ale Trattoriei Antico Dolo.

Restaurantul Tratoria Antico Dolo, după intervenţia echipei „Vine CHEFul“ FOTO Pro TV
 
Totuşi, nemulţumirea Elenei a fost surprinzătoare: „Cu excepţia bucuriei descoperirii modificărilor aduse restauranului, tu nu ai făcut decât să-mi reproşezi că nu fac nimic. Nu m-ai întrebat niciodată ce fac aici!“. Reacţia lui Victor nu a întârziat să apară: „Tu nu îţi dai seama că nu vrei să vezi realitatea în faţă? S-a făcut o schimbare fabuloasă în timp atât de scurt, cu oameni care au muncit zi şi noapte. Am venit cu un meniu nou, nu te interesează absolut nimic în acest restaurant. Asta este concluzia, după patru zile în care nu te-am văzut făcând nimic practic. Singura problemă a restaurantului eşti tu.“
 
Săptămâna viitoare, Chef Victor Melian va schimba destinul unui afaceri de familie. Doi oameni muncitori care au lucrat o bună perioadă de timp în străinătate s-au întors în România cu gândul de a-şi deschide un restaurant de familie pentru a-şi putea creşte cei doi copii. Din păcate, soarta nu le-a zâmbit, restaurantul fiind într-o situaţie extrem de delicată.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: